Κάτω τα χέρια σας από τον Νικόλα!

Ο Κωνσταντίνος Πανάς προβάλλει… ασπίδα πάνω από τον Νίκο Παππά, στηρίζοντας μεταξύ άλλων τον αθλητή και τονίζοντας ότι το καλύτερο για τον ίδιο και για τον Παναθηναϊκό είναι να συνεχίσουν μαζί.

Είναι πολύ εύκολο στη χώρα που ζούμε να απαξιώνουμε, να μειώνουμε και στο δευτερόλεπτο να απομυθοποιούμε το οτιδήποτε. Όταν πρόκειται φυσικά για Έλληνες φιλάθλους, τότε μπορεί κανείς να καταλάβει γιατί όλοι έχουν πέσει να «φάνε τον Νίκο Παππά χαρακτηρίζοντας τον ως «λίγο», «αιώνιο ταλέντο» και άλλα τέτοια.

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Μέχρι να επιστρέψει ο Μάικ Τζέιμς και να αγωνιστεί στο ματς με την Χίμκι, ο Έλληνας γκαρντ αγωνιζόταν από 17 έως 23 λεπτά και είχε 3 παιχνίδια άνω των 20 πόντων, 8 παιχνίδια άνω των 10 πόντων και στα περισσότερα εξ’ αυτών είχε και καλή συγκομιδή σε δημιουργία και ριμπάουντ.

Δεδομένα δεν έκανε την χρονιά που όλη περίμεναν. Σίγουρα μπορούμε να πούμε ότι δεν δούλεψε όσο έπρεπε, ότι έμεινε στάσιμος ή ότι στάθηκε στο γεγονός πως την φετινή χρονιά είχε πάρει φανέλα βασικού (ελέω απουσίας Μάικ Τζέιμς) και δεν αξιοποίησε αυτά τα λεπτά που έπαιρνε. Ωστόσο, μιλάμε για ένα παίκτη αρκετά εγωιστή, που είμαι σίγουρος πως είτε μείνει, είτε φύγει, θα θέλει να αποδείξει σε όλους ότι μπορεί πολλά περισσότερα.

Ο Παππάς και ο κάθε Παππάς μπορεί να νιώθει αδικημένος με την μεταχείριση που είχε από τον Πασκουάλ φέτος, ωστόσο έδωσε δικαιώματα με την αγωνιστική συμπεριφορά του.

Από εκεί και έπειτα, μιλάμε για Έλληνα παίκτη σε εξαιρετική ηλικία, προσιτό οικονομικά και σίγουρα δεν μπορεί να αντικατασταθεί το πακέτο του από άλλον διαθέσιμο γηγενή. Ας μη γελιόμαστε. Ο Παππάς είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ για τον Παναθηναϊκό και ο τρόπος με τον οποίο φαίνεται να του προτάθηκε ανανέωση δεν είναι ενδεδειγμένος.

Αν πραγματικά το 1+1+1+1 ισχύει (μια εκ των κρούσεων από πλευράς «Τριφυλλιού», με τον παίκτη να απαντά αρνητικά), τότε μιλάμε για πρόταση σε παίκτη που δεν προορίζεται ούτε για ρολίστας σε ομάδα τοπικού. Και στη συνέχεια το διετές κλειστό με ετήσιες απολαβές 600.000 + 700.000 ευρώ είναι δεδομένο ότι του «ξίνισε», όταν πέρυσι τέτοια εποχή είχε προταθεί στον Μάντζαρη συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές που άγγιζαν το 1.3 εκ. ευρώ. Είναι δεδομένο όταν άλλοι «90άρηδες», όπως ο Παπανικολάου ή ο Σλούκας, αμείβονται με συμβόλαια άνω του ενός εκατομμυρίου, ότι ο παίκτης θα θέλει κάτι παραπάνω από την ομάδα της καρδιάς του.

Θεωρώ ότι θα έχουμε αίσιο τέλος, γιατί Παππάς και Παναθηναϊκός πρέπει να συνεχίσουν μαζί να σηκώνουν τρόπαια. Το έχει στο αίμα του, ο πιο γνήσιος «πράσινος»!

ΥΓ: Λίγα λόγια για τον Μάικ Τζέιμς…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ