Βολές για τον πόνο του «Θρήνου»… (pics)

Ένα αρκετά περίεργο στατιστικό μπορεί να διαπιστώσει κανείς, παρατηρώντας προσεκτικά τα φετινά στατιστικά των 16 ομάδων της Euroleague.

Έχοντας διανύσει τα 2/3 της φετινής διαδρομής της regular season της Euroleague, τα συμπεράσματα πλέον που μπορούν να προκύψουν μέσω των στατιστικών είναι αρκετά ασφαλή. Ωστόσο, φαίνεται πως υπάρχει μια ομάδα, η οποία… εξαιρείται από τους κανόνες της στατιστικής, με τη θέση της στη βαθμολογία να μη συνάδει με τις αποδόσεις της εντός του παρκέ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός είναι η δεύτερη χειρότερη ομάδα στη Euroleague, όσον αφορά στην ευστοχία στις εντός παιδειάς προσπάθειες (46.3%), ξεπερνώντας μόνο τον Ερυθρό Αστέρα. Οι «ερυθρόλευκοι» μάλιστα, είναι χειρότεροι όλων στις προσπάθειες 3 πόντων, όντας στην τελευταία θέση της συγκεκριμένης στατιστικής κατηγορίας με ποσοστό ευστοχίας 32.97%. Μιλάμε πάντοτε για μια ομάδα, η οποία βρίσκεται σταθερά στις πρώτες τρεις θέσεις της βαθμολογίας. Υπάρχει κάποια δικαιολογία γι’ αυτό; Ίσως…

Καθημερινά δωρεάν προγνωστικά πριν παίξεις στοίχημα

Παρά το γεγονός πως η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου αποτελεί τη δεύτερη πιο άστοχη ομάδα της Euroleague, έχει καταφέρει να εκτελέσει τις περισσότερες βολές από κάθε άλλο αντίπαλο της στο διοργάνωση (412)! Πως δικαιολογείται αυτό; Μήπως ο Ολυμπιακός «ακουμπάει» την μπάλα στη ρακέτα τόσο πολύ, που αναγκάζει τους αντιπάλους του σε συνεχή φάουλ; Μάλλον δεν ισχύει ούτε αυτό, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται μόλις στη 12η θέση στην κατηγορία με τα δίποντα που έχει επιχειρήσει η κάθε ομάδα.

Πως γίνεται λοιπόν η χειρότερη επίθεση της Euroleague να είναι και αυτή που έχει εκτελέσει τις περισσότερες βολές; Ένας Θεός ξέρει…

Ποσοστά ευστοχίας εντός παιδειάς:

Αριθμός βολών που έχει εκτελέσει κάθε ομάδα:

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ