Να εύχονται να μην ανοίξει ο «ασκός του Αιόλου»!

Ο Κωνσταντίνος Πάνας γράφει για τον ηγετικό Δημήτρη Γιαννακόπουλο, τον συγκινητικό Τσάβι Πασκουάλ, τον Μάικ Τζέιμς και το δίλημμα του ξένου, αλλά και για την επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό.

Καθημερινά δωρεάν προγνωστικά πριν παίξεις στοίχημα

Σίγουρα μια αγχωτική νίκη κόντρα στη Μπασκόνια, αλλά μια νίκη που έπρεπε να έρθει για πολλούς λόγους. Έχουμε χρόνο πλέον. Χρόνο να ηρεμήσουμε και να βοηθήσουμε τον Πέιν να εγκλιματιστεί. Χρόνο για τον Λοτζέσκι να επανέλθει. Χρόνο για την επιστροφή του Τζέιμς και πολλά άλλα.

Το σημαντικό είναι ότι εκ νέου η second unit έδωσε ανάσες και φυσικά λύσεις, ώστε να έρθει αυτή η νίκη. Από εκεί και πέρα, είναι απόλαυση αυτό που κάνει ο Τσάβι όταν κάποιος είναι ζεστός. Η οδηγία «δώστε την μπάλα στον Γκάμπριελ» επειδή ήταν ζεστός δεν δίνεται εύκολα, με τόσες «βεντέτες» μπροστά από αυτόν. Αυτό δείχνει ότι αφενός η ομάδα είναι μια οικογένεια και ότι όλοι πιστεύουν ο ένας στον άλλον, και αφετέρου ότι ο προπονητής προσπαθεί από όλους να πάρει το 100%, αρκεί οι παίκτες του να του αποδείξουν ότι μπορούν.

Στα υπόλοιπα, μπορούμε να πούμε ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος λειτούργησε ηγετικά τις τελευταίες μέρες μετά το στραπάτσο στην Βαμβέργη. Το θετικό είναι ότι δεν τα έριξε σε παίκτη ή προπονητή, αλλά αμέσως έκανε μια ηχηρή μεταγραφή υπό άκρα μυστικότητα (σ.σ. Αντρέιαν Πέιν), ετοιμάζοντας παράλληλα μια δεύτερη βόμβα (σ.σ Μάικ Τζέιμς) και ίσως και μια… τρίτη έκπληξη, που θα φανεί αν θα πραγματοποιηθεί εν καιρώ.

Στην διαμάχη με την Euroleague πάντως, δεν είναι το πρόβλημα ο Παναθηναϊκός, αλλά η προσωπική διαμάχη που έχει δημιουργήσει ο «κύριος Euroleague», Τζόρντι Μπερτομέου. Είναι γνωστό ότι δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με την μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά πλέον αυτό καταντάει σε στοχοποίηση. Η ποινή στον «πράσινο» ιδιοκτήτη είναι πέρα για πέρα γελοία, όπως και το γεγονός ότι ψάχνει να τιμωρήσει τον Παναθηναϊκό με κάθε τρόπο. Αν πραγματικά τιμωρήσει την ομάδα για την μη συμμετοχή της στο άκουσμα του ύμνου της διοργάνωσης, τότε θα μιλάμε για σκάνδαλο. Αυτό που έπραξε λοιπόν, ο Δημήτρης ήταν να προστατέψει τα συμφέροντά του, αλλά και της ομάδας. Συγγνώμη, αλλά τι θέλουμε; Έναν πρόεδρο να τον κάνουν ό,τι θέλουν; Εγώ χαίρομαι που βγάζει αυτή τη φλόγα και θέλει να προφυλάξει τα συμφέροντα της ομάδας μας.

Η κίνηση με το δημοψήφισμα ήταν μια μορφή απειλής για να αναγκάσει την διοργανώτρια αρχή να μειώσει την ποινή του ισχυρού άνδρα του Παναθηναϊκού. Ωστόσο, η Euroleague είναι σίγουρη ότι ΜΟΝΟ οι «πράσινοι» θα ζημιωθούν με ενδεχόμενη φυγή τους από την διοργάνωση. Και εδώ φυσικά… γελάμε. Αν νομίζουν, δηλαδή, ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ενδέχεται να φύγει μόνος και αμαχητί.

Αλλά ας μην ασχοληθούμε άλλο με αυτό το κεφάλαιο. Στην παρούσα φάση δεν κάνει καλό σε κανέναν αυτή η διαμάχη, γι’ αυτό και ορθά έπραξε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και την σταμάτησε.

Έρχεται λοιπόν και ο Μάικ Τζέιμς. Ένας παίκτης ο οποίος θα κάνει την διαφορά με την απόδοσή του. Να ξέρετε ότι ο Πασκουάλ δύσκολα θα επέλεγε άλλον παίκτη τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ο Τζέιμς ξέρει την ομάδα, τα αποδυτήρια και τον Πασκουάλ. Το ποιος θα αποχωρήσει, βέβαια, είναι κάτι που δεν είναι γνωστό. Προσωπικά, θα τους κρατούσα όλους. Στην Ευρώπη να μείνουν αυτοί που μπορούν και στην Ελλάδα όσοι δεν παίρνουν χρόνο. Είναι κρίμα, τόσο για την προσπάθεια του Ντένμον, αλλά και για τον Λοτζέσκι, που είναι μεγάλης αξίας παίκτης.

Η επόμενη μέρα πάντως λέει… ηρεμία στα διοικτικά, με τρομερούς παίκτες αγωνιστικά και με ένα προπονητή που σέβεται και εκτιμά όλη η Ευρώπη. Είναι πραγματικά η πιο συμπαθής φυσιογνωμία που έχω παρακολουθήσει. Απίστευτος άνθρωπος. Απίστευτη νοοτροπία. Να μείνεις για πολλά χρόνια, κύριε Τσάβι.

ΥΓ: Με τον Τζέιμς μέσα, ο Παναθηναϊκός θα παρουσιάσει ίσως την πιο αθλητική ομάδα που έπαιξε ποτέ στην Ευρώπη.
ΥΓ2: Αυτός που δεν θέλει τον Παναθηναϊκό στο Final-4 πρέπει να αποχωρήσει άμεσα και θα φροντίσει… κάποιος άλλος γι’ αυτό.
ΥΓ3: Σενγκέλια, είσαι καψούρα!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ