Πάθημα… αλλά ας σου γίνει μάθημα!

Ο Μαρίνος Πρίντεζης σχολιάζει στο «Ολα Πράσινα» τα στοιχεία που θα πρέπει να προβληματίσουν τον Τσάβι Πασκουάλ, ώστε η ήττα από τη Ζαλγκίρις Κάουνας να αποτελέσει μια σύντομη κακή παρένθεση.

Προγνωστικά στοιχήματος από το Νο.1 site προβλέψεων στην Ελλάδα!

Το νικηφόρο σερί των 5 νικών έλαβε τέλος. Αυτά συμβαίνουν. Φυσικά, αυτή η ήττα δεν σημαίνει ότι ξαφνικά ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες που δεν ξέρουν τους ρόλους τους στο παρκέ και άλλα τέτοια συναφή, όπως διαβάζω σε διάφορα σχόλια. Όμως, θα πρέπει να προβληματιστεί για τον τρόπο που ήρθε η ήττα και κυρίως για την εικόνα που είχε στην τρίτη περίοδο. Ήταν ένα δεκάλεπτο άκρως καταστροφικό,ου θύμισε λίγο από Βαρκελώνη (στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας). Χαρακτηριστικό ήταν άλλωστε το γεγονός ότι και κόντρα στην Μπαρτσελόνα δέχθηκε 33 πόντους (στην τέταρτη περίοδο) όσους δέχθηκε και στο τρίτο «εφιαλτικό» δεκάλεπτο.

Ο Παναθηναϊκός έχει μπει σε μια σειρά, σε έναν σωστό δρόμο και σίγουρα αυτή η ήττα τον γύρισε πίσω. Τον προβλημάτισε. Διότι έφτασε σε σημείο να κυνηγάει, γιατί έδωσε πολλά δικαιώματα. Με κάκιστη άμυνα σε καταστάσεις ένας εναντίον ενός (σε πολλές φάσεις οι παίκτες ήταν θεατές), βρέθηκε στο -17 και αναγκάστηκε να σπαταλήσει έξτρα ενέργεια ώστε να επιστρέψει στο παιχνίδι. Έφτασε στο τσακ.

Πέραν της απαράδεκτης εικόνας στην τρίτη περίοδο, αυτό που θα πρέπει να προβληματίσει αρκετά είναι ότι η ομάδα δεν κατάφερε ποτέ να καλύψει το κενό του Γκιστ. Ο Αμερικανός ψηλός ήταν από τις μονάδες σημεία-αναφοράς στην αντεπίθεση των «πρασίνων» στα προηγούμενα παιχνίδια. Φορτώθηκε με 3 φάουλ στο άψε-σβήσε, δεν ήταν στην βραδιά του, αλλά οι ψηλοί δεν βοήθησαν. Δεν έδωσαν μια χείρα βοηθείας για να καλύψουν την «απουσία» του. Ούτε ο Ογκαστ, ούτε ο Βουγιούκας, βοήθησαν σε αυτό τον τομέα, αν και πάντα η άμυνα κάτω από το καλάθι αποτελεί προϊόν συνεργασίας των κοντών με τους ψηλούς.

Το θέμα είναι ότι ο Παναθηναϊκός στραβοπάτησε άσχημα, άτσαλα, προσγειώθηκε ανώμαλα και έδειξε ότι έχει δρόμο για να αποκτήσει την απατούμενη σταθερότητα. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να επικρατήσει πανικός. Και πάλι θα πρέπει να υπάρξουν έξτρα σκέψεις για τα δύο κενά που υπάρχουν. Για παράδειγμα, ο Ντένμον δείχνει ότι δεν μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Δείχνει ότι ίσως δεν μπορεί να σταθεί σε αυτό το υψηλό επίπεδο. Αν μπορεί να διαψεύσει, το καλύτερο. Επίσης, ο Ογκαστ θα πρέπει σταδιακά να βελτιώνεται και στην Ευρωλίγκα, καθώς δείχνει να έχει πολλά προβλήματα.

Όπως και να έχει, αυτό το παιχνίδι, αυτή η ήττα θα πρέπει να γίνει μάθημα για όλους όσους φοράνε την πράσινη φανέλα, γιατί θα είναι κρίμα να χαλάσει η… μαγιά από μία κακή εμφάνιση. Η επόμενη μέρα είναι σημαντική και σκοπός είναι να σηκωθεί ξανά η ομάδα και να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις στον δύσκολο δρόμο που έχει να διανύσει ακόμα στην διοργάνωση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ