Βγαίνουν τα πυρηνικά…

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας αναφέρεται στις συνθήκες που επικρατούν στο πρωτάθλημα με το δίπολο που δημιουργείται και γράφει για την ανυπαρξία του Παναθηναϊκού.

Καθημερινά δωρεάν προγνωστικά πριν παίξεις στοίχημα

Για να ξεφύγουμε λίγο από το νοσηρό κλίμα που επικρατεί στον Παναθηναϊκό, ας ασχοληθούμε λίγο με τα τεκταινόμενα στο πρωτάθλημα. Όπως φάνηκε αυτή την αγωνιστική, οι διεκδικητές του τίτλου θα είναι ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός (αναφέρονται με βαθμολογική σειρά) και όχι τόσο η ΑΕΚ.

Το συμπέρασμα δεν οφείλεται τόσο σε αγωνιστικά κριτήρια, όσο σε εξωγενείς παράγοντες. Όποιος παρατηρεί προσεκτικά τα όσα συμβαίνουν, θα έχει συνειδητοποιήσει πως με την πάροδο των παιχνιδιών, βγαίνουν στην επιφάνεια τα… πυρηνικά όπλα. Ο ΠΑΟΚ είναι η νέα δύναμη που έχει αναδειχθεί στο ποδόσφαιρο και ο Ολυμπιακός ο παλιός κυρίαρχος, που αντιστέκεται. Η ΑΕΚ δεν είναι απροστάτευτη, αλλά δεν έχει τη δυναμική των άλλων δύο και περισσότερο καραδοκεί για να επωφεληθεί από την αλληλοεξουδετέρωσή τους.

Ανεξαρτήτως του πως έχει καταλήξει τώρα η κατάσταση στον Παναθηναϊκό, πιστεύει κανείς πως υπό την τωρινή ιδιοκτησία, ακόμα και με εύρυθμη λειτουργία και με διατήρηση της περσινής ενδεκάδας, θα υπήρχαν ρεαλιστικές πιθανότητες για τον τίτλο; Ξεκάθαρα, όχι…

Φυσικά, το προαναφερόμενο συμπέρασμα δεν αθωώνει τα “εγκλήματα” του Γιάννη Αλαφούζου. Αυτά έχουν καταγραφεί και δεν παραγράφονται… Από την άλλη, όμως, πρέπει να περιγράψουμε και τις συνθήκες που επικρατούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και που θα αντιμετωπίσει ένας επιχειρηματίας, ο οποίος θα ενδιαφερθεί να αναλάβει τον Παναθηναϊκό.

Ο Μπεργκ, ο Λέτο, ο Εμποκού, ο Ζέκα, ο Βιγιαφάνιες, ο Κουρμπέλης, ο Μολέντο δεν είναι αρκετοί για να ξεπεραστούν οι αντικειμενικές δυσκολίες. Χρειάζεται ένας άνθρωπος ο οποίος θα έχει διάθεση για συγκρούσεις και για αντιπαραθέσεις, επειδή δυστυχώς έτσι έχει οικοδομηθεί το άθλημα. Ασφαλώς, προς το παρόν προέχει η επιβίωση, αλλά είναι σημαντικό να αντιλαμβανόμαστε παράλληλα τι συμβαίνει γύρω μας…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ