Η απάντηση στο «γιατί δεν χάνουμε έστω αξιοπρεπώς;»!

Ο Χρήστος Δημόπουλος εξηγεί μέσω του «Όλα Πράσινα» το λόγο που κάθε ομάδα της Euroleague, μπορεί διασύρει με χαρακτηριστική ευκολία τον Παναθηναϊκό.

Ειλικρινά, η φετινή σεζόν είναι από εκείνες που όλοι όσοι αρθρογραφούν για τον Παναθηναϊκό, θα μπορούσαν άνετα να αλλάζουν μόνο τίτλο στα κείμενά τους και το περιεχόμενο αυτών να παραμένει απαράλλαχτο. Κάθε εβδομάδα τα ίδια και τα ίδια. Οι «πράσινοι» είναι τόσο εκνευριστικά συνεπείς στις κάκιστες εμφανίσεις, ειδικά εκτός έδρας, σε βαθμό τέτοιο που όχι μόνο χάνουν, αλλά δεν μπορούν να είναι καν ανταγωνιστικοί ούτε για δύο δεκάλεπτα!

Η υπόθεση πρόκριση τυπικά δεν έχει τελειώσει, αλλά για να λέμε τα πράγματα όπως έχουν, η ομάδα αυτή δεν αξίζει να είναι στις 8 καλύτερες της διοργάνωσης. Όχι επειδή το «Τριφύλλι» δεν κερδίζει, απλώς, μακριά από το ΟΑΚΑ. Αλλά γιατί δεν μπορεί, έστω, να ηττηθεί αξιοπρεπώς. Είναι τρομερό το πόσο εύκολα σχεδόν όλες οι ομάδες από τη δωδέκατη θέση και πάνω, μπορούν όχι απλώς να νικήσουν, αλλά να διασύρουν τον Παναθηναϊκό.

Κι όμως, γι’ αυτό υπάρχει εξήγηση. Είναι απλή μάλιστα. Ο «Εξάστερος» είναι, μακράν της δεύτερης, η πιο μονοδιάστατη ομάδα της Euroleague. Αρκεί μόνο ένα πράγμα. Ο αντίπαλος προπονητής να σχεδιάσει τον περιορισμό της δημιουργίας του Νικ Καλάθη και αυτόματα, λίγο ταλέντο να έχει η ομάδα του, νίκησε τους «πράσινους»! Μία προπονητική διάνοια όπως ο «Ζοτς», δεν χρειάστηκε να κάνει τίποτα στην Πόλη, πέρα από το να καταστρέψει το παιχνίδι του αρχηγού. Άπαξ και το έπραξε, πήγε τη διαφορά από τον 1 πόντο στους 19 σε μόλις δύο λεπτά!

Όταν λοιπόν, έχεις μία ομάδα τόσο ευκολοδιάβαστη, που κάθε αντίπαλος καλείται να περιορίσει μονάχα έναν παίκτη σου (σ.σ. ακόμα κι αν αυτός είναι ο παικταράς Νικ) για ν’ αποκτήσει προβάδισμα, είναι νομοτελειακό ότι δεν θα σηκώσεις κεφάλι. Ο Παναθηναϊκός νοσεί. Και από αυτή την αρρώστια μοιάζει να εξασθενεί κάθε μέρα που περνάει. Αυτό, πάντως, δεν αλλάζει τίποτα για τη συνέχεια. Είναι υποχρέωση ΟΛΩΝ όσοι βρίσκονται στην ομάδα, να κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να τρέξουν ένα σερί μέχρι το τέλος της regular season. Εμείς μπορεί να φωνάζουμε και να κρίνουμε τα κακώς κείμενα, αλλά άπαντες εντός του «πράσινου» στρατοπέδου έχουν ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ απέναντι στη φανέλα με τα έξι αστέρια να κάνουν να πάντα για να σώσουν, εδώ που φτάσαμε, τα προσχήματα.

Υ.Γ. Ανεξήγητος ο μεγάλος χρόνος συμμετοχής του πάρα πολύ κακού Γκιστ κι η ελάχιστη παρουσία του Πέιν στο παρκέ της Φενέρ. Επίσης, ο Βουγιούκας είναι δίχως συζήτηση ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει ο Παναθηναϊκός στη θέση «5» αυτή τη στιγμή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ