Ευκαιρία με Παπαγιάννη!

Μπορεί στον Παναθηναϊκό να ολοκλήρωσαν τις προσθήκες στη θέση «5» με την απόκτηση του Στεφάν Λάσμε, ωστόσο η περίπτωση του Γιώργου Παπαγιάννη είναι ικανή να αλλάξει τα πλάνα των των ανθρώπων της ομάδας.

Όταν ανακοινώθηκε ο Στεφάν Λάσμε από τον Παναθηναϊκό, άπαντες από την «πράσινη» ΚΑΕ διαμήνυαν πως η ομάδα θα πορευτεί ως έχει ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, με τη frontline να αποτελείται από τον Γκαμπονέζο σέντερ και τους Ίαν Βουγιούκα, Τζέιμς Γκιστ.

Παρόλα αυτά, το γεγονός πως στο «Τριφύλλι» ήταν αποφασισμένοι να μην προχωρήσουν σε περαιτέρω αλλαγές στη θέση «5», δεν σημαίνει πως η εξαιρετική και άκρως ενδιαφέρουσα περίπτωση του Γιώργου Παπαγιάννη δεν θα εκληφθεί ως μεγάλη ευκαιρία υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Πιο αναλυτικά, ο Έλληνας σέντερ σκέφτεται σοβαρά να επιδιώξει την επιστροφή του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, βλέποντας πως το όνειρο του ΝΒΑ αρχίζει σιγά – σιγά να σβήνει. Η κατάσταση αυτή δεν μοιάζει ικανή να αλλάξει ούτε μέσω του Summer League, με αποτέλεσμα ο παίκτης να μην είναι θετικός στο να ρισκάρει να βρεθεί στο περιθώριο του «μαγικού κόσμου» για μια ολόκληρη αγωνιστική περίοδο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Και εδώ εμπλέκεται το όνομα του Παναθηναϊκού. Σε περίπτωση που ο Γιώργος Παπαγιάννης επιλέξει να πραγματοποιήσει το υπερατλαντικό ταξίδι με προορισμό τα παρκέ της «Γηραιάς Ηπείρου», κατά πάσα πιθανότητα θα το πράξει έχοντας στο μυαλό του τους «πράσινους» ως την πρώτη επιλογή του. Συνεπώς, εφόσον συμβούν όλα τα παραπάνω και οι πρωταθλητές Ελλάδος προσεγγίσουν την πλευρά του παίκτη, τότε το ενδεχόμενο να υπάρξει «γάμος» μεταξύ τους κρίνεται ιδιαιτέρως πιθανό.

Ο Τσάβι Πασκουάλ και οι συνεργάτες του γνωρίζουν ότι υπάρχουν αρκετοί λόγοι ώστε να κάνουν τα… «στραβά μάτια» στην εφαρμογή του μεταγραφικού σχεδιασμού για χάρη του. Ο Παπαγιάννης είναι Έλληνας διεθνής σε αρκετά καλή μπασκετική ηλικία, με εμπειρίες πλέον από το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις στο ΟΑΚΑ και εφόσον επιστρέψει, θα το κάνει έχοντας υπόψη έναν πολυετή ορίζοντα συνεργασίας.

Πάντως, το τι ακριβώς θα συμβεί εν τέλει θα το μάθουμε όλοι μετά το τέλος του Summer League, καθώς μέχρι τότε πολλά μπορούν να συμβούν…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ