Δεν θα πάει μακριά…

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας σχολιάζει το ξέσπασμα του Μαρίνου Ουζουνίδη και επισημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να προχωρήσει με τις τωρινές συνθήκες.

Δωρεάν Φρουτάκια – Δωρεάν Ρουλέτα – Δωρεάν Μπλακτζακ

Μία αποστροφή της συνέντευξης του Μαρίνου Ουζουνίδη στο Novasports.gr έκρυβε το… ζουμί. «Τα δύσκολα πρέπει να είσαι εκεί και εγώ και το τιμ προτιμάμε να πολεμάμε και ας χάσουμε, παρά να κρυφτούμε πίσω από την κουρτίνα, γιατί πολλοί είναι από πίσω και πολεμάνε εμάς που είμαστε μπροστά, ακόμα και από μέσα από την ομάδα. Όποιος βάζει το προσωπικό του συμφέρον ή τον εγωισμό ή τον θυμό του για κάποια πράγματα μόνο κακό κάνει στην ομάδα. Ο χρόνος θα τους κρίνει όλους», σχολίασε ο Ουζουνίδης.

Είναι προφανές ότι ο προπονητής του Παναθηναϊκού θεωρεί ότι δέχεται εσωτερικό πόλεμο και το εκφράζει ξεκάθαρα. Όχι από δημοσιογράφους ή οπαδούς, αλλά από ανθρώπους οι οποίοι εργάζονται στην ΠΑΕ ή πλαισιώνουν τον Γιάννη Αλαφούζο και καθορίζουν τις αποφάσεις. Μία ανάλογη άποψη είχε εκφράσει, με πιο συγκεκαλυμμένο τρόπο, ο ατζέντης του, Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος στη συνέντευξη του στην εφημερίδα «Live Sports« στις αρχές Δεκεμβρίου.

Για να μην το κουράζουμε, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Από τη μία υπάρχει το δίδυμο Ουζουνίδης Διαμαντόπουλος και ο Τουμαζάτος και από την άλλη ο Κωνσταντίνου και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ. Στον Παναθηναϊκό έχουν διαμορφωθεί δύο μπλοκ και εξελίσσεται ένας άτυπος ανταγωνισμός για τη μεγαλύτερη επιρροή.

Συνεπώς, δεν χρειάζεται ένα μέντιουμ για να προβλέψει ότι η κατάσταση δεν θα εξελιχθεί καλά… Ο Παναθηναϊκός ταλαιπωρείται από τόσα προβλήματα, που αν οι άνθρωποι που έχουν απομείνει, «φαγωθούν» μεταξύ τους (όπως συμβαίνει), τότε η κατάρρευση μοιάζει αναπόφευκτη. Είναι ευκολονόητο αυτό, δεν είναι πυρηνική φυσική…

Από εκεί και πέρα, όμως, όλα καταλήγουν στην ίδια γενεσιουργό αιτία… Τον Γιάννη Αλαφούζο. Με τους Διαμαντόπουλο – Ουζουνίδη συμπορεύεται η… προέκταση του εφοπλιστή στην ΠΑΕ, ο Τουμαζάτος, και τους Διαμαντόπουλο – Ουζουνίδη πολεμούν (κατά τη γνώμη τους) οι Παναγόπουλος, Μπαλωμένου, Κωνσταντίνου, όλοι επιλογές του μεγαλομετόχου.

Κοινώς, ο Αλαφούζος στηρίζει και τον κλέφτη και τον αστυνόμο… Διαφορετικά, είτε θα έδινε εντολή για την απόλυση του Ουζουνίδη και την απομάκρυνση του Διαμαντόπουλου, είτε θα αντικαθιστούσε τον Κωνσταντίνου και θα «φίμωνε» τους Παναγόπουλο και Μπαλωμένου. Ο τρίτος δρόμος που προτιμά ο εφοπλιστής είναι και ο πλέον ύποπτος και περίεργος, αφού τα έχει καλά με όλους και δεν ακουμπά κανέναν. Ταυτόχρονα, ο Παναθηναϊκός βολοδέρνει.

Βασικά, το ζητούμενο είναι πως θα εξομαλυνθεί η κατάσταση. Πώς θα βρεθεί ο τρόπος ώστε ο Παναθηναϊκός να λειτουργήσει και να ξεπεράσει τις εσωτερικές δυσλειτουργίες. Απάντηση προς το παρόν, δεν υπάρχει. Αλλά και να βρεθεί προσωρινά, όσο εξακολουθεί το… ανακάτεμα, θα δημιουργηθούν νέα προβλήματα. Σε μία εποχή που η επιβίωση του Παναθηναϊκού κρέμεται από μία κλωστή…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ