Πιο Παναθηναϊκοί από ποτέ!

Ο Πράσινος Δικαστής κάνει το δικό του σχόλιο για την εξοντωτική ποινή που επιβλήθηκε στον Παναθηναϊκό για όσα (δεν) έγιναν στο ντέρμπι της Λεωφόρου με τον Ολυμπιακό και εξηγεί γιατί σήμερα πρέπει να είμαστε πιο Παναθηναϊκοί από ποτέ.

Tactical Analysis

Πρόλογοι και λοιπές περιττές λέξεις δεν θα διαβάσετε σήμερα στον Πράσινο Δικαστή. Κι αυτό γιατί το κυρίως θέμα είναι αυτό που έχει πραγματικά το μεγάλο νόημα. Ο Παναθηναϊκός για άλλη μια φορά εξοντώθηκε.

Όχι στο γήπεδο, εκεί που δηλαδή τα τελευταία χρόνια έχει μετρήσει σφαλιάρες την ομάδα του μεγάλου λιμανιού (3-0 στο Φάληρο, 2-1 στη Λεωφόρο πέρσι), αλλά στα χαρτιά! Που αλλού άλλωστε;

Σε αυτό τον βόθρο που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο, η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί από την «δικαιοσύνη» αφαιρέσεις βαθμών, κατοχύρωση αγώνων υπέρ των αντιπάλων στα χαρτιά, μεγάλης διάρκειας κλείσιμο της έδρας ΚΑΙ εξοντωτικά χρηματικά πρόστιμα, που ούτε τα μισά δεν έχει πληρώσει ο δεύτερος στη λίστα, είναι ο Παναθηναϊκός.

Αυτά που καταλογίστηκαν στο «Τριφύλλι» για τα γεγονότα της Λεωφόρου είναι πραγματικά ανήκουστα. Το ματς στα χαρτιά για την ομάδα του Βαγγέλη ντε, -3 βαθμοί, σχεδόν 200.000 ευρώ πρόστιμο και για… επιδόρπιο 4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών!

Στο πρώτο ματς στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου που διεκόπη χωρίς καν να μπει η αντίπαλη ομάδα για προθέρμανση, σε ένα γήπεδο που επί δύο ώρες ο κόσμος χασμουριόταν από το απόλυτο… ΤΙΠΟΤΑ που συνέβαινε στον αγωνιστικό χώρο, σε αυτό το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός μόνο με υποβιβασμό δεν τιμωρήθηκε.

Ήρθε επιτέλους η ώρα να καταλάβουν οι πάντες πως η βία δεν είναι το πρόβλημα. Η βία είναι το αποτέλεσμα της συνεχούς ατιμωρισίας ΜΙΑΣ  ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ και μόνον ομάδας τα τελευταία 15 χρόνια. Και όσο κύριε Κοντονή δεν τιμωρούνται αυτοί που κατήντησαν χωματερή το ελληνικό ποδόσφαιρο με τα πακιστανικά και κινέζικα τηλέφωνα, με τις παράγκες και την εγκληματική οργάνωση, τόσο ο κόσμος θα είναι έτοιμος να εκραγεί στην πρώτη ευκαιρία.

Αυτό που κυρίως θέλω να πω όμως είναι το εξής. Πλέον, ο Παναθηναϊκός και η διοίκησή του φέρουν ευθύνη συνενοχής, αν συνεχίσει η ομάδα να συμμετέχει σε ένα πρωτάθλημα στο οποίο γίνεται ότι αποφασίσει ο «μέγας» Μαρινάκης.

Να,ι αυτός που του έχει απαγορευτεί η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο αλλά είχε τηλεφωνική επαφή, λέει, με τον κ. Κοντονή κατά την διάρκεια των διαβουλεύσεων για το ντέρμπι. Ως τι σας τηλεφώνησε ο Μαρινάκης κ. Κοντονή; Σαν ένας άνθρωπος μήπως που εάν δεν παρουσιάζεται κάθε 15 μέρες στο τμήμα και εάν δεν είχε καταβάλει 200.000 ευρώ θα ήταν στη ΦΥΛΑΚΗ για κακουργηματικού μεγέθους διώξεις;

Για να επιστρέψω όμως σε αυτό που ξεκίνησα, ο Παναθηναϊκός πλέον όσο δεν προβαίνει σε δραστικές ενέργειες για την υπεράσπιση των συμφερόντων του, δεν έχει δικαίωμα να ισχυρίζεται πως αδικείται. Αν περιμένει σε αυτό το γαυροσύστημα με ενστάσεις και εφέσεις να βρει το δίκιο του, τζάμπα χρόνο σπαταλαέι.

Είναι ευθύνη της η διοίκηση του «Τριφύλλιού» επιτέλους να αποκτήσει τη δύναμη και τη δυναμική που της λείπει. Όλοι οι φίλοι της ομάδας αυτή τη στιγμή πρέπει να είμαστε πιο Παναθηναϊκοί από ποτέ. Το ποδοσφαιρικό παρακράτος θέλει να μας αφανίσει. Εμείς όμως δεν πρέπει και δεν θα τους κάνουμε τη χάρη.

Να γνωρίζουν άπαντες πως η ανοχή στην τακτική «δύο μέτρα και δύο σταθμά», αποτελεί οριστικά παρελθόν!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ