Οι τέσσερις άξονες του πλάνου σωτηρίας

Το «Όλα Πράσινα» σκιαγραφεί τις πρώτες σκέψεις του Σπύρου Θεοδωρόπουλου, όπως αυτές φαίνεται πως αποτυπώνονται μετά την ολοκλήρωση του πρώτου ραντεβού που είχε με παλαίμαχους του Παναθηναϊκού το απόγευμα της Δευτέρας (11/12).

Προγνωστικά στοιχήματος από το Νο.1 site προβλέψεων στην Ελλάδα!

⚽ Ο ίδιος και οι τρεις «συμπαίκτες»

Όπως ήταν λογικό, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που παρερμήνευσαν την πρωτοβουλία του Σπύρου Θεοδωρόπουλου, πιστεύοντας πως ο ίδιος επιθυμεί να εμπλακεί ενεργά στα διοικητικά δρώμενα του Παναθηναϊκού και να καταστεί μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν ισχύει. Ο «mr Chipita» έχει ξεκαθαρίσει πως θα διαθέσει περίπου 500.000 ευρώ, ενώ θα υπάρξει περαιτέρω οικονομική ενίσχυση από ακόμη τρεις επιφανείς επιχειρηματίες, με αποκλειστικό σκοπό ο σύλλογος να μην οδηγηθεί στα βράχια την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Συνεπώς, το πλάνο σωτηρίας αφενός αφορά αποκλειστικά την φετινή σεζόν και αφετέρου δεν καθιστά τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο το απόλυτο αφεντικό στον Παναθηναϊκό και τον αντικαταστάτη του Γιάννη Αλαφούζου σε αυτόν.

Τέλος, ο γνωστός βιομήχανος ουσιαστικά επιθυμεί να γίνει απλώς ο εγγυητής των χρημάτων που θα διατεθούν από όλες τις πλευρές, προκειμένου να υπάρξει εμπιστοσύνη και φερεγγυότητα από την αρχή μέχρι το τέλος.

⚽ Ο κόσμος

Κύριο πυλώνα της αποτελεσματικής υλοποίησης του εγχειρήματος θα αποτελέσει ο κόσμος της ομάδας. Η πρώτη σκέψη του Σπύρου Θεοδωρόπουλου είναι να υπάρξει οικονομική ενίσχυση από περίπου 300.000 φίλους του συλλόγου, οι οποίοι θα συνδράμουν με το ποσό των 50 ευρώ, ώστε να συγκεντρωθούν περίπου 15.000.000 ευρώ. Με τα εν λόγω χρήματα θα καλυφθούν αποτελεσματικά οι «μαύρες» τρύπες στα ταμεία του Παναθηναϊκού μέχρι τον προσεχή Ιούνιο, ενώ παράλληλα τα κεφάλαια που θα επενδυθούν από πλευράς επιχειρηματιών θα δώσουν επιπλέον ώθηση και πνοή στο συγκεκριμένο πλάνο.

⚽ Οι παλαίμαχοι

Καταλυτικός αναμένεται να είναι και ο ρόλος των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού. Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος θεωρεί πως άνθρωποι που έχουν αγαπηθεί από τους «πράσινους» φιλάθλους ανά τα χρόνια θα πρέπει να είναι αυτοί που θα απευθύνουν υπεύθυνη έκκληση για οικονομική ενίσχυση προς τον κόσμο, οι οποίοι παράλληλα μέσω της παρουσίας τους στο Διοικητικό Συμβούλιο και στο προσκήνιο θα προσδώσουν αναμφίβολα χαρακτήρα ασφάλειας, σοβαρότητας και αξιοπιστίας στο πλάνο. Άλλωστε, είναι γνωστό πως οι χιλιάδες φίλοι του «Τριφυλλιού», που θέλουν να βοηθήσουν οικονομικά την ομάδα, περίμεναν και περιμένουν κάποιον ή κάποιους που θα βγουν μπροστά και θα εγγυηθούν ότι τα χρήματα που θα βγουν από την τσέπη του καθενός δεν θα πάνε… στράφι.

⚽ Η διοίκηση

Ομιχλώδες το τοπίο στον συγκεκριμένο τομέα. Από πλευράς Θεοδωρόπουλου εκφράστηκε η άποψη πως το Διοικητικό Συμβούλιο θα πρέπει να μετασχηματιστεί πλήρως και να στελεχωθεί από παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι με τις πρακτικές γνώσεις που διαθέτουν και δεδομένης της αγάπης τους για τον Παναθηναϊκό, θα ασκήσουν διοίκηση και θα «τρέξουν» αποτελεσματικά τον σύλλογο μέχρι το τέλος της σεζόν.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν ζητήματα νομικής φύσεως που θα πρέπει να λυθούν, αλλά και προβλήματα με το καταστατικό που υφίσταται. Ως άλλη λύση, έπεσε στο τραπέζι η σύσταση ενός άτυπου νέου «Διοικητικού Συμβουλίου» υπό τη μορφή επιτροπής, η οποία θα διαθέτει τόσο νομική, όσο και λογιστική υποστήριξη και κάλυψη. Το τι ακριβώς θα συμβεί, ενδεχομένως θα ξεκαθαρίσει στο προσεχές διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ