Το μπαλάκι στα χέρια του Τζόρντι

Ο Νικόλας Φλωράτος γράφει στο «Όλα Πράσινα» για την τελευταία ευκαιρία που έδωσε ο Παναθηναϊκός στον Τζόρντι Μπερτομέου προκειμένου να βρουν μια λύση χωρίς παράπλευρες απώλειες κι εξηγεί γιατί πλέον, ο CEO της Ευρωλίγκας είναι αυτός που κρατά τις τύχες του μπάσκετ στα χέρια του. 


Η αλλαγή στρατηγικής του Δημήτρη Γιαννακόπουλου προς τον Τζόρντι Μπερτομέου και την Ευρωλίγκα γενικότερα, εξέπληξε πολλούς. Απ’ το – δικαιολογημένο – «άντε…» της περασμένης εβδομάδας, η χθεσινή συνέντευξη του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ σε ραδιοφωνικό σταθμό άλλαξε άρδην τα δεδομένα.

Όπως προέκυψε απ’ τις τοποθετήσεις του Γιαννακόπουλου, ο Παναθηναϊκός έχει όλη την καλή διάθεση να παραμείνει στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση μπάσκετ, αρκεί να εξασφαλίσει τον δέοντα σεβασμό, εντός κι εκτός παρκέ.

Με μια πρώτη ανάγνωση, αυτό που αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα είναι ότι στο «Τριφύλλι» πιθανώς να ζύγισαν τα δεδομένα και πριν πάρουν μία απ’ τις πλέον γενναίες αποφάσεις της ιστορίας, να δώσουν μία (τελευταία) ευκαιρία στην Ευρωλίγκα και τον Μπερτομέου, μπας και γεφυρωθεί το χάσμα και στο τέλος βγουν κερδισμένοι, τόσο ο σύλλογος, όσο και η διοργάνωση.

Καθημερινά δωρεάν προγνωστικά πριν παίξεις στοίχημα

Ο Παναθηναϊκός, άλλωστε, πέταξε το μπαλάκι στον Μπερτομέου προτείνοντάς του ουσιαστικά μια «win-win» συνεργασία. Το «Τριφύλλι» θα μείνει στην ελίτ έχοντας όμως εξασφαλίσει τα… αυτονόητα εντός κι εκτός παρκέ και ο CEO της Ευρωλίγκας θα έχει καταφέρει να κρατήσει την πιο εμπορική ομάδα της διοργάνωσης, έχοντας εξασφαλίσει, επιπλέον, τη «σιωπή» των ανθρώπων του «Εξάστερου» για θέματα που (τον) «καίνε».

Προφανώς, πλέον το καρπούζι και το μαχαίρι βρίσκονται στα χέρια του Μπερτομέου, ο οποίος ξέρει ακριβώς τι ζητάει ο Παναθηναϊκός. Ένας άνθρωπος που σέβεται κι αγαπά το μπάσκετ, θα έλεγε αμέσως «κύριοι, είμαστε σύμφωνοι». Δε νομίζω άλλωστε πως οι «πράσινοι» ζητούν κάτι παράλογο. Και αν αφήσουμε την τιμωρία του Γιαννακόπουλου στην άκρη, η οποία ούτως ή άλλως εκπνέει τον Ιούνιο (αυτά περί ισόβιου αποκλεισμού είναι γελοιότητες από μεριάς Ευρωλίγκας), τόσο «δύσκολο» είναι για οποιαδήποτε ομάδα που κατά τη φετινή περίοδο αποδεδειγμένα «σφάχτηκε» στο γόνατο, να της εγγυηθεί μια πιο τίμια μεταχείριση; Δε νομίζω…

Ο Παναθηναϊκός έβαλε στην άκρη τον εγωισμό του, ζήτησε το αυτονόητο και δέχτηκε να κάτσει στο ίδιο τραπέζι και να τα βρει με έναν άνθρωπο που αποτελεί κόκκινο πανί για την οικογένεια Γιαννακόπουλου και τον κόσμο της ομάδας. Τώρα, είναι η σειρά του Τζόρντι Μπερτομέου να ρίξει νερό στο… κόμπλεξ του και να αφήσει το μπάσκετ να κερδίσει χωρίς παράπλευρες απώλειες. Σε διαφορετική περίπτωση, κακά τα ψέματα, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, θα ζημιωθούν όλοι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ