Μετάλλιο Ανδρείας για τον Μπαλτάκο

Ο πρώην πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού ήταν ο επικεφαλής των ΟΥΚάδων που συνέλαβαν εμπόρους ναρκωτικών, με ταχύπλοο σκάφος έξω από τη Τζια.

Προγνωστικά στοιχήματος από το Νο.1 site προβλέψεων στην Ελλάδα!

Μετά την αποχώρηση του από την προεδρία του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, ο Δημήτρης Μπαλτάκος επανήρθε στην ενεργό υπηρεσία στο Λιμενικό και ηγείται στις πιο σημαντικές επιχειρήσεις του σώματος. Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου συμμετείχε στην πολύωρη καταδίωξη και στη σύλληψη των εμπόρων ναρκωτικών που μετέφεραν 2 τόνους παράνομων ουσιών, που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο (25/11) κοντά στη Τζια.

Συγκεκριμένα, ο Μπαλτάκος ο οποίος φέρει το βαθμό του Ανθυποπλοιάρχου, ήταν ο επικεφαλής των ΟΥΚάδων της ΜΥΑ/ΛΣ (Μονάδα Υποβρύχιων Καταστροφών), που ανέλαβαν την αποστολή.

Ο Μπαλτάκος καθοδήγησε με ευθυκρισία την ομάδα των Βατραχανθρώπων ενώ το σκάφος τους βαλλόταν από πυρά των διακινητών και ανταπέδωσε, τόσο αυτός, όσο και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας με στοχευμένα πυρά προς τη μηχανή του καταδιωκομένου ταχυπλόου με σκοπό την ακινητοποίηση του, ενώ το εχθρικό σκάφος εκτελούσε συνεχείς επικίνδυνους ελιγμούς με ταχύτητα 50 κόμβων.

Στην συνέχεια και ενώ στελέχη του Λ.Σ. βρέθηκαν στην θάλασσα, ο Δ. Μπαλτάκος έβγαλε τον εξοπλισμό του, εγκατέλειψε την ασφάλεια του φουσκωτού και πήδηξε στο νερό για να εντοπίσει και διασώσει τους κινδυνεύοντες. Η ενέργειά του αυτή είχε ως αποτέλεσμα την διάσωση των στελεχών τα οποία αντιμετώπιζαν κίνδυνο πνιγμού λόγω εμπλοκής στον εξοπλισμό τους. Να σημειωθεί ότι ήταν νύχτα με ταχύτητα ανέμου 5 μποφόρ, ο δε εξοπλισμός που έφεραν τα στελέχη ανερχόταν σε 30 περίπου κιλά (κράνος, αλεξίσφαιρα γιλέκα, αλεξίσφαιρες πλάκες, όπλα, γεμιστήρες κλπ).

Σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς, ο Μπαλτάκος επέδειξε χαρακτηριστικά που συντείνουν στην απονομή Μεταλλίου Ανδρείας και στην επίδοση ηθικών αμοιβών από την ηγεσία του σώματος.

Το βιογραφικό του Μπαλτάκου

Ο Δημήτρης Μπαλτάκος διατέλεσε πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού μέχρι τον προηγούμενο Ιούνιο, ένα πόστο που κατείχε από τον Αύγουστο του 2016. Ο Ανθυποπλοίαρχος διατελεί Υποδιοικητής στην ΜΥΑ/ΛΣ, έχοντας αποφοιτήσει από την Νομική Αθηνών, την Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, το London School of Economics (LLM) και το Kings College London (War Studies).

Στο πλαίσιο του διδακτορικού του που αφορά Στρατηγικές Σπουδές και Διεθνές Δίκαιο είναι Research Fellow στο Changing Character of War Programme του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Είναι πτυχιούχος του προγράμματος «Leadership in Crises» του Πανεπιστημίου του Harvard και του «Σχεδιασμού Ειδικών Επιχειρήσεων» του Πανεπιστημίου Ειδικών Επιχειρήσεων (JSOU), της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων των Ηνωμένων Πολιτειών (USSOCOM).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ