Ένας άλλος, όχι πραγματικός, Παναθηναϊκός!

Ο Χρήστος Δημόπουλος αναλύει γιατί με τα υπάρχοντα δεδομένα, ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να γίνει αυτό που πραγματικά ήταν, προς απογοήτευση όλων των φίλων που «πονάνε» και αγαπούν πραγματικά αυτή την τεράστια ομάδα.

Αγνές και κάλλιστες οι προθέσεις, αλλά ένας σύλλογος του μεγέθους και του βεληνεκούς του Παναθηναϊκού, δεν μπορεί να σωθεί από τον κόσμο του. Αυτό ήταν το πλάνο (και) του Γιάννη Αλαφούζου με την Παναθηναϊκή Συμμαχία, προ 5ετίας, που απέτυχε παταγωδώς στην πράξη.

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος δεν θα καταστεί ο «Μεσσίας» του Παναθηναϊκού. Ξαφνικά στη διάρκεια της Τρίτης (12/12), ο διευθύνων σύμβουλος της Chipita ανακοίνωσε το τέλος της προσπάθειάς του για σωτηρία της ΠΑΕ. Και πριν από αυτή την εξέλιξη, όμως, στην πρόταση του επιφανούς (και συνάμα σοβαρότατου) επιχειρηματία ετίθετο ως απαραίτητη προϋπόθεση η παρουσία/συμμετοχή του κόσμου, που θα λειτουργούσε ως ναυαρχίδα στην επιχείρηση-διάσωση.

Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, όμως, το «τριφύλλι» δεν μπορεί να σωθεί έτσι. Δεν είναι δυνατό, ούτε λογικό αν θέλετε, ο μεγαλύτερος σύλλογος της χώρας να φτάνει στο σημείο, να σώζεται από τους οπαδούς και φίλους του. Θα στηρίξουν, θα φωνάξουν, ίσως μερικοί συνδράμουν και οικονομικά, ωστόσο να γίνει ο Παναθηναϊκός αυτό που ήταν, δεν πρόκειται. Είναι όμορφο, ρομαντικό σαν ιδέα, αλλά συνάμα ουτοπικό ως σενάριο.

Προγνωστικά στοιχήματος από το Νο.1 site προβλέψεων στην Ελλάδα!

Δεν χρειάζεται να προβούμε σε βαθιές αναλύσεις, για να κατανοήσουμε το γιατί. Αρκεί, να πάμε 5 χρόνια πίσω. Όταν ο Γιάννης Αλαφούζος ίδρυε την Παναθηναϊκή Συμμαχία, θέλοντας να μετατρέψει τους «πράσινους» σε ομάδα λαϊκή βάσης, στα πρότυπα της Ντόρτμουντ. Το πλάνο αυτό, απέτυχε. Κι από μεγαλομέτοχος το 2012, η Συμμαχία έχει καταστεί μικρομέτοχος το 2017. Χωρίς, φυσικά, να ευθύνεται η ίδια για την κατάληξη των πραγμάτων.

Εν κατακλείδι, ο Παναθηναϊκός που αγαπήσαμε και μας μεγάλωσε δεν θα επιστρέψει σύντομα στα πραγματικά στάνταρ του, αν ένας επιχειρηματίας δεν πάρει το ρίσκο να μπει και να επενδύσει σ’ αυτόν. Όλα τα υπόλοιπα, απλά θα συντηρούν το σύλλογο σε μία κατάσταση φθοράς και αφθαρσίας, προκειμένου να μην επέλθει η ολική καταστροφή. Αυτό που θα δημιουργηθεί, ωστόσο, δεν θα είναι ένας κανονικός Παναθηναϊκός. Όσο σκληρό κι αν ακούγεται, δυστυχώς, έτσι είναι…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ