Επίκεινται… ποινές από την UEFA!

Τόσο εμπάργκο στις μεταγραφές, όσο και απαγόρευση συμμετοχής στην Ευρώπη.

Δυσοίωνο φαντάζει το μέλλον του «Τριφυλλιού», καθώς οι τιμωρίες από την UEFA βρίσκονται «προ των πυλών».

Με τη μεταγραφική περίοδο να πλησιάζει και τους «πράσινους» να συνεχίζουν χωρίς χρηματοδότη την πορεία τους, είναι δύσκολο (έως απίθανο) να πραγματοποιούν προσθήκες. Μάλιστα, αν ο Παναθηναϊκός φανεί ασυνεπής σε πέντε διαφορετικές υποθέσεις, τότε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία θα επικυρώσει ένα γεγονός το οποίο ούτως ή άλλως θεωρούταν δεδομένο.

Σε περίπτωση που δεν βρεθούν στη διάρκεια της σεζόν 15 εκατ. ευρώ, τότε είναι σίγουρο ότι οι «πράσινοι» δεν θα αποφύγουν ούτε τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό, καθώς τον Απρίλιο δεν θα δύναται να αδειοδοτηθεί.

Έτσι, σύμφωνα με τα όσα ισχύουν σήμερα στην ομάδα, ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί σε μία λογική μακροχρόνιας εξυγίανσης, ώστε να καταστεί βιώσιμος και συνεπώς ελκυστικός για επενδύσεις.

Προγνωστικά στοιχήματος από το Νο.1 site προβλέψεων στην Ελλάδα!

Πιο συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο Διαμαντόπουλος, η μείωση του μπάτζετ αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο των ιθυνόντων του συλλόγου. Οι «πράσινοι» θέλουν, μετά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, να διαθέτουν ρόστερ αξίας 5 εκατ. ευρώ, ενώ το καλοκαίρι θα υπάρξει περαιτέρω μείωση, της τάξεως των 2 εκατ. ευρώ.

Βασικό μέλημα για το «Τριφύλλι» είναι να μην πωληθούν έναντι εξευτελιστικών τιμών οι ποδοσφαιριστές του και ως εκ τούτου θα προτιμηθεί να αποχωρήσουν ως ελεύθεροι όταν ολοκληρωθούν τα συμβόλαιά τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Μολέντο, του οποίου το συμβόλαιο ναι μεν εκπνέει το προσεχές καλοκαίρι, αλλά δεν πρόκειται να παραχωρηθεί αν δεν υπάρξει κάποια αξιοπρεπής πρόταση. Βέβαια, δεν αποκλείεται να προκύψουν περιπτώσεις στις οποίες η απόφαση δεν θα βρίσκεται στην ευχέρεια του Παναθηναϊκού. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα μπορούσε να λάβει χώρα αν ένας ποδοσφαιριστής απαιτούσε να αποχωρήσει υπό την απειλή της προσφυγής. Όσο, πάντως, οι παίκτες της ομάδας λειτουργούν βάσει της στάσης που αποφάσισαν από κοινού να τηρήσουν, δηλαδή ότι δεν θα φτάσουν στα άκρα, δεν διαφαίνεται ένας τέτοιος κίνδυνος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ