Η στρατηγική των Γιαννακόπουλων!

Το «Όλα Πράσινα» αποκαλύπτει την αιτία που οδήγησε τους Παύλο και Θανάση Γιαννακόπουλο να πάρουν ανοιχτά και δημόσια θέση κατά του Τζόρντι Μπερτομέου και της Euroleague.

Μία συζήτηση ανάμεσα σε ανθρώπους του Παναθηναϊκού και τον Τζόρντι Μπερτομέου, που οδήγησε στην «σκληρή» ανακοίνωση του Παύλου και του Θανάση Γιαννακόπουλου εναντίον της Euroleague, πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της οικογένειας Γιαννακόπουλου, μαζί με τον Μάνο Παπαδόπουλο, είχαν επικοινωνία με τον CEO της Euroleague, με σκοπό να «γεφυρωθεί» το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.

Καθημερινά δωρεάν προγνωστικά πριν παίξεις στοίχημα

Ο Μπερτομέου τόνισε ότι δεν είναι η στιγμή για να λυθεί το συγκεκριμένο ζήτημα, με την πλευρά της οικογένειας που στηρίζει τον Παναθηναϊκό και το ευρωπαϊκό μπάσκετ για πάνω από 30 χρόνια,  να εκλαμβάνει αυτή τη στάση ως ασέβεια και να προχωρά στην ανακοίνωση που προκάλεσε αίσθηση, με τους ιστορικούς ηγέτες του «τριφυλλιού» να ζητούν τον απαιτούμενο σεβασμό στον Σύλλογο και στην οικογένεια.

Απομένει η αντίδραση από πλευράς Euroleague, ενώ είναι δεδομένο ότι η συγκεκριμένη «κόντρα» δεν πρόκειται να τερματισθεί άμεσα και χωρίς περαιτέρω προστριβές.

Το Sportando, που ανέδειξε την συγκεκριμένη συζήτηση, ανέφερε μέσω του Twitter: «Η πλευρά του Γιαννακόπουλου μίλησε χθες με τον Τζόρντι Μπερτομέου και συζητήθηκε η επίτευξη συμφωνίας για να μείνει ο Παναθηναϊκός στην Euroleague, όπως ανέφεραν πηγές στο Sportando».

▶ Η στρατηγική της κίνησης 

Ουσιαστικά, μετά την επίσημη τοποθέτηση των δύο εμβληματικών ηγετών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός έπαψε να πλανάται στον αέρα η άποψη ολίγων, ότι η διαχείριση του θέματος μεταξύ «Εξάστερου» και Euroleague δεν βρίσκει σύμφωνους τον πατέρα και τον θείο του. Όπως αποδείχθηκε, όχι μόνο οι δύο τους στηρίζουν ανοιχτά τις επιλογές του, αλλά δεν διστάζουν να το καταστήσουν σαφές και δημόσια.

Αναμφίβολα, η γραπτή τους δήλωση είχε ως αποτέλεσμα την επίτευξη ακόμη μεγαλύτερης συσπείρωσης στις τάξεις των φίλων του «Τριφυλλιού», καθώς ακόμη κι αυτοί που είχαν τις αμφιβολίες τους για όλα τα παραπάνω τάχθηκαν υπέρ των συγκεκριμένων επιλογών.

Από την άλλη, τα λεγόμενα του Παύλου και του Θανάση Γιαννακόπουλου αναμένεται να ασκήσουν επιρροή και στα υψηλά κλιμάκια ορισμένων συλλόγων, οι διοικητικοί ηγέτες των οποίων διατηρούν πολυετείς άριστες και φιλικές σχέσεις μαζί τους – τρανό και χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Μακάμπι Τελ Αβίβ και ο Σιμόν Μιζράχι – ενόψει της συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι κατά τη διάρκεια του Final 4 της Euroleague μεταξύ Παναθηναϊκού και ορισμένων ακόμη ομάδων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ