«Δεν θα πληρώσω τα σπασμένα άλλων…»

Η ανύπαρκτη «τσίπα» του Αλαφούζου, η άστοχη τοποθέτηση του Πατέρα και η… μισή ευθύνη της οικογένειας.

Όταν πέρσι την άνοιξη ο Παναθηναϊκός τελείωνε τη σεζόν έχοντας στη βασική του ενδεκάδα τους Βλαχοδήμο, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Μολέντο, Κουτρουμπή, Ζέκα, Κουρμπέλη, Εμποκού, Βιγιαφάνιες, Κλωναρίδη και Μπεργκ, είμαι βέβαιος πως ουδείς θα μπορούσε να φανταστεί πως μόλις λίγους μήνες μετά, τα 8/11 αυτής της ομάδας θα αποτελούσε παρελθόν και τα άλλα 3/11 θα ήταν με το ένα πόδι εκτός Παναθηναϊκού. Πρόκειται ενδεχομένως για την πιο σύντομη και βίαιη αποδόμηση ομάδας στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το ποιος φταίει γι’ αυτό δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε ιδιαίτερα. Ο υπεύθυνος ήταν και ΕΙΝΑΙ εδώ, διατάζει και αποφασίζει για το μέλλον του συλλόγου. Παρά το γεγονός πως έχει «παρκάρει» τις μετοχές του και πλέον δεν βάζει φράγκο στην ομάδα.

Πραγματικά, πρόκειται για έναν άνθρωπο, που όχι μόνο δεν σέβεται το μέγεθος του «Τριφυλλιού» και του κόσμου του, αλλά κάνει κάτι ακόμα χειρότερο: Αθετεί κατ’ εξακολούθηση τον λόγο απέναντι σε ανθρώπους με τους οποίους είχε δώσει τα χέρια, είχε δώσει υποσχέσεις και εγγυήσεις. Έχει «κρεμάσει» επανειλημμένως τον Ουζουνίδη, έχει αφήσει απλήρωτους ποδοσφαιριστές, χρωστάει επί μήνες σε απλούς υπαλλήλους, που εξαιτίας του αντιμετωπίζουν μέχρι και προβλήματα επιβίωσης, χρωστάει σε συλλόγους για μεταγραφές και είναι κι άλλα, πολλά ακόμα τα… κατορθώματα του, που θα μπορούσαν να γεμίσουν έναν ολόκληρο τόμο. Και το ερώτημα φυσικά είναι το εξής: Έστω μια στοιχειώδη ΤΣΙΠΑ δεν έχει αυτός ο άνθρωπος; Λίγη ΝΤΡΟΠΗ δεν νιώθει; Α, και κάτι τελευταίο για τον «κύριο» Αλαφούζο: Θα μας πει επιτέλους που πήγαν οι «Πεντακόσιες εκατόν τριάντα πέντε χιλιάδες», που έβαλε από την τσέπη του ο κόσμος του Παναθηναϊκού για τη δήθεν ανακαίνιση της Λεωφόρου; Πάμε παρακάτω…

Καθημερινά δωρεάν προγνωστικά πριν παίξεις στοίχημα

Έστω και ετεροχρονισμένα, θα ήταν σημαντική παράλειψη να μην κάνουμε μια αναφορά στην έκπληξη που προκάλεσαν πρόσφατες δηλώσεις του Νικόλα Πατέρα. Κατ’ αρχάς, να του ευχηθούμε περαστικά και να ξεπεράσει σύντομα το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, σύμφωνα και με τα όσα ο ίδιος αποκάλυψε. Ωστόσο, κ. Πατέρα, δεν είναι δυνατόν εσείς να μιλάτε για «σπασμένα άλλων». Όταν επί προεδρίας σας έφυγαν τόσα εκατομμύρια από τα ταμεία του συλλόγου, έγινε μια τρομερή κακοδιαχείριση και τελικά όλοι εσείς, οι πολυμετοχικοί, σηκωθήκατε και φύγατε, αφήνοντας ένα τεράστιο χρέος στην ομάδα, τότε είναι τουλάχιστον κοροϊδία να μιλάτε για «σπασμένα άλλων».

Κι όταν φυσικά αναφέρομαι σε «πολυμετοχικούς», για να μην παρεξηγηθούμε, δεν αφήνω σε καμία περίπτωση εκτός την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Διότι αν θυμάμαι καλά, ακόμα κι επί πολυμετοχικότητας, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης είχε στην κατοχή του το 50% των μετοχών της ΠΑΕ. Άρα και τη μισή ευθύνη για τα όσα έγιναν. Οπότε, εντελώς άτοπος είναι και ο ισχυρισμός των… νοσταλγών πως η οικογένεια δεν φέρει καμία ευθύνη για την κατάντια του συλλόγου, καθώς εκδιώχθηκε από τον κόσμο, παραχωρώντας τα ηνία της ομάδας σε άλλους. ΦΥΣΙΚΑ, και φέρει ευθύνη, καθώς τα… μισά ηνία ήταν ακόμα στα χέρια της. Οπότε κι αυτή, δεν έχει το δικαίωμα να μιλάει για «σπασμένα άλλων».

Για να το κλείσουμε λοιπόν το θέμα. Υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση του Παναθηναϊκού θα πρέπει να νιώθουν ΟΛΟΙ όσοι πέρασαν από τη διοίκηση της ομάδας τα τελευταία 15 χρόνια. Άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο, αλλά ΟΛΟΙ είναι υπεύθυνοι. Δεν θα ήταν λοιπόν πιο τίμιο εκ μέρους τους να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί και να κοιτάξουν να διορθώσουν τα δικά τους λάθη; Λέμε τώρα…

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ