Θανάσιμα σε χτύπησαν οι εντός & εκτός εχθροί σου…

Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός κλείνει το 2017 με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, με τους υπεύθυνους-ανεύθυνους να παραμένουν εξαφανισμένοι.

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν το 2017 με μια αχτίδα ελπίδας που πήγαζε από το πρόσωπο του Μαρίνου Ουζουνίδη. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού παρέλαβε μεσούσης της σεζόν το… έκτρωμα του Στραματσόνι και κατάφερε να φτιάξει μέσα σε λίγους μήνες μια ομάδα, που έπαιζε ενδεχομένως το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

Κι εκεί που όλα έδειχναν πως το «Τριφύλλι» θα πετύχαινε τους στόχους του, τα εξωαγωνιστικά προβλήματα «χτύπησαν» και πάλι, με τους «πράσινους» να τίθενται εκτός τελικού Κυπέλλου χάρη σε μια «σφαγιαστική» διαιτησία του Κύζα απέναντι στον ΠΑΟΚ, την ώρα που έχασαν και την πρώτη θέση στα play-offs του πρωταθλήματος εξαιτίας της γνωστής ιστορίας με το κουτάκι της μπύρας που εκτοξεύθηκε στο κεφάλι του Ίβιτς στη Λεωφόρο. Το προβλήματα όμως είχαν μόλις αρχίσει…

Μετά το τέλος της περασμένης σεζόν, ο Ουζουνίδης είχε συμφωνήσει με τους Λυμπερόπουλο και Αλαφούζο ότι θα προσπαθήσουν να κρατήσουν τον βασικό κορμό της ομάδας. Τα οικονομικά προβλήματα ωστόσο, δεν επέτρεψαν να συμβεί κάτι τέτοιο, με τον Μάρκους Μπεργκ να ανοίγει την πόρτα της εξόδου και να αποχωρεί για τα πετροδόλαρα της Αλ Αΐν. Οι «πράσινοι» παράλληλα δεν κατάφεραν να ανανεώσουν τους δανεισμούς των Κλωναρίδη και Εμποκού, ενώ ως αποκορύφωμα ήρθε να προστεθεί και η αποχώρηση του αρχηγού της ομάδας, Κάρλος Ζέκα, για την Κοπεγχάγη. Στο μεσοδιάστημα, ο Νίκος Λυμπερόπουλος είχε αποφασίσει να παραιτηθεί, αφήνοντας όλο το βάρος του μεταγραφικού σχεδιασμού στον προπονητή της ομάδας.

Δωρεάν Φρουτάκια – Δωρεάν Ρουλέτα – Δωρεάν Μπλακτζακ

Ο αγαπημένος Μαρίνος της «πράσινης» εξέδρας συνέχισε να παλεύει μόνος του και φέρνοντας 13 νέους παίκτες στην ομάδα, έχοντας λάβει διαβεβαιώσεις από τον Γιάννη Αλαφούζο για την ομαλή λειτουργία του συλλόγου, πίστεψε πως θα είχε τον χρόνο να φτιάξει τον νέο, δικό του Παναθηναϊκό. Και πάλι όμως, έκανε λάθος. Ο Αλαφούζος για ακόμα μια φορά αθέτησε τον λόγο του και μάλιστα, λίγες μόλις ημέρες μετά τη μεταγραφές των Μουνιέ, Χίλιεμαρκ και Σιλά, ανακοίνωσε την αποχώρηση του από τον σύλλογο, παύοντας παράλληλα τη χρηματοδότηση του σε αυτόν.

Για να έρθουμε πλέον στο σήμερα, στο οποίο ο Μαρίνος Ουζουνίδης μαζί με τους παίκτες και τον κόσμο προσπαθούν να κρατήσουν όρθιο τον Παναθηναϊκό, περιμένοντας ουσιαστικά μια αχτίδα φωτός, μια ελπίδα, έναν άνθρωπο που θα έρθει και θα βοηθήσει την ομάδα. Μέχρι τότε, τα προβλήματα θα συνεχίσουν να συντροφεύουν την πορεία του ενδοξότερου ελληνικού συλλόγου. Πόσο θα αντέξει ακόμα; Κανείς δεν μπορεί να το πει με βεβαιότητα. Το μόνο σίγουρο είναι πως η χρονιά που έρχεται θα είναι καθοριστική. Θα είναι είτε χρονιά της αναγέννησης, είτε της απόλυτης καταστροφής. Ευτυχώς ή δυστυχώς, μέση λύση δεν φαίνεται υπάρχει…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ