Ζήτησε δημόσια συγγνώμη ο Χιμένεθ!

Έστω και καθυστερημένα, ο προπονητής της ΑΕΚ απολογήθηκε για την απρεπέστατη συμπεριφορά του (σ.σ. χειρονομία) προς τον κόσμο του Παναθηναϊκού, στο χθεσινό (19/11) ντέρμπι της Λεωφόρου.

Συγκεκριμένα ο Μανόλο Χιμένεθ είπε στη δήλωσή του:

Προγνωστικά στοιχήματος από το Νο.1 site προβλέψεων στην Ελλάδα!

«Βρίσκομαι πολλά χρόνια στα γήπεδα και καταλαβαίνω απόλυτα ότι δεν υπάρχει η παραμικρή δικαιολογία για τη συμπεριφορά μου στο χθεσινό αγώνα. Καταλαβαίνω απόλυτα και όσους έχουν σπεύσει να με καταδικάσουν. Σε όλη τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής και προπονητικής μου καριέρας ποτέ δεν κρύφτηκα και ουδέποτε αρνήθηκα να αναλάβω τις ευθύνες μου. 

Είμαι ειλικρινά μεταμελημένος και οφείλω μια μεγάλη συγγνώμη πρώτα απ’ όλα απέναντι στην ομάδα μου, η ιστορία και το ήθος της οποίας δεν συνάδουν με τέτοιες συμπεριφορές. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να προσβάλλω τον κόσμο του Παναθηναϊκού, απεναντίας τους σέβομαι απόλυτα, όπως και την ομάδα τους, και η άσχημη αντίδρασή μου είχε να κάνει με έναν συγκεκριμένο οπαδό, ο οποίος από την αρχή του αγώνα με έβριζε στα ιταλικά πίσω από τον πάγκο μου. Ούτε αυτό όμως μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία ή ελαφρυντικό για εμένα. Για μια ακόμα φορά ζητάω συγγνώμη από όλους όσους πρόσβαλα με την συμπεριφορά μου».

Να σημειωθεί ότι μετά το τέλος του αθηναϊκού ντέρμπι, από πλευράς Παναθηναϊκού, ο Σπύρος Βλάχος είχε κατακρίνει την άσεμνη χειρονομία του Ισπανού τεχνικού της Ένωσης:

«Μανόλο Χιμένεθ μέχρι και σήμερα ήσουν πραγματικά ψηλά στην υπόληψη μου, καθώς σε θεωρούσα άνθρωπο με ήθος, σεβασμό και αξιοπρέπεια. Η πίεση μάλλον όμως που δέχεσαι να αντέξεις τον πρωταθλητισμό, σε οδήγησε σήμερα να χειρονομήσεις απέναντι σε κερκίδα και να δείξεις ένα άσχημο σημείο του εαυτού σου. Λες και είσαι ο Περέιρα. Καμία δικαιολογία δεν αποτελεί για κανέναν αξιωματούχο ομάδας, τι θα ακούσει από την κερκίδα. Τα αυτιά μας κλείνουμε όλοι όπου και να πάμε.

Στην συνέντευξη τύπου απάντησες «ήρθα να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο εδώ». Αυτό είναι το ποδόσφαιρο Μανόλο. Ποιο 4-4-2 και ποια συστήματα και ποιες φάσεις;Μία συγγνώμη ήταν απαραίτητη και έτσι δείχνεις και την διαφορά σου. Είμαι σίγουρος ότι όλο αυτό δεν εκφράζει πολύ κόσμο της ΑΕΚ και πολλούς ανθρώπους που εργάζονται σε αυτήν, καθώς έχουν περάσει από το σημείο που βρισκόμαστε εμείς τώρα. Η πιο σωστή τιμωρία θα ήταν η τιμωρία από την ίδια σου την ομάδα. Άντε μπας και πάμε ποτέ και λίγο μπροστά σε αυτό το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Υ.Γ. Μπράβο για την αντίδραση της κερκίδας».

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ