Οι ποινές του «Τριφυλλιού» ενόψει της νέας σεζόν

Εξαιρετικά δύσκολο έργο αναμένεται να έχει η ομάδα του Παναθηναϊκού ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, έπειτα από την αλλαγή του κανονισμού των ποινών για τις ομάδες που δεν θα λάβουν αδειοδότηση από την ΕΠΟ για τη Superleague της σεζόν 2018/19.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να απέφυγε τον εφιάλτη του υποβιβασμού έπειτα από την ολοκλήρωση του πρόσφατου Διοικητικού Συμβουλίου της Superleague, όπου αποφασίστηκε η αλλαγή του κανονισμού που προέβλεπε αποβολή από το πρωτάθλημα για όποια ομάδα δεν λάβει αδειοδότηση από την ΕΠΟ, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι ο «Γολγοθάς» του συλλόγου τελειώνει εδώ.

Αντιθέτως, θα μπορούσαμε να πούμε πως τώρα αρχίζει ουσιαστικά. Μέχρι στιγμής, μπορεί άπαντες στο αγωνιστικό τμήμα της ΠΑΕ να έπαιζαν ποδόσφαιρο υπό αντίξοες συνθήκες και με το άγχος των οικονομικών θεμάτων, ωστόσο ο Μαρίνος Ουζουνίδης με τη σωστή διαχείριση της κατάστασης κατάφερε να διατηρήσει ένα σύνολο ποιοτικών παικτών στο ρόστερ για να βγει η χρονιά. Από του χρόνου, κάτι τέτοιο θα είναι πρακτικά αδύνατον να συμβεί, καθώς ο Παναθηναϊκός θα ξεκινήσει με -6 βαθμούς στον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος, ενώ παράλληλα θα υποστεί τρομερούς περιορισμούς στη στελέχωση και στη διαμόρφωση του ρόστερ.

Αναλυτικά οι περιορισμοί:

⚽ Θα μπορεί να αποκτήσει απεριόριστους Έλληνες ποδοσφαιριστές κάτω των 23 ετών (όχι κοινοτικούς, μόνο παίκτες με δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική ομάδα).

⚽ Στην θερινή μεταγραφική περίοδο, θα μπορεί να αποκτήσει μόνο έναν ποδοσφαιριστή άνω των 23 ετών, Έλληνα ή ξένο.

⚽ Στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου θα μπορεί να αποκτήσει μόνο έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή άνω των 23 ετών και κανέναν ξένο (φυσικά πάντα θα μπορεί απεριόριστους Έλληνες κάτω των 23 ετών).

Καθημερινά δωρεάν προγνωστικά πριν παίξεις στοίχημα

⚽ Θα μπορεί να πραγματοποιήσει μόνο 2 ανανεώσεις συμβολαίων ποδοσφαιριστών άνω των 23 ετών, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους. Αυτές οι ανανεώσεις μπορούν να γίνουν και οι δύο το καλοκαίρι ή και οι δύο τον Γενάρη ή μία το καλοκαίρι και μία τον Γενάρη.

⚽ Στις 2 ανανεώσεις συμβολαίων που δικαιούται να κάνει, απαγορεύεται η αύξηση των αποδοχών στους εν λόγω ποδοσφαιριστές.

⚽ Σε όλες τις νέες μεταγραφές, απαγορεύεται τα συμβόλαια να ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ (οι αποδοχές του κάθε νέου ποδοσφαιριστή θα έχουν αυτό το ποσό ως ανώτατο).

⚽ Σε κάθε μεταγραφή ή δανεισμό, απαγορεύεται να δίνονται χρήματα σε άλλη ομάδα (για μεταγραφή δηλαδή αποκτούνται μόνο ελεύθεροι ποδοσφαιριστές).

⚽ Ο δανεισμός θεωρείται μεταγραφή. Αν δηλαδή η ομάδα πάρει δανεικό έναν ξένο ή Έλληνα άνω των 23 ετών, δεν μπορεί να αποκτήσει άλλον ξένο ή Έλληνα άνω των 23 ετών, με τον οποιοδήποτε τρόπο.

Τέλος, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι εφόσον ο σύλλογος αλλάξει σελίδα σε διοικητικό επίπεδο, θα γίνει μεγάλη προσπάθεια από πλευράς των νέων ιδιοκτητών ώστε να αποπληρωθούν το συντομότερο δυνατό όλες οι οφειλές προς τρίτους, προκειμένου να διατηρηθεί ζωντανή η ελπίδα άρσης των παραπάνω περιορισμών, αν και είναι άγνωστο αν προβλέπεται κάτι τέτοιο από τον κανονισμό…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ