Σαν Σήμερα: Το… πηδάλιο της ΠΑΕ, στα χέρια του «Καπετάνιου»!

Σαν Σήμερα ο Γιώργος Βαρδινογιάννης γινόταν το αφεντικό της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, σε μία περίοδο προεδρίας του «Καπετάνιου», που σημαδεύτηκε από μεγάλες επιτυχίες στην Ευρώπη, οι οποίες και κατέστησαν την ομάδα πρέσβη και… Panathinaikos!

Σαν σήμερα, στις 14 Νοεμβρίου του 1979, η διαχείριση της  ΠΑΕ Παναθηναϊκός περνούσε στα χέρια του Γιώργου Βαρδινογιάννη. Τότε, σύμφωνα με το Νόμο 879/79 του ελληνικού κράτους, οι ποδοσφαιρικές ομάδες έπρεπε να μετατραπούν σε ανώνυμες εταιρίες (σ.σ. οι σημερινές ΠΑΕ).

Ο «Καπετάνιος» ήταν αυτός που προχώρησε τις διαδικασίες σύστασης της Εταιρείας, βάζοντας φυσικά στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ κι άλλα μέλη της οικογένειάς του, με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη να καθίσταται παράλληλα, το αφεντικό του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού.

Ο εμβληματικός παράγοντας του «τριφυλλιού», ο οποίος άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην ιστορία του συλλόγου, πέτυχε επί προεδρίας του τεράστιες επιτυχίες στην Ευρώπη, που κατέστησαν τους «πράσινους»… Panathinaikos. Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης έμεινε στον προεδρικό θώκο της ΠΑΕ ως το 2000. Ήταν τότε, που ο «Καπετάνιος» αποφάσισε ν’ αφήσει τη θέση του τον ανιψιό του, Γιάννη Βαρδινογιάννη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ