Το οριστικό βούλευμα της δικαιοσύνης για Μαρινάκη!

Για την κατηγορία της αλλοίωσης ποδοσφαιρικού αποτελέσματος σε βαθμό κακουργήματος, παραπέμπεται κατά πλειοψηφία σε δίκη ο Βαγγέλης Μαρινάκης, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, που δημοσιεύθηκε επίσημα σήμερα (08/11/2017) και αφορά στη μεγάλη και πολυτάραχη υπόθεση των στημένων αγώνων.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, με το εν λόγω βούλευμα, παραπέμπεται επίσης με την κατηγορία της σύστασης συμμορίας, αδίκημα που συνιστά πλημμέλημα. Εκτός από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, στην ίδια υπόθεση παραπέμπονται συνολικά 27 παράγοντες του ποδοσφαίρου. Παράλληλα, κατέπεσαν οι αρχικές κατηγορίες, για ζητήματα που αφορούσαν εκβιασμούς και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Προγνωστικά στοιχήματος από το Νο.1 site προβλέψεων στην Ελλάδα!

Ειδικότερα, για την κατηγορία της αλλοίωσης ποδοσφαιρικού αποτελέσματος, παραπέμπονται σε δίκη οι εξής:

Βαγγέλης Μαρινάκης, Γιώργος Σαρρής, Θεόδωρος Κουρίδης, Αριστείδης Σταθόπουλος, Ιωάννης Παπακωνσταντίνου, Νικόλαος Προύντζος, Γεώργιος Δούρος, Αθανάσιος Μπριάκος, Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, Ιωάννης Κάμπαξης, Απόστολος Αμπάρκιολης, Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, Αθανάσιος Γιάχος, Ηλίας Σπάθας, Γεώργιος Αρβανιτίδης, Γεώργιος Λαναρής, Ricardo Manuel Dasilva Sapinto, Κωνσταντίνος Μπάρμπας, Δημήτριος Αμαραντίδης, Ηλίας Ιωάννου, Αλέξανδρος Καλογέρης, Δημήτριος Μάνου, Χαράλαμπος Παυλίδης, Γεώργιος Σκαθαρούδης, Guilermo Perez Moreno, Γεώργιος Σπανός, Ιωάννης Αγγελόπουλος και Ιωάννης Μπομπότης.

Για την κατηγορία της σύστασης συμμορίας (σ.σ. πλημμέλημα), παραπέμπονται σε δίκη οι εξής:

Βαγγέλης Μαρινάκης, Γιώργος Σαρρής, Θεόδωρος Κουρίδης, Αριστείδης Σταθόπουλος, Ιωάννης Παπακωνσταντίνου, Νικόλαος Προύντζος, Γεώργιος Δούρος και Αθανάσιος Μπριάκος.

Επιπροσθέτως, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε τη διατήρηση των περιοριστικών όρων για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, που αφορούν την υποχρέωσή του να εμφανίζεται στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του μία φορά το μήνα και την απαγόρευση συμμετοχής του σε αθλητικές δραστηριότητες κι εν προκειμένω στο ποδόσφαιρο.

Απορρίπτοντας πάντως, έτσι, την πρόταση του εισαγγελέα Σταμάτη Δασκαλόπουλου, που είχε ζητήσει την προσωρινή κράτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη για παραβίαση του όρου της απαγόρευσης συμμετοχής του σε αθλητικές δραστηριότητες (σ.σ. καθώς τελεί ακόμα πρόεδρος του Ολυμπιακού). Ακόμη, το Συμβούλιο Εφετών διατήρησε και την εγγυοδοσία των 200 χιλιάδων ευρώ, για τον μεγαλομέτοχο της ομάδας του λιμανιού.

Τέλος, απαλλάσσονται από τις κατηγορίες οι εξής:

Παυσανίας Παπανικολάου (πρώην εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ, Χρήστος Υφαντής (πρώην αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής της ΕΠΟ), Γιώργος Βλάσσης (πρώην μέλος της Επιτροπής Εφέσεων), Μαρία Αναστασάκη (πρώην μέλος της Επιτροπής Εφέσεων), Χαρίλαος Ζυγογιάννης (πρώην μέλος Πειθαρχικής Επιτροπής Football League) και Ιωάννα Παντελοπούλου (πρώην μέλος Πειθαρχικής Επιτροπής Football League).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ