Η συμφωνία που αλλάζει τον Ερασιτέχνη!

Σε μία πολύ σημαντική κίνηση προχωρά – επιτέλους – η ΠΑΕ Παναθηναϊκός σε συνεργασία με τον Ερασιτέχνη, που αναμένεται να δώσει ώθηση στα τμήματα της «Μάνας του λόχου», ώστε αυτά να βγουν από το τέλμα στο οποίο έχουν περιέλθει.

Γράφει ο Γιώργος Γάκης

Τα χρέη, εξαιτίας της κακοδιαχείρισης, έχουν οδηγήσει τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό να βιώνει τις χειρότερες εποχές της ιστορίας του. Στα 110 χρόνια αυτής, τα τμήματά του ήταν από τα κορυφαία στην Ελλάδα, τα «φίνα κορίτσια» δεν είχαν αντίπαλο κατακτώντας πρωταθλήματα και κύπελλα, οι ευρωπαϊκοί τελικοί υπήρχαν σαν ενδεχόμενο, παίκτες σαν τον Αγκάμεζ και τον Ντάντε φορούσαν τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος και το ΟΑΚΑ γέμισε από 16.000 οπαδούς για αγώνα βόλεϊ ανδρών.

Καθημερινά δωρεάν προγνωστικά πριν παίξεις στοίχημα

Τα τελευταία χρόνια όμως, τα πράγματα έφτασαν στο χειρότερο σημείο που θα μπορούσαν. Ανυπαρξία και μη ανταγωνιστικές – για τίτλους – ομάδες, ελάχιστα έσοδα, υπερβολικά έξοδα και χρέη, έχουν οδηγήσει τον σύλλογο ένα βήμα από την καταστροφή.

Έχουμε και λέμε:

Βόλεϊ γυναικών: ΑΔΥΝΑΜΙΑ συμμετοχής και υποβιβασμός στην Α2 χωρίς καν να αγωνιστεί
Μπάσκετ γυναικών: ΝΕΑΝΙΔΕΣ στο ρόστερ, ρεκόρ 0-21 και υποβιβασμός στην Α2
Πόλο ανδρών: ΑΔΥΝΑΜΙΑ συμμετοχής, αγωνίζεται στην Α2, με κάποιες ελπίδες να συμμετάσχει στα play-offs ανόδου
Βόλεϊ ανδρών: ΑΠΟΦΥΓΗ υποβιβασμού, μετά την νίκη με 1-3 σετ απέναντι στην Νίκη Αιγινίου, σε αγώνα που ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά, με ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στα play-out και αφού βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο.

Η κατάσταση είναι δραματική, όπως φαίνεται ξεκάθαρα. Ενδεχόμενη ήττα στο Αιγίνιο, θα έφερνε τον Παναθηναϊκό με τα 4 τμήματά του στον Ερασιτέχνη στην Α2 για την επόμενη χρονιά, σενάριο καταστροφικό για την ομάδα και τον κόσμο της, κάτι που ευτυχώς δεν συνέβη ποτέ. Πλέον, το βόλεϊ ανδρών θα συνεχίσει στην Α1.

Η συμφωνία μεταξύ ΠΑΕ και Ερασιτέχνη περιλαμβάνει την προσφορά του ποσού των 10 ευρώ, που θα οδηγείται στα ταμεία της »Μάνας του λόχου» με κάθε αγορά εισιτηρίου διαρκείας ή απλού εισιτηρίου για οποιονδήποτε εντός έδρας αγώνα της ομάδας στην Λεωφόρο, κατά την νέα αγωνιστική περίοδο. Τα 10 ευρώ που θα προσφέρει η κάρτα φιλάθλου στα ταμεία του συλλόγου θα δώσουν τεράστια »ανάσα» στην ομάδα για να μειωθούν αρκετά τα χρέη, αφού δεν υπάρχει επενδυτής.

Η σημασία της κάρτας φιλάθλου φαίνεται στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό (είχε και τα έσοδα από το Τσάμπιονς Λιγκ βέβαια, καθώς και «άνωθεν» βοήθεια από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός) και στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ, όπου φέτος τα τμήματα και των δύο ομάδων είχαν και έχουν εξαιρετικές πορείες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ευχή όλων είναι η ΠΑΕ να αλλάξει »χέρια» και να δώσει ο κόσμος ανάσα με την αγορά των διαρκείας τόσο σε αυτήν, όσο και στον Ερασιτέχνη.

ΥΓ: Συνειδητά δεν σχολιάστηκε κάτι για το Futsal του Παναθηναϊκού που αγωνίζεται στους τελικούς πρωταθλήματος (1-1 η σειρά με Δούκα, στις 3 νίκες κρίνεται ο πρωταθλητής), καθώς υπήρξε »απορρόφηση» της ομάδας «Αθήνα 90», που ήταν η πολυνίκης του θεσμού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ