Η λύση που ταιριάζει στον «Εξάστερο»

Ο Κωνσταντίνος Πανάς γράφει για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ζάλγκιρις Κάουνας, ενώ σχολιάζει τις μεταγραφικές εξελίξεις της ομάδας με στόχο το ταξίδι στο… Βελιγράδι.

Καθημερινά δωρεάν προγνωστικά πριν παίξεις στοίχημα

Νομίζω ότι το παιχνίδι της Πέμπτης, ήταν ένα ματς που επικράτησε η τακτική και από τις δύο πλευρές. Από την μια, ο Πασκουάλ που πραγματικά διάβαζε τις αδυναμίες και έδωσε καταλυτικές οδηγίες στο αμυντικό κομμάτι και από την άλλη, ο Γιασικεβίτσιους που πραγματικά πρόκειται να γίνει… μύθος!

Είναι υπερβολικά έξυπνος προπονητής. Προσέξατε πώς έκανε τις αλλαγές; Η μια πίσω απ’ την άλλη, μέχρι να βρει κατάλληλο σχήμα. Ενώ ο Πασκουάλ; Έπαιξε παγίδες σε ένα σημείο, που σου έχουν κάνει 7-0 και τρέχεις. Ευχή ή κατάρα, αυτή η οδηγία – και όμως – του βρήκε. «Καπάκι», ο Γιασικεβίτσιους κόβει τα ball screen και ζητάει κίνηση, ενώ από την άλλη ο Καταλανός πήγε σε παιχνίδι απομονώσεων βλέποντας ότι η άμυνα της Ζάλγκιρις δεν έδινε καμία βοήθεια ή ήταν όλες αργές.

Ένα ματς… «χρυσάφι» για τον Παναθηναϊκό, που πλέον με την ήττα του Ολυμπιακού μπορεί να ελπίζει ότι θα έχει το πάνω χέρι για το πλεονέκτημα. Νομίζω τα πράγματα είναι απλά. Όλα περνάνε από το ΟΑΚΑ. Αν κερδίσουν οι «πράσινοι», τότε ναι, θα είναι αυτοί που θα χαρούν το πλεονέκτημα έναντι του «αιώνιου» αντιπάλου του.

Αναφορικά με την αναμενόμενη μεταγραφή, οι «πράσινοι» ψάχνουν ένα παίκτη που θα ενισχύσει την γραμμή ψηλών. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος από την πλευρά του, δήλωσε με σαφήνεια στον Πασκουάλ… «φέρε μου ένα παίκτη, να μας πάει στο Βελιγράδι», ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι απόλυτα εφικτό. Γνώμη μου είναι ότι οι «πράσινοι» δεν πρέπει να κινηθούν για ένα ακόμη Γκιστ ή Γκάμπριελ. Αν είχα την επιλογή, θα πήγαινα σε μια λύση εγκεφαλικού point guard ή ψηλού ρακέτας που να κατέχει την δημιουργία από short roll και post. Αν μπορούσα να έπαιρνα ακόμη και τον… Ραντούλιτσα, θα το έκανα. Είδαμε ότι ο φετινός Παναθηναϊκός, που έχει ανάγκη από καλό spacing, χάνεται παίζοντας πολλές φορές 4-1 ή 5-0. Άρα ιδανικό θα ήταν να αναζητηθεί ένας παίκτης που θα μπορεί να οργανώσει και να ηρεμήσει την ομάδα ή ένας παίκτης που θα βάλει τη μπάλα στη ρακέτα όταν το παιχνίδι θα είναι κλειστό.

ΥΓ: Ο πρόεδρος έχει όρεξη να δει την ομάδα στο Βελιγράδι και θα το κάνει με κάθε τρόπο!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ