«Πώς βάζει 20 εκ. ευρώ, ενώ δεν είχε… 500.000 ευρώ για Βέμερ;»

Ο εκπρόσωπος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, Θοδωρής Μαραγκουδάκης, με δηλώσεις του μετά την Γενική Συνέλευση εξέφρασε την απορία του αναφορικά με την στάση του Γιάννη Αλαφούζου απέναντι στην «πράσινη» ΠΑΕ, ενώ αναφέρθηκε και στην υπόθεση του Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Δεν υπάρχει κόντρα με τον κύριο Αλαφούζο, δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι προσωπικό. Η κόντρα υπάρχει όταν βλέπουμε ότι ο κύριος Αλαφούζος κάνει κινήσεις που είναι ενάντια στο συμφέρον  του Παναθηναϊκού. Ό,τι βλέπουμε σχολιάζουμε και κριτικάρουμε, δεν έχουμε κάτι προσωπικό μαζί του.

Η συνέλευση αποφάσισε μέχρι τις 31 Ιουλίου δηλαδη σε σύντομο χρονικό διάστημα να δοθεί δικαίωμα προτίμησης στους παλιούς μετόχους, δηλαδή ουσιαστικά στον Γιάννη Αλαφούζο για να βάλει τα χρήματα αυτά. Οπότε θα δούμε τι θα γίνει μέχρι τότε. Εάν τα βάλει τα χρήματα θα φανεί.

Με την ευκαιρία θέλω να εκφράσω την εξής απορία. Πως είναι δυνατόν να βγαίνει χθες και να λέει ότι θα καλύψει τα 20 εκατ. ευρώ και λίγους μήνες πριν να μην έχει βάλει 500.000 ευρώ που ζητούσε ο Βέμερ και να μην έχουμε τους -6 βαθμούς και να μην βάλει και τα λιγότερα χρήματα που χρειαζόταν ώστε να πάρουμε την άδεια κανονικά, να μην ξευτιλιστούμε.

Να μπορεί δηλαδή η ομάδα να ξεκινήσει χωρίς τις επαχθέστατες προϋποθέσεις με τις οποίες θα μπει στο πρωτάθλημα. Δεν μπορεί πριν δυο μήνες να μην υπήρχαν τα λεφτά και τώρα να εμφανίστηκαν».

Για το «deal» με τον Πιεμπονγκσάντ: «Για το deal εμείς δεν μπορούμε να ξέρουμε, οι εκπρόσωποι του κ. Αλαφούζου, είχαν έλλειψη πληροφόρησης για το τι συζητάνε οι δυο τους. Το μόνο που ξέρουμε είναι η δήλωση του κ. Αλαφούζου ότι θα γίνει το deal μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος.

Να συμπληρώσω και κάτι ακόμα, έχει δηλώσει πως έβαλε 50 εκατ. ευρώ και στο τέλος θα πρέπει να τον ανακηρύξουμε και ευεργέτη, εγώ έχω να πω πως είτε δεν τα έχει βάλει και κάτι άλλο έχει γίνει ή αν τα έβαλε απορούμε πως με ένα τόσο μεγάλο ποσό, συν τα έσοδα της ομάδας, κατόρθωσε γιατί για κατόρθωμα πρόκειται να φτάσουμε σε αυτή την κατάσταση».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ