Ο καθένας έχει δίκιο

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας γράφει για το θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται στον Παναθηναϊκό, που επιτρέπει σε κάθε συμπέρασμα να έχει επιχειρήματα.

Προγνωστικά στοιχήματος από το Νο.1 site προβλέψεων στην Ελλάδα!

 Ελπίδα ήταν και πάει… Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος ανακοίνωσε ότι διακόπτει την προσπάθεια του για τη σωτηρία του Παναθηναϊκού, αντιλαμβανόμενος ότι αυτό που είχε στο μυαλό του πήγαινε να πάρει διαστάσεις που επ’ ουδενί δεν επιθυμούσε. Ένα σχέδιο με ταπεινούς στόχους, που αποσκοπούσε στην εύρεση μιας βραχύβιας λύσης, κατέληξε στην… αγορά στην ΠΑΕ, στην επένδυση εκατομμυρίων, στην αλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου και στην απο-αλαφουζοποίηση της ΠΑΕ.

Η αγωνία των οπαδών του Παναθηναϊκού για την αποφυγή της διάλυσης της αγαπημένης τους ομάδας, η υπερβολή του Τύπου που ψάχνει κάπου να πιαστεί μετά την απώλεια κάθε σταθεράς, η ματαιοδοξία των παλαιμάχων και η παντελή έλλειψη εχεμύθειας, αλλά και η διάθεση του Θεοδωρόπουλου να μην υποστεί υπερβολική έκθεση στη δημοσιότητα, επέφεραν το δυσάρεστο αποτέλεσμα.

Κάθε σκέψη αναφορικά με την απόφαση του Θεοδωρόπουλου είναι θεμιτή και έχει τα επιχειρήματά της. Όσοι λένε ότι δεν μπορεί ένας τόσο διορατικός και δραστήριος επιχειρηματίας να μην περίμενε αυτή την έκταση της δημοσιότητας, έχουν δίκιο. Όπως σωστοί είναι όσοι τους αντικρούουν, υποστηρίζοντας ότι ο Θεοδωρόπουλος δεν είναι υποχρεωμένος να υποστεί το κυνηγητό και τις υπέρμετρες απαιτήσεις. Ακόμα και οι συνομωσιολόγοι, που βλέπουν τον Αλαφούζο πίσω από τον Θεοδωρόπουλο ή ακόμα και τον Τζίγγερ, δικαιολογούνται να εκφράζουν τις αμφιβολίες τους.

Δυστυχώς, η λογική έχει πάει περίπατο στον Παναθηναϊκό. Είναι δεδομένο ότι η παρουσίαση που έκαναν οι συνεργάτες του Θεοδωρόπουλου στους παλαιμάχους χρειάστηκε χρόνο για να σχεδιαστεί και να εκτελεστεί. Άρα, ο βιομήχανος αφιέρωσε χρόνο στο πλάνο του και μοιάζει οξύμωρο να το εγκαταλείψει τόσο εύκολα. Ούτε είναι κάποιος χτεσινός, για να μην αναμένει διαρροές σε μία τόσο σημαντική υπόθεση. Στο φινάλε, ο Θεοδωρόπουλος ήταν δίπλα στον Αλαφούζο και ξέρει ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει στεγανά…

Στον Παναθηναϊκό γίνονται διάφορες διεργασίες που δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Συζητήσεις, επαφές, ανταλλαγές απόψεων. Ακόμα και τώρα, που η ΠΑΕ καταρρέει, εξελίσσεται ένα ιδιότυπο παιχνίδι εξουσίας, μόνο που δεν συμμετέχουν οι συνήθεις ύποπτοι. Οπότε, ας κρατήσουμε πισινή για τον Θεοδωρόπουλο, γιατί πλέον στο «Τριφύλλι», τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ