Οι απαντήσεις στα διοικητικά ερωτηματικά!

Ο Γιάννης Αλαφούζος ανακοίνωσε πως η συμφωνία με τον Παϊρόζ Πιενμπονγκσάντ για το 50% των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός υπεγράφη και το «Όλα Πράσινα» απαντά στα ερωτήματα που ευλόγως προκύπτουν ως συνέχεια της προαναφερθείσας εξέλιξης.

Όπως είναι λογικό, η επίσημη τοποθέτηση του Γιάννη Αλαφούζου προκάλεσε αρκετές απορίες στους φίλους του Παναθηναϊκού για το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και στο εξής στα διοικητικά δρώμενα του συλλόγου, ενώ ο χαρακτήρας της γενικότητας που είχε η ανακοίνωσή του αφήνει… «σκιές», που ο καθένας μπορεί να τις ερμηνεύσει κατά το δοκούν. Όμως, πάμε να δούμε τι ισχύει, βάζοντας τα πράγματα σε μια σειρά.

– Μπήκε ο Παϊρόζ Πιενμπονγκσάντ στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός;

Η απάντηση είναι «όχι». Ορθότερο θα είναι να αναφέρουμε πως ο Παϊρόζ Πιενμπονγκσάντ μπαίνει στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, καθώς για να πούμε με βεβαιότητα ότι ο ίδιος ολοκλήρωσε την είσοδό του στο μετοχικό σχήμα του «Τριφυλλιού», θα πρέπει να δούμε και το χρώμα του χρήματος. Κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει.

– Πόσα χρήματα κατέβαλε ο Παϊρόζ Πιενμπονγκσάντ για το 50% των μετοχών;

Προς το παρόν, ο Ταϋλανδός επιχειρηματίας δεν έχει καταβάλει ούτε… μισό ευρώ στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός ή στον Γιάννη Αλαφούζο. Προσοχή όμως: Ο Γιάννης Αλαφούζος με την ανακοίνωσή του γνωστοποίησε πως μεταβιβάζει το 50% των μετοχών του στον Παϊρόζ Πιενμπονγκσάντ, δίχως να γίνεται λόγος οπουδήποτε για άμεση πώληση. Ουσιαστικά, ο νυν μεγαλομέτοχος του «Τριφυλλιού» έλαβε κάποιες οικονομικές εγγυήσεις από πλευράς Ταϋλανδού, προκειμένου να βάλει την υπογραφή του στη συμφωνία, η οποία όπως όλα δείχνουν θα τεθεί σε ισχύ μόλις κατατεθούν τα πρώτα χρήματα. Υπενθυμίζουμε πως μέσω μεταβίβασης του Γιάννη Βαρδινογιάννη έγινε κύριος του συλλόγου ο Γιάννης Αλαφούζος και ανάλογο μοντέλο ακολουθείται και τώρα.

– Πλέον, ο Ταϋλανδός είναι ο μεγαλομέτοχος του «Τριφυλλιού»;

Όχι, υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος να διανυθεί, ώστε ο Παϊρόζ Πιενμπονγκσάντ να θεωρηθεί μεγαλομέτοχος στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Αρχικά, θα πρέπει να πάρει την έγκριση από την ΕΕΑ, κάτι που αναμένεται να συμβεί, και έπειτα να βάλει τα χρήματα στην ΑΜΚ ώστε να φτάσει στο 50%. Ο Γιάννης Αλαφούζος παραμένει μεγαλομέτοχος προς το παρόν. Ο μόνος τρόπος για να γίνει μεγαλομέτοχος ο Ταϋλανδός broker είναι μέσω της τρέχουσας ΑΜΚ, αλλά και άλλων που ενδεχομένως θα ακολουθήσουν στο μέλλον.

– Με βάση την ανακοίνωση που εξέδωσε, ο Γιάννης Αλαφούζος αποχωρεί οριστικά από τον σύλλογο;

Ο Γιάννης Αλαφούζος παραμένει μεγαλομέτοχος στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ενώ μόλις ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταβίβαση των μετοχών, τόσο ο ίδιος, όσο και ο Παϊρόζ Πιενμπονγκσάντ, θα κατέχουν από 42.5% έκαστος, μιας και το 10% του συλλόγου ανήκει βάσει νόμου στον Ερασιτέχνη, όπως και ακόμη ένα 5% σε λοιπούς μικρομετόχους.Τότε θα έχουμε μια μορφή συνιδιοκτησίας της ομάδας, μέχρις ότου ο Ταϋλανδός αυξήσει εκ νέου το ποσοστό του, εξαλείφοντας σταδιακά αυτό του Γιάννη Αλαφούζου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ