Ο Παϊρόζ, τα νέα χρέη και η επαφή Αλαφούζου με Γιαννακόπουλο!

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει αλλάξει ακόμη διοικητική σελίδα και το «Όλα Πράσινα» καταγράφει όλα τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει και αφορούν την επόμενη ημέρα της «πράσινης» ΠΑΕ.

Το ημερολόγιο γράφει ήδη 3 Οκτωβρίου και ο Παναθηναϊκός παραμένει ακόμη με μεγαλομέτοχο τον Γιάννη Αλαφούζο. Κι αν στους αγωνιστικούς χώρους οι «πράσινοι» διαπρέπουν και προοδεύουν, ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει σε διοικητικό επίπεδο, όπου τα πράγματα δείχνουν να έχουν «παγώσει».

Από τη στιγμή που προκηρύχθηκε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου από την Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός την 21η Σεπτεμβρίου, ο Παϊρόζ Πιενμπονγκσάντ, ο οποίος υποτίθεται πως είναι ο άμεσα ενδιαφερόμενος για τις εν λόγω κινήσεις, παραμένει εν πολλοίς άφαντος. Δεν έχει υπάρξει από πλευράς του καμία ενημέρωση προς τον κόσμο του Παναθηναϊκού, που περιμένει και οφείλει να μάθει τι συμβαίνει με τη διαδικασία αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος, ενώ ο μοναδικός που φαίνεται να εκφράζει άποψη για το τι μέλλει γενέσθαι με τον Ταϋλανδό επιχειρηματία είναι ο Γιάννης Αλαφούζος μέσω του περιβάλλοντός του.

Έτσι, από τη στιγμή που κανείς δεν έχει αποφασίσει να ενημερώσει δημόσια, οι φίλοι της ομάδας βγάζουν τα δικά τους συμπεράσματα, ενώ παράλληλα οι συνεχόμενες και διαρκείς καθυστερήσεις για το πολυπόθητο «Show me the money» από τον Παϊρόζ Πιενμπονγκσάντ έχουν πια κουράσει. Μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι συνεργάτες του 63χρονου broker εντόπισαν νέα χρέη και οφειλές στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με αποτέλεσμα η τελική συμφωνία να παρατείνεται. Βέβαια, απορίας άξιο είναι το πώς προκύπτουν καινούργιες οικονομικές «τρύπες», από τη στιγμή που το «Τριφύλλι» έχει μπει σε διαδικασία αναλυτικού και εξονυχιστικού λογιστικού και οικονομικού ελέγχου από τον περασμένο Μάιο.

Και μπορεί ο Γιάννης Αλαφούζος να δείχνει ψύχραιμος και βέβαιος πως όλα θα κυλήσουν ομαλά, όπως τονίζει σε συνεργάτες του, ωστόσο η αλήθεια είναι πως κι ο ίδιος έχει αρχίσει να… ανησυχεί σχετικά με την υπόθεση Πιενμπονγκσάντ. Ο μεγαλομέτοχος της «πράσινης» ΠΑΕ δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να παραμείνει στο σύλλογο και να επενδύσει, αλλά από την άλλη η εξαιρετική πορεία που διαγράφει η ομάδα στο γήπεδο, που δημιουργεί νεανική υπεραξία, τον έχει κάνει να έχει περαιτέρω απαιτήσεις από τον οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, όπως έχετε ενημερωθεί από το «Όλα Πράσινα».

Λαμβάνοντας υπόψη τις παρατάσεις που παρατηρούνται διαρκώς, ο «Mr ΣΚΑΪ» φέρεται να έδωσε εντολή σε συνεργάτες του να χτίσουν ξανά «γέφυρες» με την πλευρά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Οι σχέσεις των δύο ανδρών έχουν περάσει από «σαράντα κύματα», με αποκορύφωμα την προ μηνών κόντρα τους με μηνύματα πρωτοφανούς επιθετικότητας, όμως απ’ ότι φαίνεται ο Γιάννης Αλαφούζος βλέποντας το «Athens Alive» να προχωρά με αργά και σταθερά βήματα στο παρασκήνιο, θέλει να ακόμη μια επιλογή στη διάθεσή του σε περίπτωση που ο Παϊρόζ Πιενμπονγκσάντ κάνει τελικά πίσω. Κατά πόσο οι σχέσεις ανάμεσα σε Αλαφούζο και Γιαννακόπουλο μπορούν να αναστηλωθούν προς το παρόν είναι άγνωστο. Παρόλα αυτά, όπως έχει αποδειχθεί, ο ισχυρός άνδρας της «πράσινης» ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη παραμερίζει τα πάντα όταν τίθεται οποιοδήποτε ζήτημα για το καλό του Παναθηναϊκού, με το πιο πρόσφατο παράδειγμα να αποτελεί αυτό της κόντρας με την Euroleague και τον Τζόρντι Μπερτομέου. 

Συνεπώς, θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε εάν το «Athens Alive» και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα μπουν εκ νέου δυναμικά στο παιχνίδι της διεκδίκησης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κάτι που φυσικά θα εξαρτηθεί κι από την πορεία που θα διαγράψει η υπόθεση με τον Παϊρόζ Πιενμπονγκσάντ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ