Τελικά, μπορεί ή δεν μπορεί;

Ο Κωνσταντίνος Πάνας, μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Κύμης, γράφει για το μεγάλο «πράσινο» ερωτηματικό, που ακούει στο όνομα Ζακ Όγκαστ.

Σίγουρα, δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα στα ματς με Κύμη και Πανιώνιο. Αλλά βλέποντας τόσο ανεβασμένο τον ομογενή σέντερ, μου γεννάται ένα σημαντικό ερώτημα… Μπορεί, τελικά, το… παλικάρι ή δεν μπορεί; Αξίζει να του δοθεί ευκαιρία και του χρόνου ή «ας πάει στην ευχή»;

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα με τους Έλληνες. Ο Όγκαστ είναι ένας πολύ προικισμένος – επιθετικά – παίκτης, που αδυνατεί στην προσωπική και ομαδική τακτική, τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά. Το ζήτημα, όμως, είναι ότι μιλάμε για Έλληνα, κάτι που αποδεδειγμένα λείπει από τον Παναθηναϊκό. Ο Μήτογλου ήταν εξαιρετικός και φρονώ πως έπρεπε να αγωνιστεί περισσότερο, το ίδιο και ο Καλαϊτζάκης, για τον οποίο έχουμε γράψει δεκάδες φορές.

Ο Όγκαστ δεν νομίζω ότι υπολογίζεται για την Ευρώπη πλέον, αλλά μπορεί να κάνει ένα τέτοιο finish στους τελικούς, που να του διασφαλίσει θέση και για την επόμενη χρονιά στον «Εξάστερο». Μην ξεχνάμε ότι είναι ένα παιδί που φέτος μπαίνει στα 25.

Από εκεί και έπειτα, οι «πράσινοι» σκέφτονταν ήδη το ματς της Παρασκευής και ήθελαν απλά να τελειώσουν γρήγορα τη δουλειά. Η Κύμη ήταν ανώτερη των προσδοκιών τους, αλλά εν τέλει οι διαφορές φάνηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Η Μάλαγα είναι «σκληρό καρύδι» και ο Πλάθα είναι ένας προπονητής που ζει για ματς σαν αυτά με τον Παναθηναϊκό. Γνωρίζει πολύ καλά τον Πασκουάλ και σίγουρα θα του ορίσει βασικά ερωτήματα. Ερωτήματα, που σαν ομάδα θα πρέπει να λύσει ο Παναθηναϊκός. Καταρχήν, το overswitcing δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι αποδοτικό, αφενός γιατί διαθέτει γκαρντ να χτυπήσουν στα «πράσινα» πόδια, αφετέρου γιατί διαθέτει ψηλούς, όπως ο Όγκουστιν, που πάνε δυναμικά στα ριμπάουντ. Έναν τομέα, δηλαδή, που οι «πράσινοι» ψάχνονται το τελευταίο διάστημα για να καλύψουν.

Το πρόβλημα, βέβαια, ανάγεται στην αποδοτικότητα ανά σουτ. Όταν οι «πράσινοι» με Ολυμπιακό και Ρεάλ έχουν πάνω από 10 επιθετικά ριμπάουντ και δεν εκμεταλλεύονται ούτε τα μισά, ενώ στην αντίπερα όχθη οι αντίπαλοί του με λιγότερα επιθετικά βάζουν καλάθια, τότε οι δεύτερες επιθέσεις, που ανέκαθεν βοηθούσαν την ομάδα, πάνε στράφι.

Καθημερινά δωρεάν προγνωστικά πριν παίξεις στοίχημα

Ας ελπίσουμε να μείνουν συγκεντρωμένοι και να τα δώσουν όλα την Παρασκευή!

ΥΓ: Νομίζω πως σιγά-σιγά φτάνει η ώρα που ο Πασκουάλ θα πρέπει να διαλέξει… Η συνοχή δεν χτίζεται με 9 ξένους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ