Πρώτη δόση, διακανονισμοί και… UEFA στην ατζέντα

Τρεις πολύ συγκεκριμένες κινήσεις και ενέργειες περιλαμβάνει η ατζέντα των διοικούντων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για το διάστημα που απομένει μέχρι το τέλος  του έτους.

Με τη συμφωνία μεταξύ Γιάννη Αλαφούζου και Παϊρόζ Πιενμπονγκσάντ να έχει υπογραφεί, οι δύο άνδρες και τα επιτελεία τους έχουν βάλει… μπροστά, προκειμένου ο σύλλογος να διευθετήσει ορισμένες εκκρεμότητες που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ζωτικής σημασίας για τον ίδιο.

Πιο συγκεκριμένα, στην «πράσινη» ατζέντα δεσπόζει αρχικά η καταβολή των πρώτων χρημάτων από πλευράς Παϊρόζ Πιενμπονγκσάντ, τα οποία θα επιτρέψουν στο «Τριφύλλι» να τακτοποιήσει όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις του Οκτωβρίου. Μόλις συμβεί αυτό, ο Γιάννης Αλαφούζος θα ενεργοποιηθεί στο «καυτό» ζήτημα των διακανονισμών, με τις υποθέσεις να είναι κυριολεκτικά εκατοντάδες. Ουσιαστικά, ο ίδιος και το επιτελείο του καλούνται να έρθουν σε συμφωνία με όσα μέρη προκύπτει οφειλή χρημάτων από πλευράς Παναθηναϊκού, με τον στόχο να προβλέπει πως περί τα τέλη Νοέμβρη όλες οι «πράσινες» οφειλές θα είναι διακανονισμένες.

Ύστερα, εφόσον όλα τα παραπάνω έχουν πραγματοποιηθεί, οι διοικούντες της «πράσινης» ΠΑΕ θα έρθουν σε επαφή με την UEFA, ώστε να συζητηθεί το ενδεχόμενο άρσης του ευρωπαϊκού αποκλεισμού που έχει υποστεί η ομάδα. Πρακτικά, οι ιθύνοντες του «Τριφυλλιού» θα προσκομίσουν εγγράφως ότι η κατάσταση σε οικονομικό επίπεδο έχει αλλάξει από την εποχή που επιβλήθηκε η ποινή από την ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, έχοντας ως βασικό όπλο τις διακανονισμένες οφειλές. Άλλωστε, για να πιάσει τόπο οποιαδήποτε επένδυση, σοβαρή προϋπόθεση αποτελεί η παρουσία του Παναθηναϊκού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, κάτι που σαφώς γνωρίζουν τόσο ο Γιάννης Αλαφούζος, όσο και ο Παϊρόζ Πιενμπονγκσάντ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ