«Πισινέ, δεύρο έξω»! (poll)

Οι «πισινοί» και «μπροστινοί» του Αλαφούζου, οι φήμες για την οικογένεια Βαρδινογιάννη και ο ρόλος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Καλημέρα σε μια ακόμα… συννεφιασμένη Κυριακή για τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του.

Σήμερα θα ασχοληθούμε με μια λέξη, ίσως την πιο χιλιοειπωμένη τα τελευταία χρόνια από μια μεγάλη πλειοψηφία των φίλων της ομάδας. Πρόκειται για σενάρια με ρεαλιστική βάση; Πρόκειται για καχυποψία; Πρόκειται για σενάρια επιστημονικής φαντασίας; Ουδείς έχει τα στοιχεία να αποδείξει αν πράγματι ο εκάστοτε «μπροστινός» δρα όντως προς όφελος των συμφερόντων κάποιου αόρατου… «πισινού» ή αν απλώς οι χειρισμοί του είναι τόσο προκλητικά ατυχείς, λόγω κάποιου άλλου λόγου, όπως για παράδειγμα η ανικανότητα.

🔙 Οι… «πισινοί» του Αλαφούζου

Για να μιλήσουμε όμως με ονόματα και διευθύνσεις. Πόσες φορές έχει ακουστεί από πάρα πολλές πλευρές, πως ακόμα και σήμερα, παρασκηνιακά δρα στα κοινά του Παναθηναϊκού η οικογένεια Βαρδινογιάννη; Και πως ο Γιάννης Αλαφούζος δεν είναι τίποτα παραπάνω, παρά ένα «πιόνι» της οικογένειας, που θέλει να δει το «Τριφύλλι» να διαλύεται.

Καλό το παραμύθι, αλλά έχει «δράκο»; Από τη μια πλευρά, ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να αναρωτηθεί, πως είναι δυνατόν ένας άνθρωπος σαν τον Mr. Skai, που διατηρεί ένα από τα πιο επιτυχημένα τηλεοπτικά κανάλια του «σήμερα», που κάνει επενδύσεις εκατομμυρίων στον τομέα της ναυτιλίας, να αφήνει την ίδια στιγμή τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο να αφανίζεται, να διασύρεται και να απαξιώνεται στα μάτια ολόκληρης της κοινής γνώμης της χώρας…

Από την άλλη, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως άπαντες στην οικογένεια Βαρδινογιάννη αισθάνονται πικραμένοι από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίσθηκε από τον κόσμο του Παναθηναϊκού, με αποκορύφωμα το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στο Πεδίον του Άρεως τον Απρίλιο του 2008. Μπορεί όμως η πίκρα να αποτελέσει μια τόσο μεγάλη κινητήρια δύναμη για μια εκ των ισχυρότερων οικογενειών της χώρας, ώστε να μπει στη διαδικασία να λειτουργήσει παρασκηνιακά για τη διάλυση του συλλόγου; Υπάρχουν κι άλλοι λόγοι που θα την ωθούσε σε κάτι τέτοιο, κι αν ναι ποιοι είναι αυτοί; Διότι η λέξη «εκδίκηση» ταιριάζει περισσότερο σε χολιγουντιανή παραγωγή, παρά στον μίζερο ποδοσφαιρικό κόσμο της Ελλάδας.

Καθημερινά δωρεάν προγνωστικά πριν παίξεις στοίχημα

Φυσικά, ο Γιάννης Αλαφούζος, σύμφωνα με άλλες φήμες, είναι ένα πρόσωπο που πιθανότατα θα μπορούσε να εξυπηρετεί κι άλλα συμφέροντα. Διότι είναι πραγματικότητα-και όχι φήμη-πως στις σχέσεις του με τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, δημιουργήθηκε ξαφνικά μια αναπάντεχη ανακωχή, με φόντο τον χώρο των media, αλλά και το κόμμα της αντιπολίτευσης, το οποίο αμφότεροι στηρίζουν. Πως θα μπορούσε να εξυπηρετήσει όμως η απαξίωση του Παναθηναϊκού τα συμφέροντα του παραπάνω… «ερωτικού τριγώνου»;

🔙 Οι… «μπροστινοί» του Αλαφούζου

Ο Γιάννης Αλαφούζος ωστόσο, σύμφωνα με τις καχύποπτες γλώσσες, δεν είναι μόνο ο ίδιος «μπροστινός», αλλά φέρεται και αυτός να έχει τους δικούς του «μπροστινούς». Ένας εκ των οποίων θα μπορούσε να είναι ο Πάιροτζ Πιεμπογκσαντ, του οποίου η άφιξη στη χώρα μας, λίγο μετά τις ενέργειες του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και της κοινοπραξίας του «Athens Alive», έχει δημιουργήσει-η αλήθεια είναι-αρκετά ερωτηματικά.

Όπως ερωτηματικά προκαλεί και το γεγονός πως λίγες ημέρες μετά την υπογραφή του MΟU μεταξύ Αλαφούζου και Πιεμπογκσάντ, ο νυν μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ λειτουργεί σαν να μην έχει συμβεί τίποτα απολύτως και σαν να θεωρεί βέβαιο πως ο ίδιος θα συνεχίσει να διοικεί τον σύλλογο και την επόμενη σεζόν. Είναι λοιπόν πραγματική η προοπτική της αλλαγής σελίδας με τον Ταϊλανδό στο τιμόνι ή μήπως ο τελευταίος αποτέλεσε ένα μέσο αποπροσανατολισμού, τη στιγμή που ο DPG έκανε το δικό του μπάσιμο; Ιδού η απορία…

🔙 Οι… «μπροστινοί» του Γιαννακόπουλου

Παρά το γεγονός πως κάποιος θα μπορούσε να προσάψει αρκετά και διάφορα προς το πρόσωπο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ένα πράγμα είναι το βέβαιο. Πως ο ίδιος δεν λειτουργεί παρασκηνιακά, δεν έχει «μπροστινούς» και «πισινούς», πόσο μάλλον, έχει κατηγορηθεί για… υπερβολική διαφάνεια προς τον κόσμο του Παναθηναϊκού, με τη δημοσιοποίηση διάφορων ιδιωτικών του συζητήσεων.

Βέβαια, ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, αποτελεί τον μοναδικό «πράσινο» παράγοντα, που έχει μιλήσει ανοιχτά για «μπροστινούς» στην ΠΑΕ, τόσο μέσω εφημερίδας δικής του επιρροής, όσο και με προσωπικές του αναρτήσεις στο διαδίκτυο. Και φυσικά, άλλη βαρύτητα έχει να βγαίνει κάτι τέτοιο από την πλευρά του Γιαννακόπουλου και εντελώς διαφορετική βάση έχει όταν απλώς διακινείται ως φήμη στα social media και τα sites ή από στόμα σε στόμα στα καφενεία.

Και μιας και μιλήσαμε για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, αξίζει να κάνουμε μια αναφορά και στην αυριανή συνάντηση του τελευταίου με τον Πρωθυπουργό για το ζήτημα του «Athens Alive». Ναι μεν, δύσκολο το εγχείρημα, ωστόσο αν βγει «λευκός καπνός» από τις αυριανές συζητήσεις, τότε τα δεδομένα αλλάζουν και πάλι άρδην, καθώς ο ΔΓ θα αποκτήσει την ευχέρεια να κάνει ακόμα πιο δυναμικό μπάσιμο για την απόκτηση των μετοχών της «πράσινης» ΠΑΕ.

Μέχρι τότε όμως, ο λόγος σε εσάς, ώστε να κάνουμε μια «βουτιά» στις φήμες, την αλήθεια και τα διάφορα σενάρια που κυκλοφορούν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ