Ο Σαραβάκος να δείξει το δρόμο!

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας γράφει για τον Δημήτρη Σαραβάκο που πρέπει να βγει μπροστά στην επόμενη μέρα και να αποφύγει μία παρόμοια ενασχόληση με την προηγούμενη διοίκηση.

Από τη στιγμή που η συνδρομή των οπαδών είναι αναγκαία προκειμένου να συντηρηθεί ο Παναθηναϊκός, η αξιοποίηση της Συμμαχίας είναι απαραίτητη. Αναντίρρητα, το εγχείρημα της λαϊκής βάσης απέτυχε τα προηγούμενα χρόνια και αυτό δεν αλλάζει. Ωστόσο, ζητούνται άμεσες λύσεις για την εισροή χρημάτων στην ΠΑΕ και υφίσταται ένας οργανισμός που μπορεί να δώσει διέξοδο για τη μαζική συμμετοχή των οπαδών.

Προγνωστικά στοιχήματος από το Νο.1 site προβλέψεων στην Ελλάδα!

Ο χρόνος είναι μία πολυτέλεια που ο Παναθηναϊκός δεν διαθέτει. Οι υποχρεώσεις τρέχουν και αυξάνονται διαρκώς, οι πιστωτές όλων των κατηγοριών απαιτούν τα λεφτά τους (με πιο επείγουσα την προσφυγή του Ταυλαρίδη) και η διοίκηση δεν έχει πόρους για να ανταποκριθεί. Κάθε άλλο οργανωτικό σχήμα θα χρειαστεί μέρες για να οργανωθεί, να επανδρωθεί, να διοικηθεί και να λάβει τις άδειες λειτουργίας.

Επομένως, παρότι η Συμμαχία έχει απαξιωθεί στη συνείδηση την πλειονότητας των οπαδών, για την ώρα επιβάλλεται να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες που παρέχει. Για παράδειγμα, ένας τραπεζικός λογαριασμός στο όνομα της ΠΑΕ, κινδυνεύει με κατάσχεση από τους πιστωτές. Αντίθετα, ένας αντίστοιχος στο υπέρ της Συμμαχίας δεν διατρέχει παρόμοιο κίνδυνο και λόγω του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της εταιρίας, δεν υπόκειται σε φορολόγηση.

Μέσω της Συμμαχίας, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού θα συνδράμουν όπως δύναται ο καθένας – ακόμα και μία δωρεά αν δεν επιθυμεί να εγγραφεί – και παράλληλα, θα μειώσουν το ποσοστό του Γιάννη Αλαφούζου στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ.

➡️ Η ιδιάζουσα περίπτωση

Η προϋπόθεση για να απευθυνθεί η Συμμαχία στους οπαδούς του Παναθηναϊκού και να τύχει ανταπόκρισης, είναι η ανάληψη της διοίκηση από μέλη που δεν έχουν «φθαρεί» τα προηγούμενα χρόνια. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν πολλά τέτοια πρόσωπα, διότι η δεξαμενή των Συμμάχων είναι περιορισμένη. Όμως, υπάρχουν άτομα τα οποία έχουν σημαντικό «πράσινο» παρελθόν και έχουν το προφίλ για να διοικήσουν τη Συμμαχία.

Μία ξεχωριστή περίπτωση αποτελεί ο Δημήτρης Σαραβάκος. Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του Παναθηναϊκού, δημιούργησε γενιές οπαδών με τα γκολ του και απολαμβάνει της καθολικής αποδοχής. Ο «μικρός» εμφανίζεται ως ένας από τους ανθρώπους που προτίθενται να βγουν στο προσκήνιο και να ηγηθούν της Συμμαχίας στην επόμενη μέρα.

➡️ Έχει ασκήσει διοίκηση

Ωστόσο, κάποια στιγμή πρέπει να μάθουμε να λειτουργούμε με το μυαλό και όχι με το θυμικό. Ο Δημήτρης Σαραβάκος δεν είναι άφθαρτος στα δρώμενα της ομάδας. Από το καλοκαίρι του 2013 κατέχει πόστο στη διοίκηση της ΠΑΕ και από τον Δεκέμβριο του 2015 συμμετέχει στο ΔΣ της Συμμαχίας. Άρα, έχει ασκήσει διοίκηση και στα δύο σχήματα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ