Μία προσφυγή… αυτογκόλ!

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας γράφει για τους λανθασμένους χειρισμούς που προκάλεσαν την προσφυγή του Γιώργου Κουτρουμπή και τα παθήματα που δεν γίνονται μαθήματα.

Προγνωστικά στοιχήματος από το Νο.1 site προβλέψεων στην Ελλάδα!

Η προσφυγή του Γιώργου Κουτρουμπή σε βάρος του Παναθηναϊκού είναι η τελευταία που κατατέθηκε, αλλά σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες. Από τη στιγμή που άνοιξε η φάμπρικα, είναι δύσκολο να κλείσει, εκτός και αν εμφανιστεί ένας επενδυτής με λεφτά ή η διοίκηση παρουσιάσει ένα οργανωμένο πλάνο διαχείρισης.

Ωστόσο, η προσφυγή του Κουτρουμπή έχει μία ιδιαιτερότητα: την προκάλεσε η ίδια η ΠΑΕ με τους χειρισμούς της. Όχι επειδή ο Μαρίνος Ουζουνίδης αποφάσισε ότι δεν υπολογίζει τον Κουτρουμπή, για τους δικούς του λόγους. Είναι φυσιολογικό ένας προπονητής να μην πιστεύει ή να παύει να εμπιστεύεται έναν ποδοσφαιριστή. Συμβαίνει σε όλο τον κόσμο και δεν πρόκειται να αλλάξει.

Ο καθένας δικαιούται να έχει όποια άποψη θέλει για τις ποδοσφαιρικές ικανότητες του Κουτρουμπή. Να τον θεωρεί έναν εξαιρετικό αμυντικό, όπως ο Γκόρντον Σίλντενφελντ ή να τον υποβιβάζει στο επίπεδο του… Ευκλή Σορωνής (δεν ξέρω αν γράφω σωστά τη συμπαθή ομάδα από τα Δωδεκάνησα), όπως μου έγραψε ένας φίλος στο Facebook.

Ωστόσο, η υποχρέωση της διοίκησης είναι να προστατεύσει ένα περιουσιακό στοιχείο της ομάδας και να το διαχειριστεί ορθολογικά. Να επιλέξει την κατάλληλη προσέγγιση στον Κουτρουμπή και στον ατζέντη του, για να διερευνήσουν την προοπτική μιας πώλησης με λίγα χρήματα, να μην τον δώσει… βορά στους οπαδούς και να διατηρήσει μία σχέση αλληλοσεβασμού, που θα αποτρέψει την προσφυγή ή την σκληρή στάση.

Γιατί, για να σκεφτούμε και την πλευρά του 26χρονου αμυντικού, γράφτηκε μέχρι και επώνυμο άρθρο σε ιστοσελίδα με σημαντική επισκεψιμότητα, που τον… χαρακτήριζε «πιάσμαν». Κοινώς, ότι ο Κουτρουμπής έκανε παράνομα πράγματα στην Τούμπα.

Ο Παναθηναϊκός είναι τεράστιος σύλλογος και ασφαλώς δεν κρέμεται από κανέναν… Κουτρουμπή. Αλλά, ο Παναθηναϊκός αυτή την εποχή δεν είναι δυνατός και δεν μπορεί να «καρατομεί» παίκτες με τέτοιες κινήσεις, διότι θα του κοστίσουν. Ο τρόπος θα ήταν λανθασμένος έτσι και αλλιώς, αλλά εάν υπήρχαν τα χρήματα, ο Κουτρουμπής θα έπαιρνε την αποζημίωση και όλα θα τελείωναν.

Όμως, ο Παναθηναϊκός επιβιώνει οριακά, δεν εφαρμόζει μόνιμη λύση και πάει μέρα με τη μέρα. Πόσο τον βοηθάει η προσφυγή του Κουτρουμπή και η εχθρική διάθεση που θα έχει, εάν δεν τηρηθεί ο διακανονισμός που θα ορίσει η ΕΠΟ για την εξόφληση του; Θα ευθύνεται ο ποδοσφαιριστής ή η διοίκηση, εάν ο πρώτος δεν υπαναχωρεί στο μέλλον;

Ο σοφός άνθρωπος μαθαίνει από τα λάθη του παρελθόντος. Οι νυν διοικούντες υποχρεούνται να δουν τι δεν έκαναν σωστά οι προκάτοχοι τους και τέως συνεργάτες τους και να μην τα επαναλαμβάνουν. Διότι, τα σφάλματα κοστίζουν και ίσως να κοστίζουν την επιβίωση του Παναθηναϊκού…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ