Να μην ανοίξει ο ασκός του Αιόλου!

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας γράφει για την ανάγκη να αποφευχθεί η επιβολή ποινής αφαίρεσης βαθμών και για την πιθανή αφύπνιση όσων μπορούν να βοηθήσουν.

Καθημερινά δωρεάν προγνωστικά πριν παίξεις στοίχημα

Είχαμε αναφέρει ότι ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να κινδυνεύσει αγωνιστικά και αυτό αποδείχτηκε στα παιχνίδια με τον Πλατανιά και την Κέρκυρα. Μετά τις νίκες του στο «Απόστολος Νικολαΐδης», εξασφάλισε διαφορά 13 και 11 βαθμών αντίστοιχα, που δεν πρόκειται να καλυφθούν στις 12 αγωνιστικές που απομένουν. Εκτός και αν έχουμε φαινόμενα… Μπαρτσελόνα, αλλά και πάλι υπάρχουν ομάδες που μεσολαβούν στη βαθμολογία.

Επίσης, το ματς έχει διπλή ανάγνωση… Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε έναν αντίπαλο χαμηλής δυναμικότητας, με ξεχαρβαλωμένη αμυντική λειτουργία που απλοποίησε την κατάσταση. Από την άλλη, σε ανάλογες περιπτώσεις στο πρόσφατο παρελθόν, τα έκανε μαντάρα και δεν πετύχαινε άνετες νίκες.

Όμως, τα δύσκολα θα έρθουν αυτή την εβδομάδα… Με τις πέντε προσφυγές που θα εκδικαστούν την Τετάρτη (Τελάντερ, Ταυλαρίδης, Εσιέν, Τοτσέ, Λέτο), την απόφαση για τον Χουλτ και τις πωλήσεις, που έχουν «τελματώσει» και δεν έχουν φέρει έσοδα στο ταμείο. Πρόκειται για περίπλοκες καταστάσεις, που είναι δύσκολο για τη διοίκηση να τις διαχειριστεί.

Ίσως για πρώτη φορά, είναι διάχυτη η αίσθηση στους διοικούντες ότι η ποινή αφαίρεσης βαθμών είναι αναπόφευκτη. Ειδικά ο Ταυλαρίδης και έπειτα ο Τελάντερ, έχουν εξαντλήσει τα όρια της υπομονής τους και έχουν διαμηνύσει ότι θέλουν «τελικές λύσεις». Τις οποίες η ΠΑΕ δεν είναι σε θέση να προτείνει αυτή την εποχή. Άρα, δεν πρέπει να προκαλέσει έκπληξη μία σκληρή ετυμηγορία του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ.

Για την ακρίβεια, το σοκ από μία πιθανή αφαίρεση βαθμών ενδέχεται να κινητοποιήσει «πράσινες» δυνάμεις που τελούν σε αναμονή. Διότι το φάσμα του υποβιβασμού λόγω οικονομικής δυσπραγίας, θα έρθει πιο κοντά από ποτέ και τα περιθώρια για τον Παναθηναϊκό θα στενέψουν επικίνδυνα. Είναι σημαντικό να κατανοήσει και ο τελευταίος ότι το τέλος είναι κοντά, όσο δεν προκύπτει μία λύση με προοπτικές. Όχι απαραίτητα μακροχρόνιες, αλλά που να εγγυάται ένα μίνιμουμ λειτουργίας μέχρι τον Ιούνιο.

Αυτή η εβδομάδα είναι η πιο κρίσιμη, μέχρι την επόμενη. Μόνο που καλό θα είναι να μην ανοίξει ο ασκός του Αιόλου, γιατί μετά δεν θα κλείνει εύκολα. Ίσως και να μην κλείσει καθόλου, παρά μόνο όταν θα έχουν εξαντληθεί οι άνεμοι…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ