Η νοοτροπία κάνει τη διαφορά!

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας σχολιάζει αυτά που πρέπει να κρατήσει ο Παναθηναϊκός από τη νίκη κόντρα στην ΑΕΛ για τα επόμενα παιχνίδια που ακολουθούν.

Το μεγαλύτερο αγωνιστικό κέρδος για τον Παναθηναϊκό ήταν η νοοτροπία που έβγαλε όταν έμεινε με 9, μετά τις αποβολές των Σιλά και Άλτμαν. Από τον προπονητή, τους συνεργάτες του και τους ποδοσφαιριστές, όλοι ήθελαν τη νίκη και το έδειξαν. Η αλυσίδα λειτούργησε, αφού αν ένας κρίκος είχε σπάσει, τώρα θα κάναμε άλλη συζήτηση.

Προγνωστικά στοιχήματος από το Νο.1 site προβλέψεων στην Ελλάδα!

Ο Ουζουνίδης δεν φοβήθηκε, πέρασε επιθετικό (σ.σ. Μουνιέ) ως αλλαγή και ανέβασε τον Μολέντο στην αντίπαλη περιοχή, για να δείξει ξεκάθαρα τι θέλει. Οι παίκτες αντιλήφθηκαν την επιλογή του προπονητή τους και την υλοποίησαν, αφού καμία τακτική δεν αποδίδει μόνη της.

Φυσικά, στην εξέλιξη του ματς βοήθησε η Λάρισα. Αδύναμη ομάδα, με μπερδεμένους παίκτες, με έναν άτολμο προπονητή, επέτρεψε στον Παναθηναϊκό παρά το αριθμητικό μειονέκτημα να την πιέσει. Άλλος αντίπαλος είτε θα εκμεταλλευόταν την ποιότητα του, είτε θα είχε πιο έξυπνη προσέγγιση και δεν θα άφηνε να συμβεί η ανατροπή…

Ωστόσο, το σημαντικό είναι ότι ο Παναθηναϊκός το διεκδίκησε. Ίσως δεν του έβγαινε, αλλά αυτός το έκανε. Αυτή τη λογική πρέπει να βρει και στους εκτός έδρας αγώνες. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαφορά που έχει μακριά από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, γιατί οι παίκτες και το προπονητικό επιτελείο δεν αλλάζουν.

Πρακτικά, το ομολόγησε ο Ουζουνίδης στη συνέντευξη Τύπου. Το ζητούμενο είναι γιατί δεν μπορεί να εμφυσήσει τη νοοτροπία του στα εκτός έδρας παιχνίδια. Σίγουρα, αυτός προβληματίζεται πρώτος απ’ όλους, αλλά οφείλει να εντοπίσει τις λύσεις. Αρχής γενομένης από το ματς με τη Λαμία το Σάββατο (21/10, 20:30, «Όλα Πράσινα»), ο Παναθηναϊκός επιβάλλεται να αρχίσει να νικά στην επαρχία.

Με νίκες όταν δεν παίζει στο «σπίτι» του, ο Παναθηναϊκός θα θέσει πιο υψηλούς στόχους. Ναι, σίγουρα υπάρχει η ιδιοκτησιακή αβεβαιότητα και η ασυνέπεια στο οικονομικό, αλλά η ομάδα οφείλει να προχωρήσει να βελτιώνεται. Αλλιώς, η μετριότητα θα παρασύρει τους πάντες και αυτό δεν συμφέρει κανέναν. Ακόμα και όσους παίζουν για το επόμενο αφεντικό τους…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ