Θέλουν Κόντε μέσω… Παϊρόζ οι «πράσινοι»!

Οι Γιώργος Δώνης και Νίκος Νταμπίζας έχουν προκρίνει την περίπτωση του Πέδρο Κόντε, ωστόσο η εξέλιξη της υπόθεσης θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις που θα λάβει ο Παϊρόζ Πιενμπονγκσάντ.

Στον Παναθηναϊκό γνωρίζουν πως η αγωνιστική περίοδος που βρίσκεται προ των πυλών θα είναι εξαιρετικά… περιπετειώδης εάν δεν αποκτηθεί τουλάχιστον ένας ποιοτικός επιθετικός, ο οποίος θα έχει την ικανότητα να βρίσκει δίχτυα με μεγάλη συχνότητα.

Για τον λόγο αυτό, τόσο ο Γιώργος Δώνης, όσο και ο Νίκος Νταμπίζας, φαίνεται πως έχουν στην κορυφή της λίστας τους το όνομα του Πέδρο Κόντε, με την υπόθεση ωστόσο να μην κρίνεται απλή εξαιτίας των γνωστών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ομάδα, αλλά και των μεταγραφικών περιορισμών που της έχουν επιβληθεί.

Πιο συγκεκριμένα, ο τεχνικός διευθυντής του «Τριφυλλιού» συναντήθηκε με τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργο Χρηστοβασίλη, προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο παραχώρησης του ποδοσφαιριστή στον Παναθηναϊκό. Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με το θέμα, με τον ισχυρό άνδρα του «Αίαντα της Ηπείρου» να στέκεται αρκετά σε τομείς που αφορούν το οικονομικό κομμάτι της υπόθεσης. Άλλωστε, είναι γνωστό πως επί διοίκησης Αλαφούζου, ο σύλλογος έχει απολέσει τη φερεγγυότητά του, με αποτέλεσμα η αγορά να αντιμετωπίζει την ομάδα με πολύ μεγάλη προσοχή και αυστηρότητα.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Νταμπίζας εξήγησε στον Χρηστοβασίλη πως ο Παναθηναϊκός θα καταφέρει να προχωρήσει στην εξαγορά του Ισπανού επιθετικού μόνο εάν ο Παϊρόζ Πιενμπονγκσάντ αποφασίσει να βάλει πρόωρα το χέρι στην τσέπη, δεδομένου πως με τα τωρινά δεδομένα η ΠΑΕ διοικείται από τον Γιάννη Αλαφούζο.

Ουσιαστικά, οι «πράσινοι» θα χρειαστεί να καλύψουν τις απαιτήσεις του ΠΑΣ Γιάννινα για την παραχώρηση του παίκτη (από 500.000 ευρώ έως και 800.000 ευρώ, με τη ρήτρα να κυμαίνεται περίπου στο ποσό που αναφέρθηκε τελευταίο), όπως και τις ετήσιες απολαβές του Κόντε. Κοινώς, μιλάμε για μια μεταγραφή… εκατομμυρίου, γεγονός που προκαλεί επιπλέον «πονοκεφάλους», αφού οι άνθρωποι του «Τριφυλλιού» θα πρέπει να βρουν έναν τρόπο να «ξεγελάσουν» τον περιορισμό που δεν αφήνει την ομάδα να προχωρήσει σε κινήσεις ανάλογου κόστους.

Συμπερασματικά, η τελική κατάληξη της υπόθεσης θα εξαρτηθεί αφενός από τον Παϊρόζ Πιενμπονγκσάντ, ο οποίος καλείται από τον Νίκο Νταμπίζα να δώσει το «πράσινο» φως (άγνωστο εάν θα το πράξει), και αφετέρου από την επιθυμία του ίδιου του παίκτη, η πλευρά του οποίου φημολογείται πως περιμένει μια πρόταση από ομάδα της Τουρκίας.

Ο 30χρονος Ισπανός φορ έχει σημειώσει 33 γκολ σε 59 εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν αποτέλεσε έναν από τους πιο δεινούς σκόρερ του πρωταθλήματος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ