Το Μουσείο του Θρήνου!

Η Πυράγρα «τιμά» τη θλιβερή επέτειο από την ίδρυση του Ολυμπιακού και προτείνει τον κατάλληλο διαχωρισμό των θεματικών ενοτήτων για την παρουσίαση της «κόκκινης» ιστορίας.

Advertisement

10 Μαρτίου 1925… Μία αποφράδα μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό, μία ημερομηνία που έχει συνδεθεί με ένα σωματείο που αντιτίθεται σε όλες τις αξίες και τα ιδανικά του «ευ αγωνίζεσθε».

Premium quality – Ultras quality – Ultras Streetwear

Όπως θα έχετε πληροφορηθεί δεξιά και αριστερά, στις 10/3/1925 ιδρύθηκε ο Ολυμπιακός. Την ιστορία του την γνωρίζετε όλοι, είτε είστε οπαδοί του Παναθηναϊκού, είτε άλλης ομάδας. Μπόχα, βρώμα, δυσωδία και οτιδήποτε σάπιο υπάρχει, εκφράζεται από τους «κόκκινους» του Πειραιά εδώ και 92 χρόνια.

Ένα σωματείο που καπηλεύεται την έννοια του Ολυμπισμού, που παραχάραξε το σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων, που έχει καταλύσει κάθε έννοια ισονομίας και αξιοκρατίας. Ένα σωματείο που κανένας αξιοπρεπής άνθρωπος δεν μπορεί να υποστηρίξει με τη μορφή που έχει πάρει…

Η Πυράγρα «τιμά» με τη σειρά της τη θλιβερή επέτειο, προτείνοντας τη δομή που πρέπει να έχει το Μουσείο της «ερυθρόλευκης» ιστορίας. Με θεματικές ενότητες που θα αναδεικνύουν όλα τα… μαύρα κεφάλαια.

Η αίθουσα των κλοπιμαίων

Όλα τα τρόπαια που έχουν κατακτήσει τα τμήματα του Ολυμπιακού, με κάθε παράνομο, παράτυπο, ανήθικο και εγκληματικό, τρόπο, θα εκτίθενται στην αίθουσα των κλοπιμαίων!

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα μπορούν να θυμηθούν με ποιον τρόπο κλάπηκε κάθε τίτλος, μέσω διαδραστικών πολυμέσων! Από το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, έως τα ατομικά αθλήματα όπου τα… επιτεύγματα δεν είναι τόσο γνωστά!

Η πτέρυγα των φυλακών

Δεκάδες ιδιοκτήτες, πρόεδροι, μέτοχοι και παράγοντες του Ολυμπιακού, έχουν εγκλειστεί στις φυλακές της χώρας για κάθε είδους απάτες στον αθλητισμό. Από τους πλέον διάσημους, τους Κοσκωτά, Λαυρεντιάδη, Σαλιαρέλη, μέχρι τους πιο άσημους!

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα έχουν τη δυνατότητα να μαθαίνουν το βιογραφικό του καθενός και να αισθάνονται περήφανοι για τα διοικητικά πρότυπα τους! Άλλωστε, επίκειται συνέχεια…

Premium quality – Ultras quality – Ultras Streetwear

Οι μεγάλες σφυρίχτρες

Κάθε μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού, έχει συνοδευτεί στο 95% των περιπτώσεων, από μία μοναδική διαιτητική απόφαση! Αμέτρητοι διαιτητές σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο, έχουν συνδέσει το όνομα τους με το κόκκινο σωματείο της μπόχας και της δυσωδίας!

Αυτοί οι ανώνυμοι ήρωες θα πάρουν τη θέση που τους αξίζει στην ιστορία του Ολυμπιακού και οι απλοί φίλαθλοι θα ενημερωθούν για τη συμβολή τους!

Δύτες και «Άνδρες»

Λόγω της εγγύτητας με τη θάλασσα, οι αθλητές του Ολυμπιακού ανέπτυξαν ιδιαίτερη σχέση με τις καταδύσεις και με την πάροδο των ετών, τη μετέφεραν στο ποδόσφαιρο.

Στο νέο μουσείο θα τιμηθεί η προσφορά τους μέσω της ανάδειξης των βουτιών τους στο χορτάρι! Θα υπάρξει ξεχωριστή πρόβλεψη για τους κορυφαίους δύτες Τζόρτζεβιτς, Γιαννακόπουλο και Τοροσίδη!

Επιπροσθέτως, ανέκαθεν οι… αθλητές του Ολυμπιακού ανέδυαν μία… βαρβατίλα, όπως για παράδειγμα ο Χεσούς Ντάτολο, ο Ματιέ Ντοσεβί, ο Αλάν Πουλίδο ή παλαιότερα, ο Αναστόπουλος και ο Μητρόπουλος… Για αυτό, θα κρατηθεί ένας ειδικός αφιερωματικός χώρος…

Οι κρατικοί ευεργέτες

Δικαίως, ο Ολυμπιακός έχει χαρακτηριστεί ως η ομάδα του ελληνικού δημοσίου και έχει ευεργετηθεί όσο κανείς άλλος από το ελληνικό κράτος. Από το χάρισμα των χρεών του Κοσκωτά, μέχρι τη σκανδαλώδη παραχώρηση του «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Οι χαριστικές αποφάσεις έχουν ληφθεί από κορυφαίους πολιτικούς (όπως ο Στέφανος Μάνος στην υπόθεση των χρεών ή ο Κώστας Λαλιώτης στην Ολυμπιάδα του 2004), οι οποίοι αξίζουν ειδική μνεία στην ιστορία του Ολυμπιακού και θα την έχουν στο νέο μουσείο!

Το σύμπαν των δορυφόρων

Όχι, ο Ολυμπιακός δεν στράφηκε στην αστρονομία… Απλώς, παραδοσιακά και προκειμένου να αποφεύγει τα συνεχόμενα και τα δύσκολα παιχνίδια, δημιουργούσε ομάδες προσκείμενες στον ίδιο, με αδύναμες και εξαρτημένες διοικήσεις και τίγκα στους δανεικούς παίκτες!

Αυτό το λαμπρό κεφάλαιο της κόκκινης ιστορίας θα έχει τη δική του αίθουσα, όπου θα εκτίθεται η κάθε ομάδα που έχει δεθεί στο άρμα, όπως ο Πανιώνιος, ο Εργοτέλης κ.α.

Παιχνίδια – (υπο)σταθμός

Η ιστορία του Ολυμπιακού έχει σημαδευτεί από μερικά παιχνίδια, τα οποία σήμαναν την έναρξη μιας εποχής ή την κορύφωση μιας άλλης. Όπως για παράδειγμα, το παπουτσέλειο πέναλτι ήταν η απαρχή της παράγκας του Θώμα ή το ντέρμπι του ήθους έφερε την κυριαρχία του Βαγγέλη.

Αλλά και στο μπάσκετ, τα… νερά του Καματερού στο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που κατέδειξαν και στους πιο αδαείς τις πρακτικές του καθηγητή της αλητείας…

Τέτοια παιχνίδια θα παρουσιαστούν ως ξεχωριστές θεματικές ενότητες, με οπτικοακουστικό υλικό και θα διδάσκονται στους νεότερους, ώστε να ενημερώνονται για την κληρονομία του συλλόγου…

Θρύλος των στημένων

Στις δεκαετίες που ταλαιπωρεί τον ελληνικό αθλητισμό, ο Ολυμπιακός έχει εμπλακεί σε πάμπολλα σκάνδαλα. Στις συνομιλίες που ανέδειξε ο Τριανταφυλλόπουλος, στο κασέτα-gate, σε… οργανώσεις, σε παράνομους στοιχηματισμούς, σε τηλέφωνα Πακιστανών και Κινέζων, σε χρεοκοπίες τραπεζών…

Όλες αυτές οι υποθέσεις θα συγκεντρωθούν και θα εξιστορούνται από λεπτομερώς ενημερωμένους ξεναγούς, ώστε να επιμορφώνονται οι επισκέπτες…

Υπό διαμόρφωση

Φυσικά, εξελίσσεται μία διαδικασία διαβουλεύσεων για το μουσείο και τη διαμόρφωση του, οπότε πιθανώς ορισμένα μέρη του πλάνου, θα αναπροσαρμοστούν… Η Πυράγρα καιροφυλακτεί και θα μεταφέρει όλο το ρεπορτάζ, ανά πάσα ώρα και στιγμή…

*** Σημείωση: Το παρόν κείμενο είναι χιουμοριστικό και οποιαδήποτε σχέση με την πραγματικότητα, είναι συμπτωματική.

Προγνωστικά στοιχήματος από το Νο.1 site προβλέψεων στην Ελλάδα!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ