Τα 1+1 μέτωπα του «Εξάστερου»!

Ο Μαρίνος Πρίντεζης επικεντρώνεται μέσω του «Όλα Πράσινα» σε δύο ζητήματα που θα επηρεάσουν άμεσα και μακροπρόθεσμα την ομάδα.

Αναμφίβολα μπαίνουμε σταδιακά στην τελική ευθεία. Οι «πράσινοι» έχουν αρχίσει να σκέφτονται αποκλειστικά το πώς θα σώσουν την παρτίδα της χρονιάς, με μοναδικό στόχο την κατάκτηση του τίτλου ή αλλιώς την διατήρηση των κεκτημένων στην Ελλάδα. Διότι, όπως και να το κάνουμε, πάντα ένα πρωτάθλημα είναι ένα… πρωτάθλημα. Ενας τίτλος που δεν στον χαρίζουν απλόχερα, αλλά είναι ένας τίτλος αρκετά γλυκός. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα στην ομάδα, ώστε τη νέα αγωνιστική σεζόν αυτή να είναι καλύτερη σε πολλούς τομείς και να κάνει πραγματικότητα την πρόκριση σε ένα Final 4.

Προς το παρόν, δεν θα αναφερθώ στο «καυτό» καλοκαίρι που έπεται για τον Τσάβι Πασκουάλ και για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, αλλά για δύο ζητήματα που ενδιαφέρουν και τους δύο. Ξεχωριστά το ένα με το άλλο. Το ένα για το άμεσο μέλλον και το άλλο για την συνέχεια.

Καθημερινά δωρεάν προγνωστικά πριν παίξεις στοίχημα

Ο Καταλανός κόουτς έκανε την πρώτη από τις τρεις αλλαγές που δικαιούνταν. Επανέφερε τον Λοτζέσκι στο ελληνικό πρωτάθλημα και άφησε εκτός τον Γκάμπριελ. Όχι, αυτό δεν σημαίνει ότι ο Αμερικανός ψηλός τελείωσε από την ομάδα. Τουλάχιστον για φέτος, όχι. Άλλο τι θα γίνει το καλοκαίρι, καθώς έχει τριετές συμβόλαιο με οψιόν ανανέωσης (1+1+1). Ο Τσάβι Πασκουάλ αποφάσισε να επαναφέρει τον «Λότζο» ώστε να δει σε τι κατάσταση είναι και κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει τους «πράσινους» στα Play-Offs και φυσικά στους τελικούς της Α1.

Βέβαια, θα πρέπει να παρθεί μια απόφαση λίαν συντόμως. Ο Παναθηναϊκός έχει δύο παιχνίδια την τρέχουσα εβδομάδα και στην συνέχεια θα ξεκινήσουν τα Play-Offs. Πρέπει, 48 ώρες πριν την έναρξή τους, να αποφασίσει ποιοι θα είναι οι 3 ξένοι που θα «κοπούν» από την συνέχεια με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το καλοκαίρι. Σημαντική υποσημείωση, το γεγονός ότι μόνο ο Λεκαβίτσιους δεσμεύεται με συμβόλαιο για τη νέα αγωνιστική σεζόν για τους ξένους.

Το επόμενο μέτωπο έχει να κάνει με την στάση του Παναθηναϊκού απέναντι στην Ευρωλίγκα και φυσικά με την αντίδραση της διοργάνωσης προς τους «πράσινους». Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος – βάσει και των νέων δηλώσεων που έκανε – έδειξε ότι θα ήθελε να βρεθεί μια λύση ώστε να συνεχίσουν μαζί οι δύο πλευρές, αρκεί βέβαια η Ευρωλίγκα να αλλάξει στάση απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Βέβαια πολλά θα κριθούν μετά το Final 4 του Βελιγραδίου. Στο οποίο θα δώσει το παρών ο «ισχυρός» άνδρας της ΚΑΕ, ώστε να έχει μια σειρά επαφών και συζητήσεων με τις λοιπές ομάδες του Final 4 και όχι μόνο. Θα υπάρξουν αρκετές ζυμώσεις πάνω σε αυτό το θέμα με σκοπό να βρεθεί η χρυσή τομή και κατά συνέπεια να βγει κερδισμένος και πιο δυνατός ο Παναθηναϊκός, αλλά και η Ευρωλίγκα να μην χάσει μία από τις πιο ιστορικές ομάδες της διοργάνωσης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ