53 «πράσινοι» τίτλοι, σε μια σεζόν!

Την περίοδο 1981-82 ο Παναθηναϊκός πέτυχε ένα ανεπανάληπτο ρεκόρ, το οποίο δύσκολα θα καταρριφθεί στο μέλλον από άλλον ελληνικό σύλλογο: κατέκτησε 53 ομαδικούς τίτλους σε 12 αθλήματα! 

2olaprasina1908

Αυτά ήταν τα εξής: ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλλεϋ, στίβος, ανώμαλος δρόμος, κολύμβηση, πυγμαχία, ελληνορωμαϊκή πάλη, ποδηλασία δρόμου, πινγκ πονγκ, ενόργανη γυμναστική και σκοποβολή. Επίσης, σημαντικές επιτυχίες κατέγραψαν και τα τμήματα του Ομίλου που δεν κατέκτησαν κάποιον ομαδικό τίτλο, όπως π.χ. το σκάκι (3η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα), το μοντέρνο πένταθλο, η άρση βαρών, η ξιφασκία (3η θέση οι Νέοι στο ξίφος ασκήσεως) το χάντμπολ κ.α.

Η έμπειρη στοιχηματική ομάδα της Hellasbet.com σε στέλνει κατευθείαν… ταμείο!

Επίσης, ο διαχρονικά πιο πετυχημένος σύλλογος της χώρας κατέκτησε ομαδικά την πρώτη θέση σε 16 ανεπίσημες διοργανώσεις (τουρνουά, δρόμοι, ποδηλατικοί γύροι κ.λπ.), ενώ αμέτρητες ήταν και οι ατομικές διακρίσεις των «πράσινων» αθλητών σε όλες τις διοργανώσεις στις οποίες συμμετείχαν.

Οι 53 τίτλοι θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι και περισσότεροι, καθώς η ποδοσφαιρική ομάδα έφτασε κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας, όμως ηττήθηκε σε αγώνα μπαράζ, ενώ κι άλλες «πράσινες» ομάδες έχασαν σχεδόν βέβαιους τίτλους, όπως η ποδηλατική ομάδα πίστας (στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πίστας μεταξύ 1981-1984 δε συμμετείχαν σύλλογοι αλλά τοπικές οργανώσεις).

Πεινάς; Deliveras! Παράγγειλε τώρα ότι τραβάει η… όρεξή σου!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ