Σαν να είναι το τελευταίο τους παιχνίδι!

Ο Μαρίνος Πρίντεζης σχολιάζει μέσω του «Όλα Πράσινα» το πώς περιμένει τους «πράσινους» στο παρκέ και αναφέρεται στις μικρές και σημαντικές λεπτομέρειες.

Εφτασε η ώρα της αλήθειας! Εφτασε η ώρα που θα κριθούν όλα! Εφτασε η ώρα που οι παίκτες του Παναθηναϊκού οφείλουν ξεκάθαρα να τα δώσουν όλα, να μην «γκρεμίσουν» ό,τι έχτισαν με κόπο πριν τον τέταρτο τελικό στο ΣΕΦ. Οφείλουν να είναι ο πραγματικός εαυτός τους ώστε να πανηγυρίσουν άλλη μια κούπα. Για τον Παύλο Γιαννακόπουλο, για τον κόσμο που ήταν πάντα δίπλα τους, για τους εαυτούς τους, για το μέλλον τους και φυσικά για να μην σπάσουν το απίστευτο σερί των 22 χρόνων.

Βέβαια, θα πρέπει να γνωρίζουν πως η πίεση θα είναι με το μέρος τους καθώς είναι οι γηπεδούχοι, θα πρέπει να γνωρίζουν πως θα πρέπει να μπουν με το μαχαίρι στα δόντια. Να παίξουν έξυπνα, να είναι επιθετικοί στην άμυνα, να βγάλουν τον καλύτερό εαυτό τους. Σαν να είναι το τελευταίο τους παιχνίδι με την πράσινη φανέλα (για κάποιους θα είναι).

Η ιστορία αναφέρει πως ο Παναθηναϊκός ουδέποτε έχει χάσει σε πέμπτο τελικό όταν αυτός διεξάγεται στο ΟΑΚΑ (4 φορές έχει νικήσει τον Ολυμπιακό και 1 φορά τον ΠΑΟΚ). Η παράδοση είναι με το μέρος του, όμως αυτό δεν παίζει ρόλο. Κάτι που έχει αποδεχθεί φέτος με τις 2 ήττες στο ΟΑΚΑ από τον αντίπαλό του.

Η διαχείριση της κάθε στιγμής στο παρκέ, οι άμεση απάντηση στα ερωτηματικά που θα θέσει ο Ολυμπιακός, το ελεγχόμενο πάθος, η ενέργεια, η κάθε χαμένη μπάλα, όλα θα παίξουν τον ρόλο τους. Όλα θα αποτελέσουν ένα μικρό λιθαράκι, ώστε ο Παναθηναϊκός να κατακτήσει την κούπα στο σπίτι του. Να το πανηγυρίσει με την ψυχή του σε μια δύσκολη χρονιά, στην οποία «έχασε» και τον εμβληματικό του ηγέτη.

Δεν πιστεύω ότι θα δούμε κάτι διαφορετικό σε σχέση με τα όσα είχε παρουσιάσει ο Τσάβι Πασκουάλ στα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς. Σαφέστατα και η άμυνα, και κυρίως αυτή μέσα στο ζωγραφιστό, θα πρέπει να είναι συγκροτημένη ώστε να μην δώσει η ομάδα δικαιώματα. Σαφέστατα και η κυκλοφορία της μπάλας θα πρέπει να είναι υποδειγματική και να ψάχνει η ομάδα την έξτρα πάσα. Να μην είναι στατική.

Οσον αφορά το θέμα των βολών, είναι ένας αστάθμητος παράγοντας, ένα πρόβλημα στο οποίο δεν έχει βρεθεί ακόμα η λύση. Οι «πράσινοι» θα πρέπει να παίξουν με το μυαλό των αντιπάλων τους, να μην κάνουν βεβιασμένες προσπάθειες και φυσικά να αναζητούν τα μις-ματς. Εν ολίγοις, μικρές λεπτομέρειες και άκρως σημαντικές. Το κίνητρο είναι υψηλό και δεν αλλάζει. Το μέλλον είναι μια άλλη ιστορία. Σημασία έχει η ιστορία να καταγράψει το 37ο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ