Ανακούφιση, ελπίδα κι ερωτηματικά…

Τα «ερυθρόλευκα» αισθήματα του Ρέστη, η «κάψα» όλων των Παναθηναϊκών για Γιαννακόπουλο και η επαναφορά του Βοτανικού στο προσκήνιο μετά από χρόνια.

Γράφει ο Μάρκος Στεφάνου

Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ λοιπόν για τον Παναθηναϊκό, καθώς ο Γιάννης Αλαφούζος ανακοίνωσε πως αποδέχεται την πρόταση του Ταϋλανδού επενδυτή, που ηγείται της Pan Asia Investments. Η πρώτη αντίδραση στο άκουσμα της συγκεκριμένης είδησης φέρνει σίγουρα πρώτα μια ανακούφιση κι έπειτα είναι ικανή να κάνει ξανά τους φίλους του Παναθηναϊκού να ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο.

Ανακούφιση διότι, ο μοναδικός τρόπος, προκειμένου το «Τριφύλλι» να μην πέσει στη Β’ Εθνική κατηγορία φαντάζει να είναι η άμεση αλλαγή στο ιδιοκτησιακό. Γι’ αυτόν τον λόγο, σύμφωνα με την τελευταία πληροφόρηση, ο Γιάννης Αλαφούζος αναγκάστηκε να υποχωρήσει και να δεχτεί την πρόταση του Παϊρότζ, καθώς κατάλαβε πως αν δεν έβαζε βαθιά το χέρι στην τσέπη, τότε οι «πράσινοι» θα έπεφταν στα βράχια και η «βόμβα» θα έσκαγε στα χέρια του. Πλέον, αν ολοκληρωθεί το deal με την Pan Asia, ο Παναθηναϊκός απομακρύνεται από τον υποβιβασμό και ατενίζει το άμεσο μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Βέβαια, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε πως η όλη ιστορία με τον Παϊρότζ έχει ορισμένα «σκοτεινά» σημεία και γι’ αυτόν τον λόγο παρατηρείται μια επιφυλακτικότητα και όχι ενθουσιασμός από τους φίλους του Παναθηναϊκού. Πρώτα απ’ όλα, η εμπλοκή του Βίκτωρα Ρέστη στο deal είναι λογικό να «ξινίζει» ως ένα βαθμό τους φίλους της ομάδας, καθώς μιλάμε για έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει δηλώσει δημοσίως στο παρελθόν τη συμπάθεια του για τον Ολυμπιακό. Βέβαια, ο υπερβολικός ρομαντισμός πολλές φορές δεν κάνει καλό, ειδικά όταν η παρούσα ρεαλιστική εικόνα του Παναθηναϊκού είναι τόσο σκληρή. Ο Βίκτωρας Ρέστης λοιπόν είναι ένας επιχειρηματίας, ο οποίος κοιτάει φυσικά πως μπορεί ο ίδιος να κερδίσει μεσολαβώντας ή συμμετέχοντας (αυτό δεν το ξέρουμε ακόμα) στην επένδυση της Pan Asia στο «Τριφύλλι».

Καθημερινά δωρεάν προγνωστικά πριν παίξεις στοίχημα

Από’ κει και πέρα, ο καθένας μας φυσικά θα ήθελε να δει στο τιμόνι της ομάδας έναν δηλωμένο οπαδό των «πρασίνων», με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να αποτελεί την «κάψα» πολλών Παναθηναϊκών για τη θέση του επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως η ΠΑΕ χρειάζεται να βάλει ζεστό χρήμα στα ταμεία της… χθες, την ώρα που ο ισχυρός άνδρας της ΒΙΑΝΕΞ μαζί με το κονσόρτσιουμ του «Athens Alive» περιμένουν το ΟΚ όλων των εμπλεκόμενων πλευρών για το ΟΑΚΑ, προκειμένου να εμπλακούν στην ΠΑΕ. Μια διαδικασία, η οποία δύσκολα στη χώρα που ζούμε μπορεί να γίνει άμεσα, καθώς οι προσφυγές-τρικλοποδιές από Δήμους, ιδιώτες κλπ. θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες, ακόμα κι αν η ελληνική κυβέρνηση δώσει τη δική της συγκατάθεση.

Ας επιστρέψουμε όμως στο τιμώμενο πρόσωπο και στο δικό του πλάνο για το νέο σπίτι του Παναθηναϊκού, με την περιοχή του Βοτανικού να έχει επανέλθει στο προσκήνιο από τη στιγμή που το ενδιαφέρον της Pan Asia έγινε γνωστό. Και σε αυτό το σημείο έρχεται να προστεθεί ακόμα ένα ερωτηματικό για τους φίλους της ομάδας, καθώς το γήπεδο του «Τριφυλλιού» στην περιοχή του Βοτανικού ήταν επί χρόνια η μεγάλη επιθυμία της οικογένειας Βαρδινογιάννη και δη, του «Τζίγγερ». Πως λοιπόν μετά από σχεδόν 10 χρόνια, που το συγκεκριμένο project βρίσκεται στη ναφθαλίνη, ξαφνικά έρχεται ένας Ταϋλανδός μεγαλοεπενδυτής και το επαναφέρει στα δρώμενα; Ας ελπίσουμε να είναι για καλό…

Γενικότερα, ας ελπίσουμε όλη αυτή η ιστορία να είναι για το καλό του Παναθηναϊκού και να μην αποδειχθεί ως ακόμα μια «φούσκα» που ήρθε να αποπροσανατολίσει τον ταλαιπωρημένο κόσμο του μεγαλύτερου ελληνικού συλλόγου, που πολύ καλά κάνει και παραμένει επιφυλακτικός σε κάθε άκουσμα μιας τέτοιας είδησης. Οι παράμετροι είναι πολλές, τα χρήματα ακόμα περισσότερα και τέτοια deals δεν γίνονται κάθε μέρα, οπότε κάτω η μπάλα και βήμα-βήμα βλέπουμε που μπορούμε να φτάσουμε. Μέχρι τότε, υπομονή!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ