Τσάβι Πασκουάλ, πόρομ πορόμ πομ πέρομ περόμ!

Ο Χρήστος Δημόπουλος γράφει για τον Καταλανό τεχνικό του Παναθηναϊκού, που απέδειξε χθες γιατί πρέπει να μείνει για χρόνια στον «πράσινο» πάγκο, γινόμενος σύνθημα στα χείλη των οπαδών.

Καθημερινά δωρεάν προγνωστικά πριν παίξεις στοίχημα

Η ομιλία του Τσάβι Πασκουάλ, στη Συνέντευξη Τύπου του ματς με την Μπασκόνια, ήταν ιστορική. Ελάχιστοι προπονητές σ’ όλη την Ευρώπη, θα μιλούσαν μ’ αυτά τα λόγια. Ίσως και κανένας. Ο Καταλανός τεχνικός, όμως, το έκανε. Από συμφέρον; Φυσικά και όχι! Η απειλή της ΚΑΕ είναι η αποχώρηση από τη Euroleague. Κάτι που αν συνέβαινε, θα συνεπάγετο με υποβάθμιση και για τον ίδιο τον Πασκουάλ.

Εκείνος, ωστόσο, δεν σκέφτηκε έτσι. Ο Πασχάλης ανέδειξε τον όρο της «οικογένειας». Αυτό είναι το στοιχείο που μπορεί να κάνει ξεχωριστό ένα σύνολο κι αυτό είναι το στοιχείο που χαρακτήριζε ανέκαθεν τον Παναθηναϊκό. Το πρόβλημα του κάθε παίκτη, είναι όλης της ομάδας. Όπως και το αντίστοιχο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, τώρα, συνιστά ζητούμενο για άπαντες εντός του κλαμπ.

Από εδώ και στο εξής ο Πασκουάλ δεν είναι απλά ένας προπονητής. Είναι ένας άνθρωπος με πλήρη συνείδηση του που βρίσκεται, ο οποίος νοιώθει δέος για τον πάγκο που υπηρετεί και είναι έτοιμος να κάνει το παν για να τον υπερασπιστεί. Τόσο εντός, όσο και εκτός παρκέ. Ο Τσάβι προετοίμασε μία ομάδα που από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά (με εξαίρεση το «τρελό» δίλεπτο των Βάσκων στην 4η περίοδο), πάτησε την Μπασκόνια στο ΟΑΚΑ. Με όλη την περιρρέουσα ατμόσφαιρα να μυρίζει… «αποπροσανατολισμό», ο προπονητής του «Εξάστερου» έκανε πάλι τη δουλειά του. Όπως ακριβώς έπρεπε.

Ο Καταλανός επιβάλλεται να μείνει για χρόνια στον Παναθηναϊκό. Τον αξίζει ο ίδιος ο σύλλογος και το αντίστροφο. Το ήθος του, η ποιότητά του σαν προπονητής, αλλά πάνω απ’ όλα ως άνθρωπος, σπάνια συναντάται σ’ έναν χώρο τόσο ανταγωνιστικό, όσο το μπάσκετ. Ας ήρθε η ώρα το «Τσάβι Πασκουάλ, πόρομ πορόμ πομ πέρομ περόμ», να ηχεί κάθε εβδομάδα το κλειστό του ΟΑΚΑ.

Υ.Γ. Τικ τακ, τικ τακ, τικ τακ. Το δεύτερο και ηχηρότερο «μπαμ» πλησιάζει!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ