Οι επόμενες κινήσεις και ο… ιδιαίτερος ρόλος Αλαφούζου

Η εβδομάδα που θα καθορίσει τα πάντα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ο ρόλος του Γιάννη Αλαφούζου στη διοικητική στελέχωση του συλλόγου ενόψει Παϊρόζ Πιενμπονγκσάντ.

Στην Αθήνα αναμένονται οι Παϊρόζ Πιενμπονγκσάντ και Γιάννης Αλαφούζος, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες που απαιτούνται για την μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στον Ταϋλανδό broker. Ο πρώτος έχει προγραμματιστεί να αφιχθεί στην ελληνική πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια της ημέρας (14/9), ενώ ο μεγαλομέτοχος του «Τριφυλλιού» επιστρέφει στη χώρα μας έπειτα από επαγγελματικό ταξίδι.

Αντικείμενο συζήτησης των δύο ανδρών θα αποτελέσει αρχικά η υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού, που θα επισημοποιήσει τη συμφωνία ανάμεσά τους και που θα ανοίξει τον δρόμο στον 63χρονο επιχειρηματία να συμμετέχει δυναμικά στην Άυξηση Μετοχικού Κεφαλαίου που θα προκηρυχθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο στις 21 Σεπτεμβρίου.

Εκτός, όμως, από όλα τα παραπάνω, ο Παϊρόζ Πιενμπονγκσάντ αναζητά τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν διοικητικά τους «πράσινους» στην επόμενη ημέρα του συλλόγου, με τον Γιάννη Αλαφούζο να μην μένει αμέτοχος στην εν λόγω διαδικασία. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Live Sport», ο εφοπλιστής και ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ έχει αναλάβει τον ρόλο του… εγγυητή του Ταϋλανδού, προς όλα εκείνα τα πρόσωπα που έχουν δεχθεί κρούσεις από τον τελευταίο για να αναλάβουν πόστα στην «πράσινη» ΠΑΕ.

Είναι λογικό πως τραπεζικά και εταιρικά στελέχη, όπως ο Σταύρος Λεκκάκος, δεν γνωρίζουν τον Παϊρόζ Πιενμπονγκσάντ και τα κίνητρά του και ως εκ τούτου προτιμούν, πριν απαντήσουν στο οτιδήποτε, να απευθύνονται στον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος ουσιαστικά… προμοτάρει τον επικείμενο διάδοχό του στον διοικητικό θώκο του συλλόγου, παρέχοντας εγγυήσεις σε όσους τον ρωτούν για την φερεγγυότητά του.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τα πρόσωπα που προσεγγίζονται δεν αποτελούν αποκλειστική επιλογή του Ταϋλανδού, με τον Γιάννη Αλαφούζο να έχει λόγο και σε αυτό το κομμάτι. Τουλάχιστον, όσον αφορά τους Σταύρο Λεκκάκο και Σοφοκλή Πιλάβιο για τις θέσεις του προέδρου και του αντιπροέδρου αντίστοιχα, ο ίδιος φαίνεται να είναι θετικότατα διακείμενος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ