«Μπροστινοί» με… παράλληλους βίους

Πόσα κοινά έχει η υπόθεση Πιεμπογκσάντ με τον πρίγκιπα του Τσάκα και τα τότε 127 πρωτοσέλιδα της «Derby News»; Ποιοι είναι τελικά πίσω απ’ όλη αυτή την κοροϊδία;

☘️🇹🇭 Ποιον κοροϊδεύεις;

Περίπου 4,5 μήνες έχουν περάσει από τις 5 Μαΐου του έτους που διανύουμε, όταν και ο Γιάννης Αλαφούζος έδωσε τα χέρια με τον Πάιροτζ Πιεμπογκσάντ, προκειμένου να υπογραφεί μεταξύ τους το περιβόητο MoU και να αρχίσουν οι διεργασίες για τη μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην πλευρά της «Pan Asia». Σημαντική λεπτομέρεια, το γεγονός πως ελάχιστα 24ωρα πριν, ο μεγαλομέτοχος του «Τριφυλλιού» είχε δώσει τα χέρια με έναν άλλο ενδιαφερόμενο για το ποδοσφαιρικό τμήμα, τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Ο τελευταίος, επιδίωκε να αναλάβει την διαχείριση της «πράσινης» ΠΑΕ για τουλάχιστον ένα χρόνο, να επιχειρήσει να συσπειρώσει τον κόσμο της ομάδας με «όπλο» τη δημοφιλία του στις τάξεις των φίλων του Παναθηναϊκού και φυσικά να δουλεύει παράλληλα το μεγάλο project του «Athens Alive», το οποίο αποτελεί μια σπουδαία προοπτική για τους «πράσινους» αν κι εφόσον τελικά μπουν οι βάσεις για να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο.

Μετά από 4,5 μήνες λοιπόν, η προοπτική Γιαννακόπουλου δεν υπάρχει πλέον στο τραπέζι, τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον, την ώρα που οι Αλαφούζος-Πιεμπογκσάντ δείχνουν να παίζουν ακούραστα ένα περίεργο παιχνίδι στις πλάτες του Παναθηναϊκού και του κόσμου του. Μια επένδυση , η οποία ξεκίνησε με προοπτική 47 εκατ. ευρώ, έπεσε γρήγορα στα 20 εκατ., μετά στα 10 και πλέον το ζητούμενο είναι αν η πλευρά του Ταϋλανδού broker σκοπεύει να βάλει έστω 2,5 εκατ. ευρώ για τα πρώτα λειτουργικά έξοδα του τμήματος.

Παράλληλα, ο Πάιροτζ έχει πάει κι έρθει καμια 20άρια φορές στην Αθήνα, έχει κάνει συναντήσεις επί συναντήσεων με τον Αλαφούζο, έχει φέρει τον Άβρααμ Γκραντ, επισκέφτηκε το Κορωπί και το ΟΑΚΑ, σχεδίασε τα νέα γραφεία της ΠΑΕ, καθώς και την ενοικίαση της Παιανίας και γενικότερα, έχει κάνει ένα σωρό πράγματα για τον Παναθηναϊκό, εκτός από ένα… Να βάλει έστω και ένα ευρώ στην ομάδα. Ακόμα κι όταν οι Νταμπίζας-Δώνης επικοινώνησαν μαζί του, ώστε να γίνει μια υπέρβαση της τάξης των 200-300 χιλιάδων ευρώ για την απόκτηση ενός ηχηρού ονόματος στη θέση του σέντερ φορ, ο ίδιος παρέμεινε άφαντος.

Ένα ακόμα «φάουλ» του Πιεμπογκσάντ, το οποίο είναι απολύτως λογικό να αυξάνει τη δυσπιστία, είναι πως λειτουργεί με πλήρη αδιαφάνεια. Δεν έχει αποκαλύψει ποιον εκπροσωπεί, ποιος τον έφερε στην Ελλάδα, ποιο είναι το πλάνο του για τον σύλλογο, ποιες είναι οι άλλες επενδυτικές δραστηριότητες για τις οποίες επιδιώκει την εμπλοκή του στη χώρα μας και ούτω καθεξής. Βέβαια, το γεγονός αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι, καθώς είναι προφανές πλέον πως… το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Διότι όσοι βρίσκονται πίσω από τον Πάιροτζ φαίνεται πως δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση τη διαφάνεια. Και όλα αυτά, την ώρα που ο Γιάννης Αλαφούζος, έναν ολόκληρο χρόνο μετά την ανακοίνωση αποχώρησης του και τη στάση πληρωμών, συνεχίζει να βρίσκεται κανονικά στο μετοχολόγιο της ΠΑΕ, χωρίς καμία πρόθεση αποχώρησης για την ώρα.

☘️🔙 Ταξίδι στο παρελθόν…

Τι μας θυμίζουν όλα αυτά; Μα φυσικά το θέατρο του παραλόγου που είχε παιχτεί περίπου 7 χρόνια πριν από τον Βλάση Τσάκα, τον «πρίγκιπα» Σουλτάν Αλ Σαούντ και φυσικά, την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Τότε που επί τέσσερις ολόκληρους μήνες, οι Άραβες έδιναν τα χέρια με τον Τζίγγερ για την απόκτηση της ΠΑΕ, ο Τσάκας ανακοίνωνε τον Ροναλντίνιο, είχε υπογεγραμμένο προσύμφωνο με τον Σικαμπάλα, έταζε πριμ σε περίπτωση νίκης σε ντέρμπι και γενικότερα «έκοβε και έραβε» στα ενδότερα του συλλόγου, με τις ευλογίες του συνόλου του ελληνικού αθλητικού Τύπου. Πρώτη και καλύτερη φυσικά, την συγκεκριμένη ιστορία άρχισε να σπρώνει προς τα έξω και διατήρησε στην επικαιρότητα με 127 (!) πρωτοσέλιδα η εφημερίδα «Derby News». Εφημερίδα, για τους λίγους που δεν ξέρουν, συμφερόντων της γνωστής οικογένειας. Η οποία οικογένεια, φυσικά γνώριζε πως η υπόθεση Τσάκα-Πρίγκιπα ήταν πιο «μούφα» και από… πέναλτι του Ολυμπιακού, παρ’ όλα αυτά επί τέσσερις μήνες δεν μπήκε στον κόπο να πάρει ένα τηλέφωνο τον αρχισυντάκτη, να του πει να μην εκτίθεται. Πολύ απλά, διότι κάποιοι είχαν συμφέρον με το να βρίσκεται όλη αυτή η ιστορία τόσο έντονα στην επικαιρότητα.

Το ίδιο ισχύει και στο σύγχρονο «παραμύθι» της Παναθηναϊκής καθημερινότητας. Πλέον, τα νήματα δεν κινεί ο Τσάκας, αλλά ένας Ταϊλανδός. Δεν υπάρχει «Derby News», αλλά ακόμα και σε αυτό το σημείο υπάρχουν κοινά. Υπάρχουν οι… «τρελοί του χωριού», που κόντρα στο ρεύμα και στη λογική επιμένουν πως ο Πάιροτζ είναι όντως σοβαρή προοπτική για τον Παναθηναϊκό. Και διατηρούν το όλο ζήτημα στην επικαιρότητα. Διότι πολύ απλά, έχουν κι αυτοί συμφέροντα.

Το ερώτημα είναι ποιοι είναι πίσω από όλο αυτό. Τότε, ήθελε να πουλήσει (;) ο Βαρδινογιάννης και για κάποιο λόγο δεν είχε κανένα πρόβλημα με τον αγοραστή-ανέκδοτο που έμεινε στην επικαιρότητα για τέσσερις μήνες. Πλέον, με τις ίδιες τακτικές επιθυμεί (;) να πουλήσει και ο Αλαφούζος. Ή μήπως όχι; Η συνέχεια δική σας…

Υ.Γ.: Όλοι στο ΟΑΚΑ αύριο, διότι πολύ απλά η μόνη διέξοδος πλέον για τον σύλλογο είναι η ποδοσφαιρική λογική και ανάπτυξη. Όλοι στο ΟΑΚΑ λοιπόν, όχι για τον Αλαφούζο. Για το «Τριφύλλι»…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ