«Ξοφλήσατε» με εντολή… Αλαφούζου!

Στον απόηχο της απογοητευτικής ήττας του Παναθηναϊκού από τον ΟΦΗ, ο Μάρκος Στεφάνου σχολιάζει τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ και επιρρίπτει ευθύνες σε διοίκηση και τεχνικό επιτελείο για τις «σκιές» που δημιουργήθηκαν στην πλάτη του συλλόγου.

Ό,τι αρχίζει ωραίο τελειώνει με πόνο», υπαγορεύει με νόημα το γνωστό λαϊκό άσμα, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως… «είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια».

Το βράδυ της 14ης Απριλίου θα γραφτεί ως ένα από τα πιο σκοτεινά της ένδοξης ιστορίας του Παναθηναϊκού. Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη «σφράγισαν» με απόλυτη αποτυχία ακόμα μια εφιαλτική σεζόν, η οποία παρότι ξεκίνησε ανέλπιστα με τους καλύτερους οιωνούς, καταλήγει όπως οι περισσότεροι την περίμεναν πριν το ξεκίνημα της.

Ο κόσμος του «Τριφυλλιού» δυστυχώς έχτισε τα παλάτια των ελπίδων του για ακόμα μια φορά στην άμμο, καθώς παρά το γεγονός πως η αγωνιστική εικόνα των «πρασίνων» στο ξεκίνημα της αγωνιστικής σεζόν καλλιέργησε μεγάλες προσδοκίες, εν τέλει αποδείχτηκε το απολύτως λογικό: πως χωρίς στέρεες βάσεις, όση διάθεση και ταλέντο κι αν υπάρχει, το όποιο αγωνιστικό πλάνο είναι καταδικασμένο να καταλήξει στον κάλαθο των αχρήστων.

Κι όπου «στέρεες βάσεις», βάλτε τη λέξη «διοίκηση». Και οι «πράσινοι» όχι μόνο δεν έχουν μια στιβαρή διοίκηση, αλλά έχουν την ατυχία να βρίσκεται στην κεφαλή τους ένας άνθρωπος που συνεχώς βρίσκει νέους τρόπους για να υποβαθμίζει και να εξευτελίζει τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο. Έναν σύλλογο, που κουβαλάει στις πλάτες του 111 χρόνια ένδοξης ιστορίας σε όλα τα σπορ.

Ας επανέλθουμε όμως σε όλα όσα εκτυλίχθηκαν πριν από μερικές στιγμές στο ΟΑΚΑ…

Θα ξεκινήσουμε με τα αυτονόητα. Όσοι είναι αρμόδιοι για τη σημερινή εικόνα, τη σημερινή διάταξη, τη σημερινή διάθεση και τη σημερινή νοοτροπία που έδειξε ο Παναθηναϊκός στο χορτάρι του Ολυμπιακού Σταδίου, είναι και συνένοχοι στη «νύχτα ντροπής» που υπογράφηκε με… εντολή Αλαφούζου.

Ο Γιώργος Δώνης κατάφερε μέσα σε 90 λεπτά να γκρεμίσει ο,τι έχτιζε επί μια ολόκληρη αγωνιστική σεζόν και να ξοφλήσει ως προπονητής και ιθύνοντας του συλλόγου στη συνείδηση του κόσμου της ομάδας. Οι δε δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα… μόνο ως άτοπες μπορούν να χαρακτηριστούν. Δεν Ήταν λόγια Παναθηναϊκά, δεν ήταν τα λόγια που περίμενε να ακούσει ο κόσμος του «Τριφυλλιού» έπειτα από μια εμφάνιση που δίνει το δικαίωμα σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική πιάτσα να βοά δικαιολογημένα σε βάρος των κινήτρων του συλλόγου.

Τα ίδια ισχύουν και για τον Νίκο Νταμπίζα, ο οποίος θα έπρεπε ήδη να έχει τοποθετηθεί, ζητώντας συγγνώμη από τον κόσμο της ομάδας.

Στα αγωνιστικά δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι. Ξεκινήσαμε με τους «μπέμπηδες» του Δώνη και καταλήγουμε σε ένα άνοστο σύνολο που δεν εμπνέει κανένα όραμα και ουδεμία προοπτική.

Το πλάνο έχει αρχίσει να χάνεται κάπου στη μέση της διαδρομής και το πρόβλημα δεν είναι αγωνιστικό. Το «ψάρι βρωμάει από το κεφάλι» άλλωστε και όσο υπάρχει Αλαφούζος στο τιμόνι, δυστυχώς θα πρέπει να περιμένουμε πως θα έρθουν κι άλλες τέτοιες νύχτες. Νύχτες ντροπής…

Διαβάστε ακόμη…

Ξέσπασε ο κόσμος του Παναθηναϊκού κατά Αλαφούζου – Δώνη! (pics)
«Ντροπή στο Δώνη, στον Νταμπίζα και σε αυτούς που τους έχουν εκεί»
Η βαθμολογία της Superleague και η θέση του «Τριφυλλιού»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ