Φάκελος Βαγγέλης Μαρινάκης

Ο «Πράσινος Δικαστής» τολμά και γράφει ένα κείμενο που θα συζητηθεί, για τον καταστροφέα του ελληνικού ποδοσφαίρου, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Tactical Analysis

Αυτά που θα διαβάσετε σε αυτήν εδώ τη στήλη δεν πρόκειται να τα δείτε πουθενά αλλού. Βλέπετε τα «αντικειμενικά» μέσα στον χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας θεωρούν αμελητέο να ασχολούνται με προσωπικότητες σαν τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ναι ναι αυτόν που στις αρχές Νοεμβρίου έγινε για άλλη μια φορά θέμα, όταν η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού τιμώρησε με 150.000 ευρώ πρόστιμο τον ίδιο τον Μαρινάκη και με άλλες 150.000 ευρώ τον Ολυμπιακό, με την κατηγορία ότι παρά την απαγόρευση να ασκεί διοίκηση στην ομάδα του, αυτός το έκανε απροκάλυπτα και ανενόχλητος. Είδατε κανέναν να γράφει κάποιο σχόλιο για αυτή την είδηση; Απλώς τυπικά για να μην εκτεθούν την αναπαρήγαγαν και ως εκεί. Ορισμένοι μάλιστα δεν την μετέδωσαν καν!

Σε όσους η μνήμη τους ασθενεί ακόμα να θυμίσω πως ο «κύριος» Μαρινάκης, σε περίπτωση που δεν παρουσιάζεται κάθε 15 μέρες στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και σε περίπτωση που το καλοκαίρι δεν είχε καταβάλει ως εγγύηση το ποσό των 200.000 ευρώ, θα βρισκόταν πίσω από  το σίδερα της φυλακής αυτή τη στιγμή για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο.

Διαβάσατε κάποια κριτική από τους «αντικειμενικούς» για όλα αυτά; Φυσικά και όχι! Γιατί αυτοί υπάρχουν κατά κύριο λόγο για να δρουν ως νομενκλατούρα και να καταδικάζουν επεισόδια και παραβατικές συμπεριφορές μέσα και έξω από τα γήπεδα, αδιαφορώντας πλήρως για τις αιτίες που προκαλούν την οργή. Την οργή όχι των φανατικών φίλων κάθε ομάδας, αλλά του απλού καθημερινού φιλάθλου.

Πέρσι στην Κομοτηνή προς το τέλος του πρωταθλήματος ανέβηκε ένα πανό από τον κόσμο του Πανθρακικού (ούτε από τον κόσμο του Παναθηναϊκού, ούτε της ΑΕΚ, ούτε  του ΠΑΟΚ) που έγραφε το εξής: «Όποιος αγαπάει το ποδόσφαιρο, μισεί τον Ολυμπιακό».

Ο Ολυμπιακός και προσωπικά οι δράσεις του Μαρινάκη, σε συνδυασμό με την προκλητική ατιμωρησία που τυγχάνει αυτός ο άνθρωπος και η ομάδα του από την δικαιοσύνη και την πολιτεία, δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσουν να προκαλούν το κοινό θυμικό. Γιατί πρέπει όλοι να καταλάβουν πως η βία δεν είναι το πρόβλημα. Η βία είναι το αποτέλεσμα της ατιμωρησίας και της τακτικής που ακούει στο όνομα «δύο μέτρα και δύο σταθμά», η οποία εφαρμόζεται καθολικά υπέρ της ομάδας του Πειραιά και κατά όλων των υπολοίπων.

Σκεφτείτε μόνο την τελευταία τριετία, ποια παιχνίδια έχουν διακοπεί η έχουν τιμωρηθεί βαριά οι ομάδες λόγω επεισοδίων. ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στην Τούμπα για το Κύπελλο Ελλάδας τη σεζόν 13-14, ΑΕΚ-Ολυμπιακός πέρσι επίσης για το Κύπελλο και Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και πέρσι στη Λεωφόρο για το πρωτάθλημα, όπως φυσικά και φέτος που δεν έγινε καν το ματς. Κοινός παρανομαστής όλων μαντέψατε; Ο Ολυμπιακός!

Όσο περνάει ο καιρός όμως, γίνεται ξεκάθαρο ποιος είναι ο στόχος του Βαγγέλη Μαρινάκη. Πλέον είναι φανερό πως η ματαιοδοξία αυτού του τύπου βρίσκεται στο ότι θέλει να περάσει στην ιστορία και να μνημονεύεται για όσα πέτυχε επί ηγεσίας του.

Σε μια χρονιά που ο Ολυμπιακός αποδεδειγμένα δεν χρειάζεται την διαιτησία για να είναι πρώτος, ακόμα και σε αδιάφορα ματς όπως με τον Αστέρα Τρίπολης στο Καραΐσκάκη και τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή, παίρνει απίστευτα σφυρίγματα και πέναλτι που προκαλούν άφθονο γέλιο, για να κερδίζει κάθε άλλο παρά κρίσιμα παιχνίδια. Έχετε αναρωτηθεί γιατί;

Επειδή ο Μαρινάκης θέλει να σπάσει το ρεκόρ συνεχόμενων νικών του Ολυμπιακού. Και μετά από χρόνια να μνημονεύεται ο ίδιος ως ο δημιουργός της ομάδας του Ολυμπιακού που έσπασε κάθε ρεκόρ. Αρρωστημένα επιθυμεί να τον θυμούνται σαν τον απόλυτο ευεργέτη. Σαν αυτόν που έφτιαξε την πιο επιτυχημένη ομάδα, που ακόμα και εκείνη του Μπούκουβι ξεπέρασε. Για αυτό να ξέρετε στο επόμενο μούφα πέναλτι που θα πάρει η «Μπαρτσελόνα των Βαλκανίων» μην αναρωτηθείτε γιατί και πως.

Αν δείτε με προσοχή όλες τις κινήσεις του Μαρινάκη από τη μέρα που μπήκε στον Ολυμπιακό, θα δείτε με ποιο τρόπο κατάφερε μετά από πέντε χρόνια να είναι ο ίδιος το σάπιο ποδοσφαιρικό παρασκήνιο που έχει μετατρέψει σε βόθρο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κινεί τα νήματα όπως και προς τα όπου θέλει.

Για παράδειγμα το 2012 ορίζεται πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ ο «κύριος» Μώραλης, πρώην αρχηγός των οργανωμένων του Ολυμπιακού και αντιπρόεδρος στη συνέχεια της ομάδας του Λιμανιού, κάνει σωστά τη δουλειά του εκεί και μετά προβιβάζεται στην Δημαρχεία Πειραιά. Τόσο απλά, τόσο πειραιώτικα ο Μαρινάκης επί 2015 είναι ο απόλυτος άρχοντας του Δήμου Πειραιά κι όχι απλά του Ολυμπιακού.

Φυσικά όλα αυτά συμβαίνουν με την πλήρη και εν γνώση ανοχή του κόσμου του Ολυμπιακού, που αφού η ομάδα τους είναι πρώτη, δεν τους αφορά τι συμβαίνει γύρω τους. Και για να είμαι ειλικρινής τους δικαιολογώ. Γιατί αν κάτσουν και σκεφτούν τι πραγματικά είναι και πρεσβεύει η ομάδα που υποστηρίζουν, τότε ο μοναδικός Ολυμπιακός που θα μείνει θα είναι ο Τάκης ο Τσουκαλάς. Άντε και η παρέα του.

Για να μην το πολυκουράζουμε ο φάκελος Μαρινάκης είναι ένα θέμα το οποίο αυτοί που έχουν τη δύναμη στη χώρα να αποκαλύψουν το τι έχει κάνει αυτός ο μέγας απατεώνας, δεν θα τον ανοίξουν ποτέ. Μην περιμένετε κυρώσεις, τιμωρίες, δικαιοσύνη στην περίπτωσή του. Απλά εσείς που μένετε άπραγοι απέναντι σε ανθρώπους που αποτελούν το ποδοσφαιρικό παρακράτος, μην περιμένετε και κάθαρση και εξάλειψη της βίας. Να είμαστε συνεκφωνημένοι!

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ