Η μία και μοναδική εξήγηση!

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας επιμένει ότι ο Παναθηναϊκός όσο δεν θέτει συγκεκριμένο αγωνιστικό στόχο στη σεζόν, τόσο θα συνεχίσει να ταλαιπωρεί και να ταλαιπωρείται.

Συζητούνται, λέγονται και γράφονται διάφοροι λόγοι για τη μεταμόρφωση του Παναθηναϊκού από το «Απόστολος Νικολαΐδης» στην επαρχία. Μερικοί είναι βάσιμοι, άλλοι ίσως ευσταθούν και μερικοί στερούνται αξιοπιστίας. Επί της ουσίας, όμως, όταν ο Ουζουνίδης, οι συνεργάτες του και οι παίκτες δεν έχουν κατανοήσει τι συμβαίνει, τότε είναι αδύνατο να το βρούμε οι υπόλοιποι, πολύ απλά επειδή δεν ζούμε την καθημερινότητα της ομάδας.

Προγνωστικά στοιχήματος από το Νο.1 site προβλέψεων στην Ελλάδα!

Συνεπώς, μόνο προσεγγίσεις μπορούμε να κάνουμε και τίποτα περισσότερο. Στη σκέψη του υπογράφοντος, το μεγαλύτερο πρόβλημα του ποδοσφαιρικού τμήματος στον Παναθηναϊκό είναι το εξής: η έλλειψη στόχων. Οι δυσλειτουργίες δεν επιτρέπουν την εύρυθμη λειτουργία της ομάδας και η αβεβαιότητα στο ιδιοκτησιακό και στο οικονομικό, της αφαιρούν τη δυνατότητα να διεκδικήσει τον τίτλο.

Πρακτικά, αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός διαθέτει μία αποδυναμωμένη διοίκηση, που παλεύει καθημερινά για να εξασφαλίσει την επιβίωση της ΠΑΕ και δεν είναι σίγουρο ότι θα τα καταφέρει. Ακόμα η έλλειψη ρευστότητας είναι διαχειρίσιμη, αλλά κανένας δεν δύναται να προβλέψει την εξέλιξη της. Πάντως, θεωρείται σίγουρο ότι η ΠΑΕ δεν θα περάσει τον έλεγχο της UEFA για τη συμμετοχή στις διοργανώσεις της, εφόσον τερματίσει στην πρώτη πεντάδα.

Ως άμεσο αποτέλεσμα, δεν έχει ζητήσει κανείς κάτι συγκεκριμένο από τον Ουζουνίδη. Η ομάδα απλώς αγωνίζεται, χωρίς να στοχεύει στην κατάληψη μιας από τις πρώτες πέντε θέσεις ή στην κατάκτηση του Κυπέλλου. Ή έστω στην ανάδειξη παικτών που θα αποτελέσουν μέλη του ρόστερ στο νέο μνημόνιο, που αναπόφευκτα θα εφαρμοστεί εάν αποφευχθεί η κατάρρευση. Κάτι τέλος πάντων, για να ξέρει ότι ο προπονητής ότι βάση του οποίου θα κριθεί. Να έχει έναν πήχη να περάσει…

Επί της ουσίας, η μόνη αποστολή που φαίνεται να έχει ο Ουζουνίδης (και όχι υπ’ ευθύνη του) είναι να κρατήσει την ομάδα και να μην διαλυθεί από τα προβλήματα. Καμία άλλη…

Αλλά αυτό δεν αρκεί. Δεν είναι αρκετό για τον Παναθηναϊκό απλά να… περιπλανιέται στο πρωτάθλημα. Να βρίσκει μεμονωμένα κίνητρα, όπως το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ή προσεχώς, το παιχνίδι με την ΑΕΚ και μετά να εφησυχάζει. Διότι για να μην υποβιβαστεί, δεν πρόκειται να κινδυνεύσει αγωνιστικά.

Πλέον, υπάρχει ένα ρόστερ που ξέρει ότι ανήκει σε ένα μεγάλο Σύλλογο, αλλά δεν έχει στόχους. Έχει αποκτήσει μία νωθρότητα, για την οποία δεν ευθύνεται, αφού γνωρίζει πως και να χάσει στην επαρχία ή σε άλλο ματς, δεν θα του καταλογιστούν ευθύνες. Η έλλειψη κατεύθυνσης, η απουσία στόχων «σκοτώνει» την ομάδα. Και ίσως να εξηγεί τα… ανεξήγητα που βλέπουμε μέχρι σήμερα…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ