Ο Γιαννακόπουλος δικαιώθηκε, ο ΠΑΟ αδικήθηκε…

Θα μπορούσε ο Παναθηναϊκός όμως να ελπίζει σε μια καλύτερη τύχη στη φετινή ευρωπαϊκή του πορεία, αν ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ τηρούσε μια πιο διπλωματική στάση απέναντι στα αρμόδια όργανα της διοργάνωσης;

«Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;», αναρωτιέται η ανθρωπότητα εδώ και εκατοντάδες χρόνια, σε ένα ερώτημα το οποίο θα μπορούσε εύκολα να περιγράψει από μόνο του την φετινή εχθρική κατάσταση που βίωσε ο Παναθηναϊκός στη Euroleague.

Διότι η αλήθεια είναι πως αυτή η… κολόνια κρατάει χρόνια με τη διαιτησία της Euroleague που αδικεί συστηματικά το «Τριφύλλι», ωστόσο τα φετινά μπορούν να συγκριθούν μόνο με τον ημιτελικό της Κωνσταντινούπολης το 2012 απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Το αποκορύφωμα του δράματος ωστόσο, ήταν η σειρά απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, από την οποία όπως αποδείχθηκε, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να περάσει μόνο αν έκανε τρεις καθαρές νίκες, όπως αυτή του «Game 1».

Φυσικά, οι «πράσινοι», ανεξαρτήτως της εξωγηπεδικής και παρασκηνιακής κόντρας του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον Ζόρντι Μπερτομέου, ως μέλος αυτής της διοργάνωσης και μάλιστα με εγγυημένο συμβόλαιο, άξιζαν να έχουν ίση μεταχείριση μέσα στο γήπεδο, μέχρι το τελευταίο λεπτό του τελευταίου παιχνιδιού στο οποίο θα αγωνίζονταν. Αυτό όμως δεν έγινε σε καμία περίπτωση, με τη διαιτητική αντιμετώπιση του Παναθηναϊκού να μετατρέπεται από εχθρική σε εχθρικότατη και κάπως έτσι, το «Τριφύλλι» να μειώνει δραματικά τις πιθανότητες του για είσοδο στο Final-4, πόσο δε μάλλον, για την κατάκτηση του τροπαίου.

Συνεπώς, υπό αυτό το πρίσμα-της μη ίσης μεταχείρισης-ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δικαιώθηκε πανηγυρικά. Αποδείχθηκε πως τα «θέλω» του Ζόρντι Μπερτομέου αποτελούν θέσφατο για τη διοργάνωση, τις διαιτητικές αποφάσεις και ως εκ τούτου την έκβαση των αναμετρήσεων του θεσμού.

Καθημερινά δωρεάν προγνωστικά πριν παίξεις στοίχημα

Θα μπορούσε ο Παναθηναϊκός όμως να ελπίζει σε μια καλύτερη τύχη στη φετινή ευρωπαϊκή του πορεία, αν ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ τηρούσε μια πιο διπλωματική στάση απέναντι στα αρμόδια όργανα της διοργάνωσης; Μάλλον ναι. Είναι αυτό το ζητούμενο όμως για τον εξάκις πρωταθλητή Ευρώπης; Να παραμένει δηλαδή δέσμιος μιας διοργάνωσης, στην οποία αντιμετωπίζεται ως ο «φτωχός συγγενής»; Για κάποιους ίσως ναι, για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο όμως, σίγουρα όχι.

Με λίγα λόγια, ο ΔΓ δικαιώθηκε για όσα φώναζε όλον αυτό τον καιρό, ωστόσο κατά κάποιο τρόπο, οι φωνές του γύρισαν μπούμερανγκ στην ίδια του την ομάδα, μειώνοντας τις ελπίδες για πρόκριση στο Final-4. Το αν όλο αυτό θα οδηγήσει σε καλύτερες, ίδιες ή χειρότερες ημέρες, θα φανεί στο μέλλον…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ