Ρενέ, κράτα γερά…

Με καρκίνο ανίατης μορφής διαγνώσθηκε ένας από τους πιο εμβληματικούς αμυντικούς στην ιστορία του Παναθηναϊκού, Ρενέ Χένρικσεν, ο οποίος δίνει πλέον καθημερινή μάχη με τη ζωή του.

Άνω-κάτω έγινε η ζωή του Ρενέ Χένρικσεν σε ηλικία 48 ετών, καθώς ο παλαίμαχος Δανός αμυντικός, ένας άνθρωπος που κόσμησε με την παρουσία του τα ελληνικά γήπεδα, διαγνώσθηκε με μυελωμάτωση, μια πολύ σπάνια μορφή καρκίνου, η οποία δεν μπορεί να θεραπευτεί πλήρως, ωστόσο είναι δυνατό για κάποιον να κρατηθεί στη ζωή για αρκετά χρόνια, ζώντας με αυτή την ασθένεια.

Ο Χένρικσεν μίλησε σε μέσο της πατρίδας του γι’ αυτή του την ασθένεια, συγκλονίζοντας με τα λόγια του για τη μάχη που θα πρέπει να δώσει πλέον για τη ζωή του:

«Είναι μια μορφή καρκίνου που δεν μπορεί να θεραπευθεί, αλλά μπορεί να κρατηθεί ήρεμη. Είναι μια ασθένεια που μπορείς εύκολα να ζήσεις για πολλά χρόνια. Ωστόσο, ως άνθρωπος του αθλητισμού, με ενοχλεί που δεν μπορώ να νικήσω, αποβάλλοντας ολοκληρωτικά την ασθένεια.  Από την άλλη πλευρά, μπορώ να τη διατηρήσω στο χαμηλότερο δυνατό στάδιο, έτσι μπορώ τουλάχιστον να παίξω για ισοπαλία.

Θεωρούσα ότι έχω ξεπεράσει τους αγώνες της ζωής μου στον αγωνιστικό χώρο. Τώρα έχω να παλέψω για τη ζωή μου. Είμαι αποφασισμένος να βρω τη δύναμη και να τα καταφέρω. Πριν από 1,5 μήνα, έκανα την πρώτη μου χημειοθεραπεία και θα κάνω περισσότερες στο μέλλον. Μέχρι τον Αύγουστο θα έχω ολοκληρώσει μέσω μεταμόσχευσης βλαστικών κυττάρων και έπειτα από αυτό ελπίζω η ασθένεια να έχει… ηρεμήσει. Υπάρχουν μέρες που δεν έχω τον έλεγχο για το πώς αντιδρά το σώμα μου στη χημειοθεραπεία. Μετά την πρώτη φορά είχα πρόβλημα με κόπωση και ναυτίες»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ