Μονόδρομος η προστασία του Ουζουνίδη

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας εξηγεί ότι ο Παναθηναϊκός οφείλει να προστατεύσει τον προπονητή του και να μην τον αφήσει να «καεί» από τις ευθύνες.

Καθημερινά δωρεάν προγνωστικά πριν παίξεις στοίχημα

Δεν είναι η ήττα του Παναθηναϊκού από τον Λεβαδειακό, που πρέπει να προβληματίσει. Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στο «Τριφύλλι», οι… κατραπακιές θα έχουν συνέχεια, με μερικές ευχάριστες παρενθέσεις στο αγωνιστικό σκέλος. Κυρίως, το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στην ψυχοσύνθεση του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Το ξέσπασμα του 48χρονου προπονητή στα αποδυτήρια της Λιβαδειάς, η εικόνα παραίτησης που έδειχνε στα κοντινά πλάνα του συνδρομητικού στα τελευταία λεπτά, αποδεικνύουν ότι ο Ουζουνίδης φτάνει στα όρια του. Σαφώς, είναι εγωιστής, διαθέτει προσωπικότητα, είναι ικανός προπονητής, αλλά οι συνθήκες στον Παναθηναϊκό τον έχουν κουράσει ψυχολογικά. Μία κατάληξη που μόνο παράλογη δεν κρίνεται, με όσα έχει να διαχειριστεί καθημερινά.

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού οφείλει να προστατεύσει τον προπονητή της και ο ίδιος ο Ουζουνίδης, επιβάλλεται να αποφορτιστεί. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή, προκειμένου αυτή η σχέση να συνεχιστεί με ομαλότητα. Η προστασία του Ουζουνίδη είναι ο μόνος στόχος, διαφορετικά ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να «κάψει» τον προπονητή του. Έναν προπονητή που εννοείται πως δεν είναι ο… «special One» της πιάτσας, αλλά είναι ο μόνος ο οποίος αυτή τη στιγμή απολαμβάνει την εκτίμηση του κόσμου, απορροφά τους κραδασμούς και λειτουργεί ως ανάχωμα στα διαλυτικά φαινόμενα.

Ασφαλώς, ο Ουζουνίδης έχει υποπέσει σε λάθη και χρεώνεται σε μεγάλο βαθμό την κακή απόδοση της ομάδας και τις μεταγραφές που είχαν κόστος και δεν βοήθησαν. Έχει ευθύνες και πρέπει να του καταλογιστούν. Αλλά, ουδείς πρέπει να παραγνωρίσει τις αντίξοες συνθήκες υπό τις οποίες εργάζεται καθημερινά. Με λειψό ιατρικό επιτελείο, χωρίς υποστηρικτικό προσωπικό, με ελλείψεις στα υλικά αποκατάστασης, με καθυστερήσεις στις πληρωμές και με αβεβαιότητα για το μέλλον.

Επειδή η «σούμα» για τη δουλειά του Ουζουνίδη δεν μπορεί να κριθεί, γιατί ο καθένας λαμβάνει υπόψη του πολλές παραμέτρους, το σημαντικό είναι να μην μπει ο Παναθηναϊκός στη διαδικασία αλλαγής στην τεχνική ηγεσία. Διότι ο Ουζουνίδης έχει σχεδιάσει το ρόστερ, για αυτόν μένουν οι παίκτες και αυτός μπορεί να βελτιώσει την ομάδα. Αλλά, ο Παναθηναϊκός είναι αναγκασμένος να προστατεύσει τον Ουζουνίδη και να μην τον αφήσει να «σκάσει»…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ