Ζυγώνει η ώρα του κόσμου!

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας γράφει τη Συμμαχία που παρέχει τις προϋποθέσεις για ένα οργανωμένο πλάνο σωτηρίας και την υποχρέωση των οπαδών να πάρουν μέρος.

Δεν επιδέχεται αμφισβήτησης ότι το πιο άμεσο σχέδιο που μπορεί να δώσει λύσεις για την επιβίωση του Παναθηναϊκού, είναι η Συμμαχία. Δεν έχει τις προϋποθέσεις να επιλύσει οριστικά το οικονομικό πρόβλημα – μιας και η συμμετοχική κουλτούρα και η συνευθύνη δεν χαρακτηρίζουν τον μέσο Έλληνα φίλαθλο -, όμως έχει τις προδιαγραφές και την οργάνωση να συμβάλλει στην εύρεση πόρων και να προσφέρει απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα.

Προγνωστικά στοιχήματος από το Νο.1 site προβλέψεων στην Ελλάδα!

Φυσικά, ακόμα και το πιο άρτιο οργανωτικά σχήμα, χρειάζεται τους κατάλληλους υπεύθυνους για το λειτουργήσουν. Διότι οι άνθρωποι υλοποιούν το πλάνο και όχι το αντίστροφο. Κανένα πρότζεκτ δεν πρόκειται να προσδώσει ικανότητες σε εκείνον που το υπηρετεί και οι ανεπάρκειες του δεν θα καλυφθούν σε καμία περίπτωση. Αυτό είναι αξίωμα στη ζωή και ισχύει διαχρονικά. Αντίθετα, οι ικανοί θα εντοπίσουν τις ατέλειες και θα τις διορθώσουν, καθιστώντας λειτουργική μία έξυπνη ιδέα.

Μέσω των επικείμενων εκλογών στην Παναθηναϊκή Συμμαχία, ανοίγεται ένας δρόμος για τη σωτηρία της ομάδας. Όχι για την… εκτόξευση, για το πέρασμα στη νέα εποχή. Δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο, όσο και αν θα ήταν το ιδανικό. Μακροπρόθεσμα, η επιτυχία δια μέσου της λαϊκής βάσης μοιάζει με ουτοπία. Ωστόσο, προς το παρόν η Συμμαχία δίνει ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα, τη στιγμή δεν έχει παρουσιαστεί κανένα άλλο…

Δυστυχώς, μέχρι τώρα η διοίκηση δείχνει να μην έχει ένα συνολικό σχεδιασμό για την αποφυγή της χρεωκοπίας και στηρίζεται στις πωλήσεις και σε μεμονωμένες και σπασμωδικές ενέργειες. Κατ’ αυτό τον τρόπο, το αδιέξοδο φαντάζει αναπόφευκτο, αλλά δεν είναι, αρκεί να βρεθούν οι λύσεις και οι άνθρωποι που θα τις υλοποιήσουν.

Η Συμμαχία έχει τις δομές για να εργαστεί επιτυχώς και οι οπαδοί επιβάλλεται να την ισχυροποιήσουν. Με μαζικές εγγραφές, ώστε να συνδράμουν την ΠΑΕ και να εκφράσουν τη θέληση τους μέσω της εκλογής του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Να επιλέξουν όχι με κριτήριο την αναγνωρισιμότητα ενός υποψηφίου, αλλά με βάση το αν έχει καταστρώσει ένα σχέδιο με δράσεις για το άμεσο μέλλον και αν διαθέτει τις διασυνδέσεις για να το εκτελέσει.

Όποιος πάει να ψηφίσει τον… Φούφουτο επειδή τον γνωρίζει από την ποδοσφαιρική του καριέρα ή γιατί πίνει καφέ μαζί του, θα βλάψει την ομάδα. Είναι η ώρα να παραμεριστούν οι συμπάθειες και τα κριτήρια επιλογής να σχετίζονται με τη διάσωση της ομάδας. Για παράδειγμα, ένας άνθρωπος ο οποίος ειδικεύεται στη διοίκηση επιχειρήσεων, ίσως έχει μερικές ιδέες που θα έφερναν χρήματα. Οπότε, ας τσεκάρουμε το βιογραφικό του καθενός και ας διαλέξουμε εκείνους που θα κρίνουμε άξιους…

Για να κλείσουμε, είναι η ώρα του κόσμου. Ας μην μπούμε πάλι στη συζήτηση του ποιος φταίει για το κατάντημα του Παναθηναϊκού και εάν πρέπει οι οπαδοί να επωμιστούν το «φορτίο» που αφήνει ο Αλαφούζος. Όποιος δεν θέλει, ας μην ακολουθήσει. Διαφορετικά, ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να χαθεί και οι υπόλοιποι θα ψάχνουμε τι πήγε… στραβά με τον μακαρίτη. Οι εκλογές πλησιάζουν και ο καθένας, ας ενδοσκοπήσει με τον εαυτό του και ας αποφασίσει εάν θέλει να είναι μέρος της (προσωρινής) λύσης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ